Hoe vitaal ben jij?


Er zijn heel veel verschillende metingen die je kunt uitvoeren om inzicht te krijgen in je lichamelijke gesteldheid. Je kunt bijvoorbeeld voor de hand liggende dingen meten, zoals lengte en gewicht, maar je kunt ook waardes meten die meer invloed hebben op jouw gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de spiermassa, vetpercentage, metabolische leeftijd, cholesterol, temperatuur en glucosewaarde. Toch zijn de meest gemeten waarden de hartslag, bloeddruk en saturatie. Bij Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen hebben we een mooi aanbod aan meetapparatuur, waarmee je deze metingen snel en gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.

Bloeddrukmetingen


Vegro heeft een ruim aanbod aan betrouwbare bovenarmbloeddrukmeters. Hiermee kun je via je pols, of met een manchet om de bovenarm snel inzicht krijgen in jouw bloeddrukwaardes. Als je hier liever assistentie bij wilt hebben, dan is de maandelijkse bloeddruk dag van Vegro wellicht interessant voor jou. Vegro organiseert iedere eerste woensdag van de maand een landelijke bloeddruk meetdag, waarbij je kosteloos bij een van onze locaties uw bloeddruk kunt laten meten. Je kunt dan ook informatie vragen over de stappen die je gewenst bent te verlopen om een zo betrouwbaar mogelijke bloeddruk vast te stellen.  

Lees ook: Bloeddruk meten voor meer informatie over een gezonde bloeddruk.

Hartslagmetingen


Bij het meten van de hartslag is betrouwbare meetapparatuur noodzakelijk. Sporters kunnen bijvoorbeeld op basis van hun gemiddelde hartslag hun training aanpassen. Maar ook de nieuwsgierige mens kan bij Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen terecht voor een ruim aanbod aan betrouwbare hartslagmeters. Met deze apparatuur kunt je tevens uw bloeddruk meten. Mocht je spontaan je hartslag willen meten, maar beschik je niet direct over meetapparatuur, dan kun je dit ook doen door de binnenkant van je pols te voelen. Gebruik hierbij niet je duim, omdat je dan kans hebt om de hartslag van je duim te voelen. Tel het aantal hartslagen gedurende vijftien seconden, en vermenigvuldig dit dan met vier. Bij een regelmatige hartslag zou je tussen de zestig en tachtig slagen moeten uitkomen.

Lees ook: Hartslag meten voor meer informatie over het meten van jouw hartslag.

Saturatie


Een gezonde saturatie ligt tussen de 95% en 100%. Dit percentage kan nooit hoger zijn dan 100%. In sommige gevallen is een lagere saturatie bekend, bijvoorbeeld in het geval van COPD. Als er echter geen sprake is van COPD, en de saturatie ligt lager dan 90%, dan is het raadzaam om ten allen tijden een dokter in te schakelen. Je kunt snel en gemakkelijk je saturatie meten, met behulp van de betrouwbare saturatiemeters van Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen. Voel je je al een tijd kortademig, moe en futloos, en is je saturatie lager dan 90%? Schakel dan direct een dokter in.

Lees ook: Saturatie meten voor meer informatie over het efficiënt meten van de saturatie.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten