De voordelen van een sta-op stoel

Sta-opstoelen hebben veel voordelen.

De relaxstoel; waarin je 's ochtends de krant leest, voor de televisie hangt of af en toe een dutje in doet. De relaxfauteuil is niet meer weg te denken uit de moderne woonkamer. Maar wat als het steeds uitdagender wordt om in- en uit deze luie stoel te komen? Een (elektrische) sta-op stoel biedt dan uitkomst. Deze seniorenstoel met speciale sta-op-functie helpt je om gemakkelijk te gaan zitten en weer op te staan. Zonder hulp van buitenaf.

De sta-op stoel als medisch hulpmiddel

De sta-op stoel helpt je:

  • Veilig en zelfstandig opstaan uit je stoel;
  • Gemakkelijker zitten;
  • Betere en gevarieerde zithouding aannemen;
  • Bevordering van de bloedsomloop;
  • Voorkomen van zitproblematiek zoals decubitus en oedeemvorming.

Een steuntje in de rug: gemakkelijk opstaan met de sta-op stoel

Een sta-op stoel ondersteunt je bij het opstaan door met je mee te bewegen tijdens het opstaan uit de stoel. Met één druk op de knop beweegt de stoel schuin omhoog en kantelt lichtjes naar voren, waardoor je gemakkelijker opstaat. De stoel blijft bovendien in positie tot je weer gaat zitten; dat maakt het zitten ook makkelijker.

Naast eenvoudig opstaan, kan een sta-op stoel je ook helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Krijg een stukje zelfstandigheid terug met de aanschaf van een sta-op stoel.

"

Een sta-op stoel is letterlijk én figuurlijk een steuntje in de rug.

Kies uit één of meer relaxfuncties

Iedere sta-op stoel beschikt daarnaast over minimaal één relaxfunctie. Aan jou de keuze of je kiest voor een relaxstoel met één of meerdere motoren. Het basismodel is altijd voorzien van één motor. Deze motor kan de relaxfuncties één voor één uitvoeren, in een voorgeprogrammeerde volgorde.

Dit wil zeggen dat, vanuit de sta-op-stand, eerst de voetenbank helemaal uitgaat en daarna pas de rugleuning achterover kan. Je kunt de rugleuning, sta-op-stand en voetenbank dus niet onafhankelijk van elkaar verstellen. Bij een seniorenstoel met meerdere motoren is dit wel mogelijk.

Advies over sta-opstoelen in een Vegro zorgwinkel.

De sta-op stoel als hulpmiddel tegen lichamelijke klachten

De sta-op stoel kan ook ingezet worden bij fysieke klachten. Met name mensen met zitklachten, rugklachten, spierziektes of andere mobiliteitsproblemen hebben veel baat bij een sta-op stoel met meerdere motoren. Door het individueel verstellen van de verschillende onderdelen van de stoel, kun je de druk op het zitvlak of rugwervels beter over je lichaam verdelen.

Door bijvoorbeeld de zitting van de sta-op stoel achterover te kantelen, drukt je romp minder op het zitvlak. Hiermee verbeter je de bloedsomloop en worden afvalstoffen in je lichaam beter en sneller afgevoerd. Het afwisselen van de zithouding vermindert bovendien de kans op decubitus (doorligplekken) en oedeemvorming (vochtophoping).

Sta-op stoel op maat bij Vegro

De ideale sta-op stoel is afgestemd op je persoonlijke lichaamsbouw en zithouding. Voor optimaal zitcomfort dient de stoel dus op het lichaam van de gebruiker afgesteld te zijn. Dat houdt in dat de stoel is aangepast op zithoogte, zitbreedte, zitdiepte, de armleggerhoogte en -breedte, de rughoogte en de rugondersteuning.

Bij Vegro kun je terecht voor standaardmodellen die direct uit voorraad leverbaar zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om een stoel speciaal op maat (en smaak) aan te laten meten.

Stel je eigen sta-op stoel samen bij Vegro

De moderne sta-op stoel heeft al lang niet meer de oubollige uitstraling waar de stoelen eerder om bekend stonden. Vegro heeft een ruim assortiment aan sta-op stoelen in verschillende stijlen, maten en kleuren.

Of je kiest voor een draaibare sta-op stoel met lederen bekleding of toch besluit om voor een goedkope sta-op stoel te gaan: er zit altijd een stoel in je smaak bij.

Deskundig advies op maat

Bij Vegro helpen we je graag bij het uitzoeken van de ideale sta-op stoel. Reken op deskundig advies en persoonlijke aandacht, zonder dat je hiervoor je huis uit hoeft. Liever de verschillende modellen in de winkel bekijken? We verwelkomen je natuurlijk ook graag in één van onze zorgwinkels.

Onze meest verkochte sta-op stoelen

€ 2.149,00
PRODUCTTILE
€ 2.899,00
PRODUCTTILE
€ 1.649,00
PRODUCTTILE
€ 1.999,00
PRODUCTTILE

Veelgestelde vragen

Vegro BV
Adres: Vennestraat 13
Postcode: 2161 LE Lisse
KVK: 27365306
Telefoonnummer: 0900-2887766
BTW-nummer: NL821741020B01

E-mailadres: Contactformulier
 Je kunt ons het makkelijkst bereiken via Whatsapp. Je kunt onze klantenservice ook mailen en bellen. Meer informatie vind je op de contactpagina.
Vegro heeft winkels en uitleenpunten verspreid over Nederland. Kijk hier voor het volledige overzicht.
Selecteer de gewenste winkel in het winkeloverzicht. Daar vind je de specifieke openingstijden van die winkel.
Alle vragen

Veelgestelde vragen

Laden
Laden