Rollator: kopen of huren?

Vrouwelijke klant krijgt advies over een rollator in een Vegro zorgwinkel.

Heb je tijdelijk loopondersteuning nodig, bijvoorbeeld na een val of operatie? Bij Vegro kun je ervoor kiezen om een rollator te huren of te kopen. Welke optie het beste bij jouw situatie past, hangt af van de duur van de periode waarin je de rollator wilt gaan gebruiken.

Rollator huren bij Vegro

Een rollator biedt ondersteuning bij het lopen, zowel binnen- als buitenshuis. Ideaal voor tijdens de revalidatie na een (heup)operatie bijvoorbeeld. Als je van plan bent om de rollator voor een relatief korte periode te gebruiken, dan is huren meestal de beste optie. Bij Vegro kun je verschillende soorten rollators huren, zonder borg te hoeven betalen.

Rollator kopen bij Vegro

Heb je de rollator voor langere tijd nodig? Dan is het in de meeste gevallen beter (en goedkoper) om een eigen rollator aan te schaffen. Het huren van een rollator is op de lange termijn een stuk prijziger, omdat de rollator nooit jouw eigendom wordt. Zo blijf je maanden- of jarenlang hetzelfde termijnbedrag betalen, waardoor je uiteindelijk duurder uit bent dan wanneer je een rollator zou kopen.

Rollator lenen bij Vegro

Sinds 2013 worden een aantal loophulpmiddelen, waaronder rollators, wandelstokken en krukken, niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Hierdoor kun je deze niet meer kosteloos lenen. Bij Vegro kun je echter wel terecht voor het kopen en huren van loophulpmiddelen. Huren is handig als je het hulpmiddel tijdelijk nodig hebt of eerst wil uitproberen. Voor zowel het huren of kopen van een rollator kun je terecht in een van onze thuiszorgwinkels of op onze webwinkel.

Hoewel het lenen van een rollator niet langer kosteloos is, bieden sommige zorgverzekeraars wel kortingen op de aankoop ervan. Neem contact op met je eigen zorgverzekeraar voor meer informatie hierover.

"

Heb je de rollator voor langere tijd nodig? Dan is het in de meeste gevallen goedkoper om een eigen rollator aan te schaffen.

De voordelen van een rollator

Een rollator als loophulpmiddel kan de mobiliteit en stabiliteit tijdens het lopen en wandelen verbeteren. Het gebruik van een rollator zorgt er ook voor dat iemand meer in beweging blijft en vaker naar buiten gaat. Dit draagt bij aan de algehele gezondheid, omdat mensen langer en vaker actief zijn met behulp van een rollator. Daarnaast kan een rollator ook helpen wanneer je evenwichtsproblemen of heupklachten ervaart.

Het gebruik van een rollator stelt mensen in staat om langer zelfstandig activiteiten te blijven ondernemen, zoals het bezoeken van winkels of vrienden en familie in de buurt, een buurthuis of bejaardentehuis. Dit draagt bij aan het verminderen van eenzaamheid onder ouderen en vergroot (het gevoel van) betrokkenheid in de samenleving.

Boodschappen doen met een rollator

Een ander voordeel is dat je langer zelfstandig bent met het gebruik van een rollator. Hierdoor ben je minder afhankelijk van de hulp van andere mensen. Zelf boodschappen doen is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van de dagelijkse bezigheden. Zelf kleine boodschappen halen voor de lunch of wat lekkers voor bij de koffie is prima te doen met behulp van een rollator. Let er wel op dat je de boodschappenmand of –tas niet te vol laadt, hiermee maak je de rollator minder stabiel.

De nadelen van een rollator

Toch is het aanschaffen van een rollator niet voor iedereen de juiste oplossing. De arm- en beenspieren moeten wel sterk genoeg zijn om een rollator te kunnen hanteren. Het vergt daarnaast ook wat oefening om een rollator te gebruiken. Bovendien is een rollator een relatief duur hulpmiddel in de aanschaf. Net als andere basisloophulpmiddelen, zoals krukken en looprekken, wordt de rollator sinds 2013 helaas niet meer vergoed uit de basisverzekering.

Winkelmedewerker van Vegro geeft een klant advies over het gebruik van haar rollator.

Een rollator voor buiten- of binnen gebruik

Welke rollator het beste bij jou past, hangt onder andere af van hoe je de rollator wil gaan gebruiken. Gebruik je de rollator voornamelijk binnenshuis, dan is een driewielrollator een prima keuze. Deze rollator is goed wendbaar en daardoor gemakkelijk te gebruiken in smalle ruimtes. Onthoud wel dat binnenrollators niet geschikt zijn voor gebruik buitenhuis.

Ga je daarentegen ook graag naar buiten? Dan is een standaardrollator een betere optie. Deze rollator huur je inclusief boodschappenmandje, dienblad en wandelstokhouder.

Ga je vaak met de auto of bus op pad, dan is een lichtgewichtrollator handig. De meeste lichtgewichtrollators zijn namelijk inklapbaar en daardoor gemakkelijk om mee te nemen op reis.

Wanneer je veel wandelingen maakt in de natuur over ongelijk terrein, overweeg dan een ‘outdoor’ rollator met grote zachte wielen, die niet lek kunnen gaan en geschikt zijn voor ieder terrein.

Altijd een Vegro zorgwinkel bij je in de buurt

Vegro zit met 37 zorgwinkels door heel Nederland. De fysieke zorgwinkels zijn van belang bij het uitzoeken van een geschikte rollator. Laat je adviseren door één van onze deskundige thuiszorgadviseurs, terwijl je de rollator tegelijkertijd uitgebreid uittest.

Onze meest verkochte rollators

€ 385,00
PRODUCTTILE
€ 599,00
PRODUCTTILE
€ 405,00
PRODUCTTILE
€ 699,00
PRODUCTTILE

Veelgestelde vragen

Je kunt een artikel opzoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert simpelweg de naam van het artikel in en klikt daarna op het vergrootglas.

Je kunt ook een product opzoeken door gebruik te maken van de tabbladen in het menu bovenaan homepage. 
Zodra u een artikel op de website hebt gekozen klikt u op 'kopen'. Wilt u een artikel huren of lenen, dan kunt u dit vinden onder de knoppen huren en lenen in de webwinkel. Volg verder de aanwijzingen in het scherm. De prijzen die u ziet zijn inclusief BTW.
Op de pagina die verschijnt na aanmaken van een account kunt je je gegevens bekijken en eventueel wijzigen. Ook je orderhistorie is daar zichtbaar. Dit is ook de plek om je aan of af te melden voor de nieuwsbrief.
Dat kan zeker en is kosteloos. Alle informatie vindt u op onze adviespagina over lenen.
Alle vragen

Veelgestelde vragen

Laden
Laden