Vrouw met rollator

Alles over rollators van Vegro

Afbeelding Centraal Uitgelijnd

Een rollator wordt gebruikt als hulpmiddel bij het lopen wanneer dit steeds moeilijker gaat. Het gebruik van een rollator kan ervoor zorgen dat je langer mobiel blijft. Als iemand moeite heeft met lopen, kan dit gevoelens van het verlies van zelfstandigheid en vrijheid oproepen. Een rollator kan dan een oplossing bieden.


Voordelig Vooruit Banner

Wanneer gebruik je een rollator?

Vaak gebruiken mensen een rollator nadat ze een val hebben gemaakt of wanneer er behoefte is aan meer steun en stabiliteit. Het voornaamste doel van het loophulpmiddel is voorkomen dat je valt tijdens het lopen. Een rollator zorgt er ook voor dat iemand in beweging blijft. Met behulp van een rollator blijf je langer mobiel, zonder het risico te lopen om te vallen of uit balans te raken.

Met een rollator krijg je ook een stukje vrijheid en zelfstandigheid terug. Iemand kan met behulp van een rollator langer zelf boodschappen blijven doen, op bezoek gaan bij familie en vrienden en veilig binnenshuis rond bewegen.

Welke soorten rollators zijn er?

Rollators zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: met twee, drie of zelfs vier wielen, wel of niet opvouwbaar, voor gebruik binnenshuis of voor buitengebruik.

Bij Vegro zijn er kun je terecht voor vier soorten rollators:  de standaardrollator de lichtgewichtrollator de binnenrollator  en de driewielrollator De standaardrollator en de lichtgewichtrollator zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Een binnen- en driewielrollator zijn alleen binnen te gebruiken.

Wat is de beste rollator?

Wat voor jou de beste rollator is, hangt af van je persoonlijke situatie. Voor welke doeleinden wil je de rollator gaan gebruiken en in welke mate? De adviseurs van Vegro kunnen je helpen bepalen of het een goed moment is om een rollator aan te schaffen en adviseren welke rollator het beste bij je past.

Welk model je ook kiest: de rollators van Vegro zijn allemaal CE-gecertificeerd. Dit betekent dat ze voldoen aan alle Europese eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming.

De standaard rollator

Standaardrollators zijn voordelig en bieden alle ondersteuning die je nodig hebt. Ze zijn - net als een lichtgewicht rollator - geschikt voor zowel binnen als buiten, maar wel iets zwaarder. Maak je veel wandelingen in de natuur of over ongelijk terrein? Denk dan na over een standaard rollator met grote, zachte wielen.

Voordelen van de standaard rollator:

 • Voordelig
 • Simpel in gebruik
 • Geschikt voor binnen- en buitengebruik

De lichtgewichtrollator

Ga je vaak met de auto of bus op pad? Dan is een lichtgewichtrollator handiger. De meeste lichtgewichtrollators zijn namelijk inklapbaar en daardoor gemakkelijk om overal mee naar toe te nemen.

De voordelen van een lichtgewicht rollator:

 • Opvouwbaar, dus makkelijk mee te nemen
 • Licht van gewicht en daarom makkelijk op te tillen
 • Geschikt voor binnen- en buitengebruik

De driewielrollator

De driewielrollator is de meest soepele rollator uit het assortiment. Deze rollator is licht in gewicht en handig te gebruiken in kleine en smalle ruimtes in huis, zoals de keuken, de badkamer of het toilet. Let op: deze rollators zijn alleen binnenshuis te gebruiken; gebruik buiten de deur is onveilig en wordt afgeraden.

De voordelen van een driewielrollator:

 • Soepel en wendbaar
 • Geschikt voor smalle ruimtes, zoals het toilet
 • Specifiek ontworpen voor gebruik binnenshuis

De binnenrollator

De binnenrollator is speciaal ontworpen om in binnenshuis te gebruiken. Hij is licht en klein van stuk, zodat je er gemakkelijk mee door het huis kunt bewegen. Let op: deze rollators zijn alleen binnenshuis te gebruiken; gebruik buiten de deur is onveilig en wordt afgeraden.

De voordelen van een binnenrollator:

 • Compact en gemakkelijk mee te nemen
 • Minder rolweerstand dankzij de dunnere wielen
 • Specifiek ontworpen voor gebruik binnenshuis
Vrouw en kleindochter op pad met rollator

Waar moet je op letten bij het kopen van een rollator?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een rollator. Het is goed om op voorhand te bedenken waarvoor je de rollator voor wil gaan gebruiken, welke functies de rollator voor jou moet hebben en welk model jou het beste past.

Het doel van de rollator

Bedenk waar je de rollator voor wil gebruiken: wil je een rollator om veilig door het huis te bewegen? Dan is een binnenrollator of een driewielrollator de beste keuze! Je kunt deze zelfs meenemen in de kleinste ruimtes.

Wil je de rollator ook gebruiken om mee op pad te gaan, kies dan voor een lichtgewichtrollator of een standaardrollator Deze zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

De functies van de rollator

Welke functies moet jouw rollator hebben? Denk hierover na als je een rollator gaat aanschaffen. Wil je bijvoorbeeld een rollator met handrem, of liever een rembeugel? Een rollator met of zonder boodschappentas? Een rollator met dienblad? Wel of geen rugsteunom even te pauzeren tijdens de wandeling? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Je kunt bovendien ook zelf extra functies laten toevoegen aan je rollator, zoals een wandelstokhouderom je wandelstok mee te nemen.

Het model van de rollator

Zodra je hebt besloten waar je de rollator voor wil gaan gebruiken en welke functies jij belangrijk vindt, dan is het tijd om te kijken naar het model dat het beste bij jou past.

Ga voor een model dat past bij je lengte en gewicht, zodat je lichaam de juiste sta-houding aanneemt. Vrijwel alle rollators zijn in hoogte verstelbaar en te gebruiken door mensen tussen de 1,5 meter en 2 meter.

Een rollator kopen of huren

Een rollator zit helaas niet langer in de basisverzekering van je zorgverzekeraar. Dit houdt in dat je een rollator niet langer gratis kunt ‘lenen’ via je de thuiszorgwinkel, maar dat je deze zelf zult moeten kopen of huren.

Je kunt een artikel opzoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert simpelweg de naam van het artikel in en klikt daarna op het vergrootglas.

Je kunt ook een product opzoeken door gebruik te maken van de tabbladen in het menu bovenaan homepage. 
 Je kunt een artikel zoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert in waar je naar op zoek bent en klikt daarna op enter. Het hele assortiment van Vegro vind je hier. Je kunt daar filteren op leenproducten, koopproducten en huurproducten.
Online kun je betalen met Ideal, Riverty (Afterpay) en met een creditcard. Voor leenproducten hoef je niet te betalen. De betaling wordt gedaan door je zorgverzekering.

In de Vegrowinkels kun je ook betalen met bankpas en met contant geld. 
Je kunt je bestelling alleen telefonisch annuleren. Je kunt deze bestelling niet meer annuleren als deze al verzonden is.
Als je hulpmiddelen wilt huren of wil lenen via je zorgverzekering bij Vegro moet je een account aanmaken (houd je BSN bij de hand). Je hoeft geen account aan te maken voor het plaatsen van een koopbestelling.

Er zitten voordelen aan het aanmaken van een account: je kunt je persoonlijke gegevens bekijken en eventueel wijzigen en je kunt je orderhistorie gemakkelijk terugvinden.
Alle vragen

Veelgestelde vragen

Laden
Laden