Filters


Langer thuis cadeaus voor zelfstandige ouderen

​​​​
Je hoort het steeds vaker; een vader, moeder, opa, oma of zelfs overgrootopa of overgrootoma die nog zelfstandig thuis woont. En dat is niet zo gek. Uit een groot onderzoek uit 2017, blijkt dat 92% van de 75-plussers zelfstandig woont. Van de 85- tot 89-jarige woont nog ongeveer driekwart (75%) zelfstandig thuis. Bij de 90- tot 95-jarige is dat gedaald tot 60%, en pas boven de 95 jaar woont het grootste deel (57%) in een verzorgings- of verpleeghuis.

Helemaal niet gek dus, als jouw naaste nog zelfstandig thuis woont. En ook al wonen zij thuis, toch kan het allemaal net wat minder soepel en vlot gaan dan voorheen. De een natuurlijk met wat meer beperkingen dan de ander. Maar één ding geldt voor iedereen: zelfstandig thuis wonen moet comfortabel, gemakkelijk én vooral veilig zijn. Wij hebben daarom een langer thuis assortiment samengesteld, dat daarbij helpt. Een leuk assortiment dat je ook kunt geven als cadeau met de feestdagen, of gewoon op elk ander moment.

Kies onder andere uit deze langer thuis cadeaus

Tunturi fietstrainer (opvouwbaar)

Bekijk artikel

SimTab 4 seniorentablet

Bekijk artikel

Let's Go Indoorrollator

Bekijk artikel

Peters Angora bedsokken

Bekijk artikel

Speelkaarten (met grote letters)

Bekijk artikel

Helping hand

Bekijk artikel

Universele afstandsbediening

Bekijk artikel

Bedleestafel (inclusief zijblad)

Bekijk artikel

Elastische veters

Bekijk artikel

Veilige hulpmiddelen

Ongelukken in huis gebeuren vaak door bukken en/of balanceren op de tenen. Met een helping hand zijn kleine voorwerpen makkelijker te ‘grijpen’, wat de kans op huishoudelijke ongevallen verkleint. Wat ook de kans op ongevallen in huis vermindert, is een rollator voor in huis, zoals de Let’s Go Indoorrollator. Deze rollator is zelfs te gebruiken in de meest kleine ruimtes, zoals de badkamer en het toilet.

Gemakkelijke hulpmiddelen

Gemak is ook belangrijk bij zelfstandig thuis wonen. Zorg dus voor voldoende handige, gemakkelijke hulpmiddelen. Bijvoorbeeld een kalenderklok, ideaal om in één oogopslag de datum en tijd te zien. En natuurlijk aangegeven in extra grote cijfers en letters. Een universele afstandsbediening – eentje zónder toeters en bellen – kan ook niet ontbreken. De afstandsbediening telt in totaal zes toetsen, waarmee de televisie heel makkelijk te bedienen is. Wat ook erg handig is, is een bedleestafel. Ideaal om ’s morgens in bed rustig de krant of een tijdschrift te lezen. Veel bedleestafels in ons assortiment hebben een tweede blad, dat ruimte biedt voor een kopje koffie of thee. Tot slot elastische veters. Hiermee maak je van een veterschoen een instapper. Je strikt de veters één keer en daarna nooit meer. Echt waar!

Comfortabele hulpmiddelen

Ouderen hebben het – in het algemeen – vaak wat kouder. Zorg ervoor dat jouw vader, moeder, opa of oma het wel warm heeft. Bijvoorbeeld met warmteonderkleding van Peters Angora, zoals de bedsokken of het SanoWell ComfortTherm warmtekussen. Kou klachten worden ook verminderd door een goede doorbloeding. De doorbloeding is te verbeteren door voldoende in beweging te blijven, met bijvoorbeeld de Tunturi bewegingstrainer. Dit houdt ook de spieren en gewrichten soepel.

Ontspannende hulpmiddelen

Wij vinden tijd voor ontspanning ook heel belangrijk. Vandaar dat je in ons langer thuis cadeauassortiment verschillende artikelen vindt die daarbij helpen. Bijvoorbeeld de SenseWorks speelkaarten. Dit zijn extra grote speelkaarten, om gezellig samen een kaartspel te spelen. Liever iets moderns? Kies voor de SimTab: een tabblad speciaal ontwikkeld voor ouderen. De menustructuur bij deze tablet is helemaal naar eigen wens aan te passen. Met de SimTab kun je onder andere spelletjes spelen, internetten, video’s kijken en natuurlijk ook videobellen. De tabblad is helemaal ideaal in combinatie met een BookSeat. De SimTab kun je hier namelijk op leggen, zodat de handen vrij zijn. De BookSeat kun je ook gebruiken om comfortabel een boek te lezen. Voor de BookSeat hoef je trouwens geen oudere te zijn die zelfstandig thuis woont, want hier kan iedereen plezier van hebben.

Dit is maar een klein deel uit ons langer thuis cadeauassortiment. Benieuwd naar het volledige assortiment? Bekijk het hier!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Winkels door heel Nederland
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij jou in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Mis geen van onze acties, nieuwtjes en relevante ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden