Filters

Het beste rollatoradvies voor jouVind jouw perfecte rollatorWanneer gebruik je een rollator? Wat is belangrijk als je een rollator koopt? En welke rollator past het beste bij jou? Bij de aanschaf van een rollator komt veel kijken.

Waar een rollator aan moet voldoen, verschilt ook weer per persoon: de een wil een rollator die zorgt voor stabiliteit, om veilig en onbezorgd op pad te gaan, de ander een rollator om makkelijk door het huis te bewegen. Wat voor type rollator, of informatie hierover je ook zoekt, bij Vegro kan je terecht met iedere rollatorvraag.

Wanneer gebruik je een rollator?

Een rollator is een handig hulpmiddel dat ondersteunt bij het lopen. Vaak ontstaat de behoefte om een rollator te gebruiken na een val, of als het evenwicht achteruitgaat. Een rollator geeft dan meer steun en stabiliteit. Ook helpt een rollator om de zelfstandigheid te houden, als je wat minder ter been bent. De rollator wordt vaak in combinatie met een wandelstok gebruikt. Beide kunnen dat stukje zekerheid bieden dat jij nodig hebt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een rollator?

Denk je eraan om een rollator te kopen? Er zijn een aantal dingen om van tevoren al over na te denken. Met de volgende tips helpen we jou op weg!

1. Bedenk waar je de rollator voor wil gebruiken

Wil je een rollator om veilig door het huis te bewegen? Dan is een binnenrollator of een driewielrollator de beste keuze! Je kunt deze zelfs meenemen in de kleinste ruimtes.

Als je de rollator ook wil gebruiken om lekker op pad te gaan, kies dan voor een lichtgewichtrollator of een standaardrollator. Deze zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik!

2. Beslis welke functies jij belangrijk vindt

Welke functies moet jouw rollator hebben? Denk hierover na als je een rollator gaat aanschaffen. Wil je bijvoorbeeld een handrem, of liever een rembeugel? Een rollator met of zonder boodschappentas? Wel of geen zitting om even te pauzeren tijdens de wandeling? De mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt natuurlijk ook zelf nog functies toevoegen aan je rollator, zoals een stokhouder om je wandelstok mee te nemen.

3. Kies jouw gewenste model

Als je weet waar je de rollator voor wil gebruiken en welke functies jij belangrijk vindt, dan is het tijd om jouw perfecte rollator uit te kiezen. Ga voor een model dat past bij jouw lengte, zodat je lichaam de juiste houding aanneemt. Je kunt zelfs nog kiezen uit verschillende kleuren. Zo stel je écht de perfecte rollator samen om er lekker op uit te gaan!


Bekijk onze video's over het gebruik van de rollator

zo gebruik je een rollator .

Instructiefilm Rollator .

hoe kies je een rollator? .

Advies bij jouw keuze .

Instructiefilm Rollator

Het is belangrijk dat jouw rollator goed afgesteld is. Alleen dan biedt een rollator de nodige ondersteuning. Staat jouw rollator bijvoorbeeld te hoog, dan kan je last krijgen van je schouders en nek. Staat jouw rollator te laag, dan biedt deze geen ondersteuning en kan je last krijgen van je rug. Maar hoe stel je de rollator juist af? Wij leggen het uit in dit korte instructiefilmpje.

Advies bij jouw keuze

Er is veel om over na te denken bij het aanschaffen van een rollator. Waar moet je rekening mee houden en welke rollator past het beste bij jouw situatie? Daarin geven wij graag advies. In dit korte instructiefilmpje vertellen wij meer over waar je op moet letten als je overweegt om een rollator aan te schaffen. Wij helpen jou bij het nemen van de juiste beslissing!

 
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden