Een sta-op stoel kopen: waar moet je op letten? 

Tips en advies over het kopen van een sta-opstoel.

Een sta-op stoel geeft je dat letterlijke én spreekwoordelijke steuntje in de rug. Met behulp van een sta-op stoel kom je gemakkelijker in en uit je luie stoel en werk je bovendien aan een gezondere zithouding. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een sta-op fauteuil. De stoel moet namelijk helemaal afgesteld kunnen worden op jouw lichaam en zithouding, voor een optimaal resultaat.

Waar moet een goede sta-op stoel aan voldoen?

Een sta-op stoel helpt je aan een comfortabele en gezonde zithouding. Het correct instellen van de sta-op fauteuil is daarbij heel belangrijk. Waar moet je precies op letten?

  • De zithoogte van de sta-op stoel;
  • De zitdiepte van de sta-op stoel;
  • De armleuning van de sta-op stoel;
  • Het aantal motoren van de sta-op stoel.

1. De juiste zithoogte

De zithoogte van de sta-op stoel is heel belangrijk. Als de sta-op stoel niet de juiste zithoogte heeft, kan dit vervelende lichamelijke klachten veroorzaken:

  • Bij een te hoge zithoogte worden de benen afgekneld.
  • Bij een te lage zithoogte ontstaat er te veel druk op het stuitje en de onderrug.

2. De juiste zitdiepte

De juiste zitdiepte van de sta-op stoel voorkomt dat je onderuitzakt en daarmee een slechte zithouding aanneemt. Let er bij het aanschaffen van de stoel op dat je goed achterin de stoel plaatsneemt, waarbij er alsnog een platte hand tussen je knieholte en de zitting van de stoel past. Dat de billen de leuning van de stoel raken is geen probleem.


3. De juiste armleuninghoogte

Minstens zo belangrijk als de hoogte van het zitvlak, is de hoogte van de armleuning. Een te hoge of te lage armleuning kan namelijk ook voor lichamelijke klachten zorgen:

  • Bij een te hoge armleuning worden de schouders te veel opgetrokken, wat op den duur nekklachten kan veroorzaken.
  • Bij een te lage armleuning loop je meer kans op een verzakking van de schouders.

4. Het aantal motoren van de sta-op stoel

Een sta-op stoel met meerdere motoren geeft je meer mogelijkheden en meer comfort. Bij een stoel met meerdere motoren zijn de rugleuning en de voetensteun afhankelijk van elkaar te verstellen, voor de ideale zit- of ligpositie.

Een 3-motorige sta-op stoel met kantelfunctie zorgt er bijvoorbeeld voor dat de romp minder druk uitoefent op het zitvlak. Dit bevordert niet alleen de bloedcirculatie, maar zorgt ook voor een betere afvoer van afvalstoffen en aanvoer van voedingstoffen.

In het kort: hoe meer motoren, hoe beter je de sta-op stoel naar je eigen voorkeuren kunt instellen om het zitcomfort te verhogen.

"

Als de sta-op stoel niet de juiste zithoogte heeft, kan dit vervelende lichamelijke klachten veroorzaken.

Sta-op stoel kopen of huren bij Vegro

Je kunt ervoor kiezen om een sta-op stoel te kopen of te huren. In het geval dat je sta-op stoel voor langere periode wil gaan gebruiken, is het aanschaffen van de fauteuil voordeliger dan het huren van een stoel. De kosten per dag kunnen al snel hoog oplopen.

Het huren van een sta-op stoel is echter wel een goed alternatief wanneer je niet gratis kunt lenen en het hulpmiddel maar voor een korte periode nodig hebt. In dat geval is het vaak voordeliger om het hulpmiddel te huren dan deze te kopen.

Een sta-opstoel biedt comfort en gemak.

Wordt een sta-op stoel vergoed vanuit de verzekering?

De kosten van een sta-op stoel worden niet standaard vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat je een (deel van) de kosten voor de stoel vergoed krijgt vanuit je verzekering.

Sta-op stoel vergoeding vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning

Je kunt ook een beroep doen op de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) bij de gemeente waarin je woont. De WMO is een initiatief van de overheid, dat inwoners ondersteuning biedt om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de gemeente waarin je woont, kun je laten controleren of je in aanmerking komt voor vergoeding voor een aangepaste stoel.

Laat je altijd adviseren bij het aanschaffen van een sta-op stoel

Het is logisch dat je zelf niet het antwoord weet op alle zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een sta-op stoel. Laat je daarom altijd adviseren door een expert. Maak hiervoor een gratis en vrijblijvende afspraak met een adviseur aan huis.

Eén van onze deskundige adviseurs komt dan bij thuis langs om je te voorzien van een persoonlijk en passend advies. Probeer gelijk de sta-op stoel uit in het gemak van je eigen woonkamer. Liever eerst alle modellen en mogelijkheden in het echt aanschouwen? Kom dan vrijblijvend proefzitten in één van onze zorgwinkels.

Onze meest verkochte sta-op stoelen

€ 2.149,00
PRODUCTTILE
€ 2.899,00
PRODUCTTILE
€ 1.649,00
PRODUCTTILE
€ 1.999,00
PRODUCTTILE
€ 2.949,00
PRODUCTTILE

Je kunt een artikel opzoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert simpelweg de naam van het artikel in en klikt daarna op het vergrootglas.

Je kunt ook een product opzoeken door gebruik te maken van de tabbladen in het menu bovenaan homepage. 
 Je kunt een artikel zoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert in waar je naar op zoek bent en klikt daarna op enter. Het hele assortiment van Vegro vind je hier. Je kunt daar filteren op leenproducten, koopproducten en huurproducten.
Online kun je betalen met Ideal, Riverty (Afterpay) en met een creditcard. Voor leenproducten hoef je niet te betalen. De betaling wordt gedaan door je zorgverzekering.

In de Vegrowinkels kun je ook betalen met bankpas en met contant geld. 
Je kunt je bestelling alleen telefonisch annuleren. Je kunt deze bestelling niet meer annuleren als deze al verzonden is.
Als je hulpmiddelen wilt huren of wil lenen via je zorgverzekering bij Vegro moet je een account aanmaken (houd je BSN bij de hand). Je hoeft geen account aan te maken voor het plaatsen van een koopbestelling.

Er zitten voordelen aan het aanmaken van een account: je kunt je persoonlijke gegevens bekijken en eventueel wijzigen en je kunt je orderhistorie gemakkelijk terugvinden.
Ja, alle vermelde prijzen zijn inclusief btw.
Alle vragen

Veelgestelde vragen

Laden
Laden