Alles over scootmobiel accu's

Scootmobiel accu's: levensduur en gebruikerstips

De capaciteit en daarmee de gebruiksduur van scootmobiel accu's verschilt. De accucapaciteit wordt bepaald door het Ampère-uur getal (Ah). Over het algemeen hebben deze typen scootmobielen het volgende vermogen:
  • Kleine scootmobielen, zoals sommige opvouwbare scootmobielen, hebben een vermogen van 18-36 Ah. Deze scootmobielen zijn compact en hebben daardoor een minder grote accu nodig. 
  • Middelgrote scootmobielen zijn vaak van middelgroot formaat en hebben een vermogen van 50 Ah of meer. Hieronder vallen de meeste 3-wiel scootmobielen.
  • Grote scootmobielen hebben standaard een accu van minimaal 60 Ah. Denk aan 4-wiel scootmobielen
Het aantal Ampère-uur heeft geen invloed op de snelheid van uw scootmobiel. Wel is het zo dat snellere scootmobielen een accu met meer vermogen nodig hebben.

AccuvermogenActieradius
10 Ah tot 22 Ah
12 tot 24 kilometer
23 Ah tot 40 Ah
24 tot 35 kilometer
41 Ah tot 75 Ah
35 tot 50 kilometer
76 Ah tot 100 Ah
50 tot 70 kilometer

Hoe lang een scootmobiel accu meegaat is afhankelijk van het gebruik. Indien u de scootmobiel gebruikt zoals in de handleiding staat aangegeven, kan een goedkopere accu (AGM accu) 3 tot 4 jaar meegaan. Een duurdere accu (GEL accu) gaat 4 tot 6 jaar mee.

De prijs van een scootmobiel

Loophulpmiddelen als scootmobielen, rollators, wandelstokken en krukken worden sinds 2013 niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. U kunt deze daardoor niet meer kosteloos lenen. Wel kunt u bij Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen loophulpmiddelen kopen en huren. Huren is handig als u weet dat u het hulpmiddel tijdelijk nodig heeft of als u het eerst wilt uitproberen. Voor het huren kunt u terecht in een van onze thuiszorgwinkels. Online bestellen is ook mogelijk via onze webwinkel.

Hoewel een scootmobiel niet kosteloos geleend kan worden, stelt uw gemeente deze wellicht ter beschikking via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Raadpleeg voor meer informatie het Wmo-loket van uw gemeente.

Meer weten over het huren van hulpmiddelen? Kijk dan op onze adviespagina over huren. U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van Vegro via 0800- 2 88 77 66 (gratis).

Accessoires en relevante loophulpmiddelen

U kunt uw scootmobiel naar wens aanpassen door diverse scootmobiel accessoires in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan het bevestigen van een achteruitkijkspiegel, boodschappentas en boodschappenmand. Een stokhouder is ideaal als u uw wandelstok of kruk wil meenemen als u op pad gaat. Andere handige accessoires voor scootmobielen zijn bijvoorbeeld zuurstoffleshouders, regencapes, schootskleden en afdekhoezen.

Bekijk ook eens ons aanbod rollators en rolstoelen, of neem een kijkje bij onze loop- en transferhulpmiddelen.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten