Filters


Margo Jongen-Heckers: Diëtiste 


Kleine verandering, groot verschil 


Dieet zus, dieet zo – steeds meer mensen haken af als ze horen over de nieuwste methode om supersnel af te vallen. En daar hebben ze groot gelijk in! De vertrouwde Schijf van Vijf is misschien niet zo hip als al die diëten die om aandacht schreeuwen, maar is ook in 2019 nog een uitstekende richtlijn. Afvallen en op gewicht blijven zijn vooral een kwestie van gedragsverandering.

Ondergewicht bij ouderen
Aan de andere kant vormen ook ondervoeding en ondergewicht een groot probleem bij ouderen. Dat merken ze onder andere bij Envida, een organisatie voor wijkzorg en verpleegzorg in Maastricht en het Heuvelland.

De kick van een geslaagd traject


Als diëtiste bij Envida komt Margo Jongen-Heckers elke dag in contact met chronisch zieken en ouderen. “Gezond eten en gedragsverandering zijn best ingewikkeld bij mensen die hun leven lang minder gezond hebben geleefd. Die overtuig je niet zo snel dat het anders moet, ” vertelt Margo. “En dan hebben we het nog niet eens over mensen die dementeren. Maar als het lukt, als ik hen naar een gezond gewicht kan begeleiden, geeft dat een enorme kick. Je kunt in een oogopslag zien dat ze zich beter en fitter voelen. En daar doe ik het voor!”

Vegro Symposium: Gezonde leefstijl, hét nieuwe medicijn?


Margo Jongen is een van de sprekers op het symposium dat Vegro op 18 april in Maastricht organiseert. Ze gaat in op de praktijk waarmee ze als diëtiste te maken heeft: overgewicht, ondergewicht en de gezondheidsrisico’s die daarbij horen. Ze vertelt succesverhalen en geeft tips. En ze gaat appels met peren vergelijken!

Positieve Gezondheid


Margo gaat in haar werk uit van Positieve Gezondheid. Om tot een passend advies te komen, zoekt ze altijd samen met de cliënt naar oplossingen. Daarbij kijkt ze naar mogelijkheden, niet naar onmogelijkheden. “Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken,” aldus Margo, “Ga bijvoorbeeld elke dag een stukje wandelen, of pak een kleiner bord bij het eten. Dat kleine succesje leidt gegarandeerd tot een vervolgstap.”

Als diëtiste kan Margo Jongen veel betekenen voor mensen en zorginstellingen. Ze begeleidt mensen naar een gezonder leven en laat zien dat gezonde voeding leuk, lekker en gezellig kan zijn. “Het belangrijkste is dat je blijft genieten. Eten is een sociale activiteit en alles mag, maar met mate.”
Diëtiste Margo Jongen-HeckersDiëtiste Margo Jongen-Heckers

Vegro Symposium: ‘Gezonde leefstijl, hét nieuwe medicijn?’

Vegro organiseert regelmatig informatiesessies over onderwerpen die met onze gezondheid te maken hebben. Op 18 april 2019 is er een symposium in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht over een gezonde leefstijl. De toegang is gratis. Dit symposium is behalve voor het grote publiek vooral interessant voor organisaties en professionals in de zorg. Is een gezonde leefstijl echt het ultieme medicijn? Worden we er allemaal beter van? Margo Jongen-Heckers is een van de sprekers. Ze vertelt onder andere over de meerwaarde van haar werk en over eten met gezond verstand. Nieuwsgierig? Kijk op vegro.nl/gezonde-leefstijl.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden