Waar moet je op letten bij  een scootmobiel?

Scootmobieladvies in een Vegro zorgwinkel.

Ben je van plan om een scootmobiel aan te schaffen? Scootmobielen komen in verschillende soorten en maten. Bedenk op voorhand voor welke doeleinden je de scootmobiel wil gaan gebruiken, welke (aanvullende) functies je nieuwe scootmobiel moet hebben en wat de minimale actieradius van de scootmobiel moet zijn.

Welk type scootmobiel heb je nodig?

Ieder mens is anders en heeft andere wensen en behoeftes bij het aanschaffen van een scootmobiel. Het is goed om op voorhand uit te zoeken welk type scootmobiel het beste bij jouw wensen aansluit.

Er zijn verschillende soorten scootmobielen op de markt. Bij Vegro kun je onder meer terecht voor vaste scootmobielen met drie  of vier wielen Moet de scootmobiel mee op reis kunnen of gemakkelijk vervoerd worden? Dan kun je beter kiezen voor een opvouwbare scootmobiel  

Daarnaast is er nog de tussenoplossing: de scootmobielfiets . De scootmobielfiets is een (elektrische) fiets en scootmobiel in één. De scootmobielfiets is een compacte elektrische driewieler die je op verschillende manieren kunt gebruiken: zelfstandig fietsen, fietsen met elektrische trapondersteuning of volledig elektrisch rijden.

Bedenk waar je de scootmobiel voor gaat gebruiken

Wil je de scootmobiel voornamelijk binnen gaan gebruiken, of ga je er ook mee naar buiten? Ga je de scootmobiel voor korte ritjes inzetten, of moet de scootmobiel langere afstanden kunnen afleggen? Dit bepaalt welke actieradius jouw scootmobiel moet hebben.

De actieradius is het aantal kilometers dat je met een scootmobiel kunt rijden, voordat deze weer opgeladen moet worden. Sommige modellen rijden zo’n 14 kilometer voordat de scootmobiel-accu weer moet opladen. Andere modellen rijden wel 140 kilometer voordat de accu leeg is.

"

Bedenk op voorhand waar je de scootmobiel voor wil gaan gebruiken. Welke functies heb je nodig en wat moet de minimale actieradius van de scootmobiel zijn?

De breedte van je scootmobiel bepalen

De afmetingen van een scootmobiel verschillen per model. Wil je de scootmobiel vooral binnenshuis gebruiken? Houd er dan rekening mee dat de meeste deuropeningen 63 centimeter breed zijn en dat je waarschijnlijk een compact model nodig hebt. Opvouwbare of 3-wiel scootmobielen zijn wat kleiner en wendbaarder dan een scootmobiel met vier wielen.

De meest gangbare afmetingen van een scootmobiel zijn als volgt:

  • Compact model: breedte: 54 cm, zithoogte: 49 – 54 cm
  • Klassiek model: breedte: 64 cm, zithoogte: 60 – 70 cm
  • Lange afstanden: breedte: 66 cm, zithoogte: 67 – 75 cm

Het gewicht van de scootmobiel

Hoeveel een scootmobiel weegt hangt af van het type rolstoel. De meeste klassieke scootmobielen wegen tussen de 100 en 150 kilo. Een lichte, opvouwbare scootmobiel weegt daarentegen soms maar zo’n 40 kilo. Daardoor is zo’n scootmobiel makkelijker mee te nemen in de auto dan een zwaarder model. Het verschil in gewicht zit 'm voornamelijk in de stoel en het type accu van de mobiel.

Beslis welke functies de scootmobiel moet hebben

Welke functies moet jouw scootmobiel hebben? Vind je comfort belangrijk, bijvoorbeeld omdat je de scootmobiel voor lange afstanden gaat gebruiken? Of heb je liever meer bagagemogelijkheden, omdat je er voornamelijk boodschappen mee gaat doen? Neem je de scootmobiel wel of niet mee op reis? Denk dan ook aan een opvouwbaar model.

Daarnaast kun je de scootmobiel voorzien van verschillende extra scootmobielaccessoireszoals  spiegels extra  manden of tassen een windscherm  of een wandelstokhouder. 

Ik heb een toe-toe-toeter op mijn elektrische scooter.

Sluit een verzekering af wanneer je een scootmobiel hebt gekocht

Voor het gebruik van een scootmobiel betaal je geen wegenbelasting. Wel moet je een scootmobielverzekering afsluiten wanneer je een scootmobiel gaat kopen. Net als bij een auto, is dit verplicht voordat je met een scootmobiel de weg op mag.

Een scootmobiel moet minimaal WA-verzekerd zijn.

Scootmobiel kopen bij Vegro

Bij Vegro kun je terecht voor een breed assortiment aan scootmobielen. Kom langs in één van onze zorgwinkels en ontdek welke scootmobiel bij jou past. Laat je adviseren door onze adviseurs in de zorgwinkel of vraag een gratis thuisdemonstratie aan.

Onze scootmobielen

€ 9.995,00 € 7.996,00
20% korting
PRODUCTTILE
€ 2.475,00
PRODUCTTILE
€ 5.179,00
PRODUCTTILE
€ 4.969,00
PRODUCTTILE

Veelgestelde vragen

Je kunt een artikel opzoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert simpelweg de naam van het artikel in en klikt daarna op het vergrootglas.

Je kunt ook een product opzoeken door gebruik te maken van de tabbladen in het menu bovenaan homepage. 
 Je kunt een artikel zoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert in waar je naar op zoek bent en klikt daarna op enter. Het hele assortiment van Vegro vind je hier. Je kunt daar filteren op leenproducten, koopproducten en huurproducten.
Online kun je betalen met Ideal, Riverty (Afterpay) en met een creditcard. Voor leenproducten hoef je niet te betalen. De betaling wordt gedaan door je zorgverzekering.

In de Vegrowinkels kun je ook betalen met bankpas en met contant geld. 
Je kunt je bestelling alleen telefonisch annuleren. Je kunt deze bestelling niet meer annuleren als deze al verzonden is.
Alle vragen

Veelgestelde vragen

Laden
Laden