Georganiseerde reizen voor ouderen

Reizen voor ouderen met zorg


Reizen is een groot goed. De mogelijkheid om te reizen geeft u een stuk vrijheid. Het is heerlijk als u bijvoorbeeld zelfstandig kunt reizen of mee kunt gaan op een busreis. Vooral onder ouderen is de wens om te reizen groot. Gelukkig is op vakantie gaan voor iedereen heel goed mogelijk.

Krijgt u op uw vaste woonplek zorg of begeleiding en wilt u dat ook als u op reis bent? Dan hebben wij goed nieuws voor u, want u kunt zorg aanvragen voor uw vakantieperiode. Of u nu slecht ter been bent, een verstandelijke beperking heeft of om andere medische redenen niet op reis wilt; er zijn diverse mogelijkheden om zorg te ontvangen op vakantie. Bovendien kunt u bij de meeste reisorganisaties kiezen tussen een rustige en avontuurlijke reis. Zo is er voor ieder wat wils.

Benieuwd welke organisaties reizen met zorg of begeleiding aanbieden? Lees dan het kader aan de rechterkant van deze pagina.


Georganiseerde reizen voor ouderen


Bent u specifiek op zoek naar georganiseerde reizen voor ouderen? Tal van reisorganisaties organiseren vakanties voor ouderen en senioren (50+ en 65+). Daarbij wordt vaak rekening gehouden met ouderen die minder mobiel zijn. Of u nu naar een verre bestemming wilt of het liever dichtbij huis zoekt - bijna alles is mogelijk. We zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje:

 • Rondreizen. U kunt in groepsverband een rondreis doen op de door u gekozen locatie. Het voordeel van georganiseerde rondreizen is dat alles van tevoren geregeld wordt door de reisorganisatie.

 • Cruises. Een cruisevakantie helpt u tot ontspanning te komen. U hoeft zich geen zorgen te maken over het reizen zelf, en het eten staat altijd klaar. Tegelijkertijd ziet u veel van de wereld. bij cruises kunt u denken aan een reis ver weg, maar u kunt ook kijken naar bijvoorbeeld rijnreizen voor ouderen.

 • Busreizen. Met een busreis hoeft u zich geen zorgen te maken over vervoer. De chauffeur rijdt u naar de mooiste plekken, terwijl u geniet van het uitzicht of een praatje maakt met degene naast u.

 • Vliegvakanties. Ook als u (loop)hulpmiddelen gebruikt is het mogelijk om een vliegreis te maken. Diverse reisorganisaties organiseren complete vliegvakanties en zorgen dat u vanaf uw woning de luchthaven en de plek van bestemming bereikt.

 • Christelijke reizen voor ouderen. Gaat u graag met gelijkgestemden op reis en wilt u dat er extra aandacht wordt gegeven aan uw religieuze wensen? Richt u zich dan tot een christelijke reisorganisatie.
   
 • Spirituele reizen. Wilt u op reis naar bedevaartsoorden? Raadpleeg dan een reisorganisatie die speciale aandacht reserveert voor spiritualiteit. 
Om er zeker van te zijn dat u uw hulpmiddelen mee kunt nemen op reis, raden wij aan contact op te nemen met de desbetreffende reisorganisatie.

Vliegen met een rolstoel


Met uw eigen rolstoel op reis is tegenwoordig goed mogelijk. zowel reisorganisaties als vliegmaatschappijen bieden hulp bij het organiseren en ondernemen van uw reis. Natuurlijk zijn er wel enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Bekijk hier 6 tips voor wanneer u gaat vliegen met een rolstoel.


Zelfstandig of in groepsverband op reis


De volgende organisaties kunnen u helpen als u zelfstandig of in groepsverband op reis wilt:
 • De Zonnebloem organiseert reizen voor mensen met een lichamelijke beperking die zelfstandig of in groepsverband eropuit willen. U kunt ervoor kiezen om een reisgenoot mee te nemen.

 • Het Vakantiebureau is specialist in het organiseren van vakanties voor senioren en mensen die zorg of begeleiding nodig hebben.

 • Zorgvakanties organiseert specifiek vakanties voor mensen die minder goed ter been zijn of op vakantie een verpleegkundige nodig hebben.

 • TOF vakanties biedt reizen aan voor verstandelijk gehandicapten, binnen en buiten Nederland.

 • De Blauwe Gids helpt u de juiste keuze te maken voor een reisorganisatie. De aangeboden reisorganisaties bieden reizen binnen en buiten Europa aan, voor mensen met kleine en grotere functiebeperkingen. Tevens is het aanbod zeer divers; de reisorganisaties hebben bijvoorbeeld een aanbod vakanties met mantelzorg, actieve rolstoelvakanties en begeleide jongerenreizen. 
De bovenstaande reisorganisaties zijn slechts een greep uit het complete aanbod. Zoekt u een organisatie die rekening houdt met uw specifieke wensen, raadpleeg dan de website van De Blauwe Gids.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtMet ruim 60 winkels altijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0800 - 2 88 77 66 (gratis)
Winkels
 • Bezoek één van onze winkels.
 • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten