Filters

Het beste scootmobieladvies voor jou


Vind jouw perfecte scootmobielBen je op zoek naar de perfecte scootmobiel? Dan ben je bij Vegro aan het juiste adres! Alles wat je moet weten over de scootmobiel vind je hier. We vertellen je over de aankoop en het gebruik van een scootmobiel en je komt erachter welk type het beste bij jou past. Heb je toch nog vragen voor ons? Dan staan onze deskundige medewerkers voor jou klaar!

Wanneer gebruik je een scootmobiel?

Een scootmobiel zorgt ervoor dat je zelfstandig op pad kunt gaan, ook als je (tijdelijk) wat minder mobiel bent. Een dagje op bezoek bij familie, of een ritje naar de supermarkt? Een scootmobiel maakt het mogelijk!

Waar moet je op letten bij het kopen van een scootmobiel?

Als je overweegt om een scootmobiel te kopen, zijn er een aantal dingen om van tevoren al over na te denken. Met de volgende tips helpen we jou op weg!

1. Bedenk waar je de scootmobiel voor wil gebruiken

Ben je van plan om lange afstanden af te leggen met een scootmobiel, of gebruik je hem voor korte ritjes, bijvoorbeeld naar de winkel? Dit bepaalt welke actieradius jouw scootmobiel moet hebben. Ook wel: het aantal kilometers dat je met een scootmobiel kunt rijden, voordat deze weer opgeladen moet worden. 

2. Beslis welke functies de scootmobiel moet hebben

Vind je comfort belangrijk, bijvoorbeeld omdat je de scootmobiel voor lange afstanden gaat gebruiken? Of heb je liever meer bagagemogelijkheden, omdat je er boodschappen mee gaat doen? Moet de scootmobiel meekunnen in de auto? Dan is een opvouwbare scootmobiel misschien wel geschikt voor jou! 

3. Sluit een verzekering af voordat je de scootmobiel gaat kopen

Sluit voor de aankoop van jouw scootmobiel een verzekering af. Net als bij een auto, is dit verplicht voordat je met een scootmobiel de weg op mag. Jouw scootmobiel moet minimaal WA-verzekerd zijn. Je kunt bijvoorbeeld een scootmobielverzekering afsluiten bij de ANWB. Daar is jouw scootmobielverzekering het eerste jaar gratis én heb je recht op pechhulp via de Wegenwacht® Scootmobiel Service.Bekijk onze video's voor de aankoop van jouw scootmobiel

.

Advies bij jouw keuze .

.

Test een scootmobiel bij Vegro .

Advies bij jouw keuze

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een scootmobiel? Welke scootmobiel het beste bij jou past, hangt af van jouw wensen. Deze video helpt jou bij het maken van de juiste keuze!

Test een scootmobiel bij Vegro

Wij organiseren regelmatig scootmobiel demodagen in onze zorgwinkels. Maar gewoon langskomen in onze thuiszorgwinkels voor persoonlijk advies kan natuurlijk ook altijd. En onze woonconsulent komt zelfs bij jouw langs voor persoonlijk advies aan huis. De mogelijkheden bij Vegro zijn eindeloos!

 
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden