Filters

Gregory Sedoc: Voormalig Topsporter


Topsporters meten alles


Onze moderne wereld draait om innovatieve technologieën. Niet alleen in grote organisaties en in de gezondheidszorg, maar ook gewoon bij ons thuis. En in de topsport dus. Professionele sporters zijn dag in, dag uit aan het meten. Voor, tijdens en na elke training. Waarom doen ze dat eigenlijk? Gaan ze daar sneller van?

Iemand die je daar alles over kan vertellen, is voormalig topsporter Gregory Sedoc. Hij heeft maar liefst driemaal meegedaan aan de Olympische Spelen: in Athene, Beijing en Londen. Als hordeloper behaalde hij dertien medailles op de Nederlandse kampioenschappen.

Van zelf meten ga je niet harder lopen


In de topsport is meten heel belangrijk. Meten is weten! Een groot misverstand is dat hardlopers harder gaan lopen door te meten. In werkelijkheid ga je aan de hand van metingen vooral beter en gerichter trainen. En het resultaat daarvan kan zijn dat je harder gaat lopen.

Maar hoe werkt dat dan? 


Door je bloedwaarden, je creatinine waarden en de afbraak van vet, eiwitten en koolhydraten en nog veel meer te meten, zie je als hardloper meteen hoe het met je gaat. Meten levert voortdurend nieuwe data op. Door die met elkaar te vergelijken, kun je beoordelen of er bepaalde onderdelen zijn die je gericht kunt trainen om beter te gaan lopen. Je meet dus om beter te trainen en te presteren..

Iets anders dat het meten oplevert, is dat je als atleet goed voor jezelf zorgt. Het ligt voor de hand dat je als topsporter niet drie avonden in de week naar de kroeg moet gaan en dat je niet elke avond friet of pizza moet eten. Maar metingen brengen ook aan het licht dat je te weinig van een bepaalde vitamine in je lichaam hebt, of dat je niet voldoende hebt geslapen. Daar kun je dan direct iets aan doen.

Vegro Publieksacademie over zelf meten


Op 11 juni organiseert Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen een gratis Publieksacademie met als onderwerp ‘Zelf meten, trend of noodzaak?’. Gregory Sedoc is een van de sprekers. De discipline van een topsporter is nog steeds belangrijk voor hem. “Ik wil nog vele jaren van het leven genieten,” vertelt hij. “Door gezond te leven, presteer je beter. Gelukkig zijn er al veel mensen die het belang van een gezonde levensstijl erkennen en die goed voor zichzelf zorgen. Ik zet me er graag voor in om nog meer mensen te overtuigen.”

Tijdens de publieksacademie is er veel te leren over zelfmeten. Mis niets van deze kennis en schrijf u gratis in voor de Publieksacademie over zelfmeten op 11 juni in de Balie te Amsterdam.


Fotograaf: Soenar Chamid

Vegro Publieksacademie: ‘Zelf meten, trend of noodzaak?’


Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen organiseert regelmatig gratis informatiesessies over onderwerpen die met onze gezondheid te maken hebben. De Publieksacademie op 11 juni 2019 in Theater De Balie in Amsterdam gaat over zelf meten: Zelf meten, trend of noodzaak? Gregory Sedoc vertelt over zelf meten tijdens zijn sportcarrière, en hoe hij daarmee succes heeft behaald. Gregory is een goede verhalenverteller en zoekt altijd de interactie met het publiek. Nieuwsgierig? Kijk op www.vegro.nl/publieksacademie
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden