Filters

SportievelingDoorzetter Daan wil koste wat kost blijven sporten


“Ik beweeg graag zodat ik gezond en fit blijf. Daarom tennis ik al jarenlang twee keer per week met een groep vrienden. In het weekend doe ik ook nog aan hardlopen. Helaas heb ik een blessure opgelopen aan mijn knie. Dat is vervelend, want ik wil graag blijven sporten. 

In mijn zoektocht naar een oplossing op internet werden vaak braces aangeraden. Aangezien ik niet wist wat de voor- en nadelen zijn van een brace, ben ik naar een Vegro thuiszorgwinkel gegaan. Daar ben ik heel goed geadviseerd over het gebruik van een brace tijdens het sporten. Ik heb er meteen een gekocht.

Tot mijn verbazing zit de brace erg lekker en ziet hij er ook nog eens goed uit. En wat nog veel fijner is, is dat ik weer pijnloos kan lopen en sporten!”

Uitgelichte Producten

Veelgestelde vragen

Een brace is een hulpmiddel die wordt gebruikt om gewrichten te ondersteunen. Dit is fijn bij een gebrek aan stabiliteit en stevigheid, of bij pijn en zwelling. Een goed aangemeten brace beperkt gewrichtsbewegingen zonder dat het noodzakelijke bewegingspatroon in de betreffende sport onnodig wordt beperkt. Bijna elke brace geeft uitwendige druk (compressie) en mechanische steun. Verschillende gewrichten kunnen op deze manier worden ondersteund, zoals de enkel, knie, pols, elleboog, schouder, nek en onderrug.
Om de druk op een gewricht te kunnen 'dempen' is een brace een handig en simpel te gebruiken hulpmiddel. Uiteraard kan hiermee niet elk nieuw letsel worden voorkomen. Dempen betekent niet dat krachten op een gewricht volledig worden weggenomen, maar gelukkig wel de meeste.


Uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen veel zitten en de kans op het krijgen van diverse aandoeningen. Mensen die veel zitten hebben bijvoorbeeld 112% meer kans op diabetes, 147% meer kans op hart- en vaatziektes en 49% meer kans op overlijden.
De gemiddelde Nederlander brengt gemiddeld 8,7 uur per dag zittend door. Helaas compenseert af en toe sporten niet de nadelige effecten van lang zitten. Niet alleen de totale duur, maar vooral ook de tijd dat iemand achter elkaar zit heeft nadelige effecten op de gezondheid. Probeer daarom regelmatig even te lopen of te staan als u lang achter een bureau zit of regelmatig op de bank zit of ligt.


Actief blijven is beter dan bij de pakken neerzitten. Zo voorkomt u dat uw conditie achteruit gaat. Raadpleeg wel eerst uw arts of fysiotherapeut voor advies over de sport en bewegingen die u kunt doen.

Alle vragen
Relevante onderwerpen
Leefstijlacademie?

Streven naar geluk en vitaliteit

Sport en revalidatie

Alles voor uw spieren en gewrichten

Meten is weten

Wat kunt u meten?

Nachtrust

Wat zijn de gevolgen van een slechte nachtrust?

Bewegen

5 tips voor bewegen op kantoor

Yoga

Bevordert de geestelijke en lichamelijke gesteldheid

Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden