Veilig de zomer door


De zomer is weer begonnen! Dat betekent dat de warme dagen voor de deur staan en de korte broeken uit de kast gehaald mogen worden. Toch kunnen temperaturen tijdens deze fijne tijd van het jaar snel hoog oplopen. In dit artikel geven we u daarom 5 tips om zo gezond en vitaal mogelijk van de zomer te genieten.

Voldoende drinken


Tijdens de warme dagen is verstandig om ongeveer 2 liter water per dag te drinken. Dit zijn ongeveer 10 glazen. Vooral als u ouder wordt, bent u namelijk vatbaarder voor uitdroging. Zorg dat u altijd water meeneemt als u naar buiten gaat. Ook kunt u het beste alcoholische dranken vermijden, aangezien deze vocht aan het lichaam onttrekken.

Gepaste kleding


Zorg altijd dat u uw kleding afstemt op de temperatuur. Bij verkeerde kleding kan de temperatuur snel oplopen en oververhitting kan plotseling toeslaan. Bij oververhitting kunt hoofdpijn krijgen, duizelig worden, of zelfs flauwvallen. Laat u goed informeren over welke kleding geschikt is voor hogere temperaturen. Katoen is vaak koeler dan synthetische stoffen.

Houdt de warmte buiten


Gebruik overdag de zonnenwering en de gordijnen om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden. Zet in de ochtend en de avond uw ramen open om te luchten, zodat u maximaal gebruikt kunt maken van de koelere momenten.

Pas uw eten aan op het weer


Tijdens het warme weer zijn voornamelijk groente en fruit erg belangrijk, omdat deze van nature al veel vocht, zout en vitamines bevatten. Daarnaast bevatten yoghurt, vla en ijs ook veel vocht. Omdat etenswaren sneller bederven bij hoge temperaturen is het verstandig deze altijd in de koelkast te bewaren.

Houdt goed contact met anderen


Mocht u ondanks deze maatregelen toch het idee hebben dat het niet goed met u gaat, zorg dan altijd dat u een lijst met telefoonnummers van familie, vrienden of buren binnen handbereik hebt. Elkaar in de gaten houden is tijdens de warme dagen extra belangrijk.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten