Filters

Wat kun je meten?


Er zijn heel veel verschillende metingen die je kunt uitvoeren om meer te leren over jouw gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld voor de hand liggende dingen meten, zoals lengte en gewicht, maar je kunt ook waardes meten die meer invloed hebben op jouw gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de spiermassa, vetpercentage, metabolische leeftijd, cholesterol, temperatuur en glucosewaarde. Toch zijn de meest gemeten waarden de hartslag, bloeddruk en saturatie. Bij Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen hebben we een groot aanbod aan meetapparatuur, waarmee je deze metingen snel en gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.

Bloeddrukmetingen


Vegro heeft een ruim aanbod aan betrouwbare bovenarmbloeddrukmeters. Hiermee kun je via je pols, of met een manchet om de bovenarm snel inzicht krijgen in jouw bloeddrukwaardes. Als je hier liever assistentie bij wilt hebben, dan is de maandelijkse bloeddruk dag van Vegro misschien interessant voor jou. Vegro organiseert iedere eerste woensdag van de maand een landelijke bloeddruk meetdag, waarop je gratis bij een van onze locaties je bloeddruk kunt laten meten. Je kunt dan ook informatie vragen over de stappen die je moet volgen om een zo betrouwbaar mogelijke bloeddruk vast te stellen.  

Lees ook: bloeddruk meten voor meer informatie over een gezonde bloeddruk.

Hartslagmetingen


Bij het meten van de hartslag is betrouwbare meetapparatuur noodzakelijk. Sporters kunnen bijvoorbeeld op basis van hun gemiddelde hartslag hun training aanpassen. Maar ook de nieuwsgierige mens kan bij Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen terecht voor een ruim aanbod aan betrouwbare hartslagmeters. Met deze apparatuur kun je ook je bloeddruk meten. Mocht je je hartslag willen meten, maar heb je geen meetapparatuur bij de hand, dan kun je dit ook doen door de binnenkant van je pols te voelen. Gebruik hierbij niet je duim, omdat je dan kans hebt om de hartslag van je duim te voelen. Tel het aantal hartslagen voor vijftien seconden, en vermenigvuldig dit dan met vier. Bij een regelmatige hartslag zou je tussen de zestig en tachtig slagen moeten uitkomen.

Lees ook: hartslag meten voor meer informatie over het meten van jouw hartslag.

Saturatie


Een gezonde saturatie ligt tussen de 95% en 100%. Dit percentage kan nooit hoger zijn dan 100%. In sommige gevallen is een lagere saturatie bekend, bijvoorbeeld bij COPD. Maar als er geen sprake is van COPD, en de saturatie ligt lager dan 90%, schakel dan te allen tijde een dokter in. Je kunt snel en gemakkelijk je saturatie meten, met behulp van de betrouwbare saturatiemeters van Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen. Voel je je al een tijd kortademig, moe en futloos, en is je saturatie lager dan 90%? Schakel dan direct een dokter in.

Lees ook: saturatie meten voor meer informatie over het goed meten van de saturatie.
€ 77,99
€ 41,99
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Winkels door heel Nederland
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Mis geen van onze acties, nieuwtjes en relevante ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden