Bewegen voor ouderen

Gezonde voeding in combinatie met genoeg bewegen houdt het lichaam jong en fit. Naarmate het lichaam ouder wordt, lijkt het steeds moeilijk om aan uw dagelijkse beweging te komen. Wat kunt u het beste doen?

Waarom is bewegen voor ouderen belangrijk?


Ook op latere leeftijd is het heel belangrijk om in beweging te blijven. Hierdoor blijven uw botten sterk en wordt botafbraak voorkomen. Dat is essentieel als u uw zelfstandigheid wilt behouden. Met sterke botten en spieren kunt u immers zelf een wandeling maken en uw eten bereiden. Wilt u weten hoe u vanuit huis aan krachttraining kunt doen? Neem dan een kijkje op onze adviespagina over de beste oefeningen voor ouderen.

Niet iedereen kan dezelfde oefeningen doen. Zoek daarom een sport uit die u kunt beoefenen én die u leuk vindt. Denk aan zwemmen, fietsen of wandelen. Neem ook eens een kijkje op onze adviespagina over yoga, misschien is het iets voor u!

De cursus Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) is gericht op het verbeteren van de zelfredzaamheid van ouderen. In groepsverband trainen ouderen op hun eigen tempo. Zo kunnen ze dagelijkse handelingen zelfstandig doen, leren ze valpartijen te voorkomen en versterken ze hun geheugen. Diverse activiteiten komen tijdens de cursussen aan bod, zoals conditie- en balanstraining. Wilt u ook meedoen aan het MBvO-programma? Raadpleeg dan uw gemeente of wijkcentrum. Zij organiseren wekelijks cursussen, of kunnen u adviseren over de beschikbare programma's bij u in de buurt.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Vegro organiseert regelmatig publieksacademies, waaronder de publieksacademie over een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl is ontzettend belangrijk, maar waar moet je dan eigenlijk allemaal rekening mee houden? Tijdens deze publieksacademie wordt dit besproken.Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 288 77 66 (lokaal tarief)
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten