Georganiseerde reizen voor ouderen


Reizen voor ouderen met zorg


Reizen is een groot goed. De mogelijkheid om te reizen geeft u een stuk vrijheid. Het is heerlijk als u bijvoorbeeld zelfstandig kunt reizen, of mee kunt gaan op een busreis. Vooral onder ouderen is de wens om te reizen groot. Gelukkig is op vakantie gaan tegenwoordig voor steeds meer mensen mogelijk.

Krijgt u op uw vaste woonplek zorg of begeleiding, en wilt u dat ook als u op reis bent? Dan hebben wij goed nieuws voor u, want u kunt zorg aanvragen voor uw vakantieperiode. Of u nu slecht ter been bent, een verstandelijke beperking heeft, of om andere medische redenen niet op reis kunt; er zijn diverse mogelijkheden om zorg te ontvangen op vakantie. Bovendien kunt u bij de meeste reisorganisaties kiezen tussen een rustige en avontuurlijke reis. Zo is er voor ieder wat wils.

Vanuit uw wens om te reizen hebben wij een nieuwe dienst opgezet: het Vegro Reisadvies. Dit advies is specifiek gericht op zorgvakanties. Lees hierover meer aan de rechterkant van deze pagina.

Georganiseerde reizen voor ouderen


Bent u specifiek op zoek naar georganiseerde reizen voor ouderen? Tal van reisorganisaties bieden vakanties voor ouderen en senioren (50+ en 65+) aan. Daarbij wordt vaak rekening gehouden met ouderen die minder mobiel zijn. Of u nu naar een verre bestemming wilt, of het liever dicht bij huis zoekt - bijna alles is mogelijk. We zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje:

  • Rondreizen. U kunt in groepsverband een rondreis doen op de door u gekozen locatie. Het voordeel van georganiseerde rondreizen is dat alles van tevoren geregeld wordt door de reisorganisatie.

  • Cruises. Een cruisevakantie helpt u tot ontspanning te komen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het reizen zelf, en het eten staat altijd klaar. Tegelijkertijd ziet u veel van de wereld. Bij cruises kunt u denken aan een reis ver weg, maar u kunt ook kijken naar bijvoorbeeld Rijnreizen voor ouderen.

  • Busreizen. Met een busreis hoeft u zich geen zorgen te maken over vervoer. De chauffeur rijdt u naar de mooiste plekken, terwijl u geniet van het uitzicht of een praatje maakt met degene naast u.

  • Vliegvakanties. Ook als u (loop)hulpmiddelen gebruikt, is het mogelijk om een vliegreis te maken. Diverse reisorganisaties bieden complete vliegvakanties aan en zorgen dat u vanaf uw woning de luchthaven en de plek van bestemming bereikt.

  • Christelijke reizen voor ouderen. Gaat u graag met gelijkgestemden op reis en wilt u dat er extra aandacht wordt gegeven aan uw religieuze wensen? Richt u zich dan tot een christelijke reisorganisatie.
     
  • Spirituele reizen. Wilt u op reis naar bedevaartsoorden? Raadpleeg dan een reisorganisatie die speciale aandacht reserveert voor spiritualiteit. 
Om er zeker van te zijn dat u uw hulpmiddelen mee kunt nemen op reis, raden wij aan contact op te nemen met de desbetreffende reisorganisatie.

Vliegen met een rolstoel


Met uw eigen rolstoel op reis is tegenwoordig goed mogelijk. Zowel reisorganisaties als vliegmaatschappijen bieden hulp bij het organiseren en ondernemen van uw reis. Natuurlijk zijn er wel enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Lees hier meer hierover.


Vegro Reisadvies, 

Samen brengen wij u verder


Onze Vegro Reisexpert brengt, samen met u, uw persoonlijke wensen en behoeften in kaart. Hierbij wordt maatwerk geleverd als het gaat om benodigde hulpmiddelen, vervoer en begeleiding. Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen werkt samen met gespecialiseerde reisorganisaties, met een uitgebreid aanbod zorgvakanties. Hieruit zoeken wij de best passende reis, zodat u kunt genieten van een onvergetelijke en zorgeloze reis.

Binnen Vegro vinden wij het belangrijk dat u zoveel mogelijk de regie houdt over uw eigen leven. Wij leggen daarom de nadruk op positieve gezondheid. Wat kunt u nog wél? En wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Wilt u een afspraak maken? Neem voor meer informatie contact op via reizen@vegro.nl, of bel 0900 - 2 88 77 66. Onze Vegro Reisexpert neemt vervolgens contact met u op om een afspraak bij u thuis, of in één van onze winkels in te plannen.

Prijs: 

Gratis op vertoon van uw Vegro klantenkaart.

Samenwerkende reisorganisaties:
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten