Filters

Alles over vitaliteit-apps


Iemand die ‘vitaal’ is, voelt zich energiek en gelukkig. Gezond eten en voldoende beweging kunnen hierbij helpen. Maar hoe pak je dat aan? Wat kan jou het beste motiveren? En hoe houd je het vol? Een vitaliteits-app op je telefoon, ook wel een ‘gezondheids-app’ genoemd, kan je nét dat extra steuntje in de rug geven. In dit artikel hebben we de beste beoordeelde gezondheids-apps voor je op een rijtje gezet.

De gezondheid app: Wat is het?


Een vitaliteits- of gezondheids-app is een applicatie (‘app’) voor je smartphone, die jou helpt om gezonder te leven. Bijvoorbeeld een slimme stappenteller, die jou met handige tips motiveert om net dat extra rondje te lopen. Of een mindfulness-app, met oefeningen om te ontspannen wanneer je veel stress ervaart.


Soorten gezondheids-apps


Er bestaan heel veel verschillende soorten gezondheids-apps. Daarom hebben we de meest voorkomende soorten voor je op een rijtje gezet. Per categorie vind je een voorbeeld van een app die van veel gebruikers een goede beoordeling heeft gekregen. Zo kun je meteen aan de slag.

Fitavie app

Coaching-apps


Fitavie is een innovatieve bewegings-app, speciaal ontwikkeld voor de  65-plusser. Met deze app kun je op een leuke, laagdrempelige en slimme manier gemakkelijker meer bewegen. Uniek aan deze app is de coaching-functie. Je geeft aan wat je al kunt en Fitavie stelt een op maat gemaakt week- of maandprogramma voor je samen.

Taal: Nederlands
Kosten app: gratis
Abonnement: €47,88 per jaar (€3,99 per maand)
Website: www.fitavie.nl
Heeft u de Vegro klantenkaart? Profiteer dan van 50% korting op een abonnement bij Fitavie.Mindfulness-apps


Wil je meer in het hier en nu leven? Beter omgaan met stress? Zelfbewuster worden? De gratis VGZ Mindfulness coach helpt je met het bereiken van deze doelen. 

Kies uit verschillende oefeningen, of gebruik een speciaal programma van vijf weken. Jij bepaalt wanneer je met het programma begint en wanneer je de oefeningen wil uitvoeren. Deze mindfulness coach is voor iedereen, ook als je niet bij VGZ verzekerd bent!


Taal: Nederlands
Kosten:  gratisVoedings-apps


Wil je gezonder eten of afvallen? Of gewoon een beter beeld krijgen van wat je op een dag eet? Mijn Eetmeter geeft je snel meer inzicht. Voeg je maaltijden toe aan het eetdagboek en krijg automatisch een handig overzicht van hoeveel calorieën je binnenkrijgt en welke voedingstoffen daarbij horen. De app geeft ook een plan voor een gezonde levensstijl, dat helemaal op jouw behoeften is afgestemd.Taal: Nederlands
Kosten: gratis
Wandel- en bewegings-apps


Wil je meer inzicht krijgen in hoeveel je op een dag beweegt? Met de stappenteller van StepsApp kun je aan het einde van de dag zien gemakkelijk zien hoeveel je gelopen hebt. En hoe dit bij heeft gedragen aan jouw lichamelijke gesteldheid. Bovendien kan deze gezondheids-app ook je activiteit meten als je in een rolstoel zit. Hij is dus voor iedereen te gebruiken.Taal: Nederlands
Kosten: gratis
(optie voor extra functies tegen betaling)Slaap-apps


Sleep Cycle is misschien wel de meest gebruikte slaap-app ter wereld. Deze app gebruikt de sensoren in je mobiele telefoon om de kwaliteit van je slaap te meten. Ook doet de app suggesties om je slaapkwaliteit te verbeteren. Bijvoorbeeld door een slim alarm in te stellen, dat je vertelt wanneer het voor jou de beste tijd is om naar bed te gaan.Taal: Engels
Kosten: gratis
Algemene gezondheids-apps


Het is heel belangrijk dat je jouw medicatie op tijd en op de juiste manier inneemt. Vergeet jij ook wel eens welke pil je nou ook alweer moet innemen (en wanneer)? Medapp biedt een helpende hand bij je medicijngebruik. Stel bijvoorbeeld reminders in, of lees de bijsluiter digitaal na.Taal: Nederlands
Kosten: gratis

Kunnen we jou helpen?


Vond je dit artikel leuk om te lezen, kijk dan ook eens bij onze andere artikelen over vitaliteit. Heb je nog vragen over dit artikel of over een van onze producten? Neem dan gerust contact op met onze Klantenservice via 0900 288 77 66. We helpen je graag!
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden