Filters


Gezonde leefstijl, hét nieuwe medicijn?


Bekijk de publieksacademie over gezonde leefstijl


De publieksacademie van 18 april kunt u eenvoudig terugkijken via onderstaande video.
Zo krijgt u de beste informatie om een goede leefstijl te hanteren.Wat is gezondheid?


Volgens de World Health Organisation (WHO) is gezondheid “een gevoel van zowel lichamelijk als geestelijk en maatschappelijk welzijn.” Ieder mens beleeft dat gevoel op zijn eigen manier.
Eigenlijk wil dit zeggen dat iedereen ook zelf bepaalt of hij gezond is of niet. En dat iemand zichzelf gezond kan vinden. Maar wat nou als een arts, diëtist of fysiotherapeut dat heel anders ziet? Want dat is de realiteit: veel mensen denken dat ze heel gezond zijn, terwijl zorgprofessionals en artsen meer dan de helft van de Nederlandse bevolking ongezond vindt. Dan moet er toch wel iets aan de hand zijn?

Hoe gezond zijn we in het welvarende Nederland? 


Nederland geeft van alle Europese landen het meest aan gezondheidszorg uit. Toch haalt ons land niet de beste cijfers op het gebied van levensverwachting, babysterfte en een vroegtijdige dood door ‘welvaartsziekten’.

In de afgelopen decennia hebben we op het gebied van technologie en ICT van alles bereikt. We hebben overal een apparaat voor dat ons het werk makkelijk maakt. Er is eten in overvloed en daar hoeven we in principe niet eens de deur voor uit.
Juist door die welvaart eten we te veel, eten we de verkeerde dingen en krijgen we te weinig beweging. Wat wil je, als je alles vanaf de bank kunt bestellen? Maar we weten allemaal ook dat minder eten en meer bewegen beter voor ons is. Innovatieve apparaten kunnen ons helpen om alles te meten en onze levensstijl te verbeteren.

Iedereen fit met de gecombineerde leefstijlinterventieMet ingang van dit jaar maakt de leefstijlinterventie deel uit van het basispakket van de zorgverzekering. De directe aanleiding daarvoor zijn de veel voorkomende welvaartssymptomen, zoals stress, slecht slapen, diabetes type 2 en overgewicht. Jong en oud, werkend of niet, man en vrouw – we hebben er allemaal last van. Dat kan beter! We kunnen een stuk fitter worden dankzij de gecombineerde leefstijlinterventie. Die leert ons om blijvend over te stappen naar een gezondere leefstijl. Via je zorgverzekeraar kun je daar advies en begeleiding bij krijgen.

De interventie houdt een combinatie in van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Verschillende zorgprofessionals kunnen een gecombineerde leefstijlinterventie aanbieden, zoals diëtisten, fysiotherapeuten en leefstijlcoaches. Dat kunnen ze individueel doen of in teamverband. Veel mensen hebben te maken met dit actuele onderwerp. Een uitstekende reden om er een debat over te voeren!

Symposium ‘Gezonde leefstijl, het nieuwe medicijn?’ 

 
Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen organiseert op 18 april 2019 een symposium over een gezonde leefstijl. Omdat dit onderwerp zo breed is, legt Vegro de focus van het symposium op gedragsverandering en eetgewoonten. We gaan het hebben over gezonde voeding, een gezond beweegpatroon en het omgaan met factoren als stress en oververmoeidheid. Een aantal deskundigen delen hun vakkennis en geven zo veel mogelijk tips en ideeën door, die je direct in de praktijk kunt toepassen. Ook is er een debat onder leiding van dagvoorzitter Kim Coppes.
Stel je vragen rechtstreeks aan een diëtist, een leefstijlcoach en culinaire topper Ramon Beuk. Laat jouw mening horen en ga de discussie aan met experts op het gebied van zorg en gezondheid.Bekijk hier meer informatie over enkele sprekers:

Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen en de inclusieve samenleving


Als expert op het gebied van hulpmiddelen in de zorg geeft Vegro graag een positieve invulling aan zijn maatschappelijke rol. De laagdrempelige symposia en Publieksacademies die Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen organiseert, zijn een manier om maatschappelijk beladen vraagstukken bespreekbaar te maken.

Samen met een aantal organisaties in de zorgsector delen we onze kennis. We nodigen deskundigen uit om verschillende kanten van een thema te belichten en zoeken ook met het publiek de discussie op. Altijd met een positieve insteek.

‘Inclusieve samenleving’ is het hoofdthema van alle Publieksacademies van 2019. Er zijn veel partijen betrokken bij de onderwerpen van de diverse sessies. Daardoor kan er een interessante dialoog ontstaan. Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen vormt de verbindende factor. Vegro neemt deel aan de inclusieve samenleving en doet dit vanuit zijn visie op Positieve Gezondheid.
Lees meer over Positieve gezondheid.

Voor wie is dit symposium interessant?

 Het symposium is bedoeld voor mensen en organisaties die onder andere werken met ouderen, zoals  verzorgingstehuizen, wijkverpleegkundigen en mantelzorgers.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden