Filters

Veilig de zomer door


De zomer is weer begonnen! Dat betekent dat de warme dagen voor de deur staan en de korte broeken uit de kast gehaald mogen worden. Toch kunnen temperaturen tijdens deze fijne tijd van het jaar snel hoog oplopen. In dit artikel geven we daarom 5 tips om zo gezond en vitaal mogelijk van de zomer te genieten.

Voldoende drinken


Tijdens de warme dagen is verstandig om ongeveer 2 liter water per dag te drinken. Dit zijn ongeveer 10 glazen. Vooral als je ouder wordt, ben je namelijk vatbaarder voor uitdroging. Zorg dat je altijd water meeneemt als je naar buiten gaat. Ook kan je het beste alcoholische dranken vermijden, aangezien deze vocht aan het lichaam onttrekken.

Gepaste kleding


Zorg altijd dat je jouw kleding afstemt op de temperatuur. Bij verkeerde kleding kan de temperatuur snel oplopen en oververhitting kan plotseling toeslaan. Bij oververhitting kan je hoofdpijn krijgen, duizelig worden, of zelfs flauwvallen. Laat je goed informeren over welke kleding geschikt is voor hogere temperaturen. Katoen is vaak koeler dan synthetische stoffen.

Houd de warmte buiten


Gebruik overdag de zonnewering en de gordijnen om de warmte zoveel mogelijk buiten te houden. Zet in de ochtend en de avond de ramen open om te luchten, zodat je maximaal gebruikmaakt van de koelere momenten.

Pas jouw eten aan op het weer


Tijdens het warme weer zijn voornamelijk groente en fruit erg belangrijk, omdat deze van nature al veel vocht, zout en vitamines bevatten. Daarnaast bevatten yoghurt, vla en ijs ook veel vocht. Omdat etenswaren sneller bederven bij hoge temperaturen is het verstandig deze altijd in de koelkast te bewaren.

Houd goed contact met anderen


Mocht je ondanks deze maatregelen toch het idee hebben dat het niet goed met jou gaat, zorg dan altijd dat je een lijst met telefoonnummers van familie, vrienden of buren binnen handbereik hebt. Elkaar in de gaten houden is tijdens de warme dagen extra belangrijk.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden