Filters


SportievelingDoorzetter Daan wil koste wat kost blijven sporten


“Ik beweeg graag zodat ik gezond en fit blijf. Daarom tennis ik al jarenlang twee keer per week met een groep vrienden. In het weekend doe ik ook nog aan hardlopen. Helaas heb ik een blessure opgelopen aan mijn knie. Dat is vervelend, want ik wil graag blijven sporten. 

In mijn zoektocht naar een oplossing op internet werden vaak braces aangeraden. Aangezien ik niet wist wat de voor- en nadelen zijn van een brace, ben ik naar een Vegro thuiszorgwinkel gegaan. Daar ben ik heel goed geadviseerd over het gebruik van een brace tijdens het sporten. Ik heb er meteen een gekocht.

Tot mijn verbazing zit de brace erg lekker en ziet hij er ook nog eens goed uit. En wat nog veel fijner is, is dat ik weer pijnloos kan lopen en sporten!”

Uitgelichte Producten

Veelgestelde vragen

Een brace is een hulpmiddel die wordt gebruikt om gewrichten te ondersteunen. Dit is fijn bij een gebrek aan stabiliteit en stevigheid, of bij pijn en zwelling. Een goed aangemeten brace beperkt gewrichtsbewegingen zonder dat het noodzakelijke bewegingspatroon in de betreffende sport onnodig wordt beperkt. Bijna elke brace geeft uitwendige druk (compressie) en mechanische steun. Verschillende gewrichten kunnen op deze manier worden ondersteund, zoals de enkel, knie, pols, elleboog, schouder, nek en onderrug.
Om de druk op een gewricht te kunnen 'dempen' is een brace een handig en simpel te gebruiken hulpmiddel. Uiteraard kan hiermee niet elk nieuw letsel worden voorkomen. Dempen betekent niet dat krachten op een gewricht volledig worden weggenomen, maar gelukkig wel de meeste.


Uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen veel zitten en de kans op het krijgen van diverse aandoeningen. Mensen die veel zitten hebben bijvoorbeeld 112% meer kans op diabetes, 147% meer kans op hart- en vaatziektes en 49% meer kans op overlijden.
De gemiddelde Nederlander brengt gemiddeld 8,7 uur per dag zittend door. Helaas compenseert af en toe sporten niet de nadelige effecten van lang zitten. Niet alleen de totale duur, maar vooral ook de tijd dat iemand achter elkaar zit heeft nadelige effecten op de gezondheid. Probeer daarom regelmatig even te lopen of te staan als u lang achter een bureau zit of regelmatig op de bank zit of ligt.


Actief blijven is beter dan bij de pakken neerzitten. Zo voorkomt u dat uw conditie achteruit gaat. Raadpleeg wel eerst uw arts of fysiotherapeut voor advies over de sport en bewegingen die u kunt doen.

Dat hangt af van uw wensen. Wat wilt u graag meten en welke functies zijn voor u belangrijk? Vegro heeft een ruim aanbod aan meetapparatuur met verschillende mogelijkheden. Kijk voor alle meetapparatuur op onze website.

Voor persoonlijk advies kunt u ons bezoeken in een Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen of contact opnemen met onze klantenservice via telefoonnummer 0900 - 2 88 77 66.Door thuis regelmatig bloeddrukmetingen te doen met een betrouwbare meter, kan een arts beter inzicht krijgen in uw situatie. Dit komt doordat u zelf vaker de bloeddruk kunt meten op verschillende dagen gedurende een lange periode. Daarnaast meet u thuis uw bloeddruk in normale omstandigheden. Vraag de huisarts om advies over wanneer en hoe vaak u uw bloeddruk moet meten en wanneer uw bloeddruk te hoog is.

Sommige mensen vinden het fijn om uit nieuwsgierigheid hun bloeddruk op elk gewenst moment te kunnen meten. Ook in dat geval is het handig om betrouwbare meetapparatuur in huis te halen.
Alle vragen
Relevante onderwerpen
Leefstijlacademie?

Streven naar geluk en vitaliteit

Sport en revalidatie

Alles voor uw spieren en gewrichten

Meten is weten

Wat kunt u meten?

Nachtrust

Wat zijn de gevolgen van een slechte nachtrust?

Bewegen

5 tips voor bewegen op kantoor

Yoga

Bevordert de geestelijke en lichamelijke gesteldheid

Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Winkels door heel Nederland
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij jou in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Mis geen van onze acties, nieuwtjes en relevante ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden
// Progress for freeshipping