Veelgestelde vragen voor u als zelfstandige oudere

Er zijn diverse hulpmiddelen en diensten ontwikkeld die ervoor zorgen dat u zelfredzaam en mobiel blijft. Meer vragen hierover? Bel voor het maken van een afspraak met een woonconsulent naar het gratis telefoonnummer 0900 – 2 88 77 66
Bewegingsvrijheid is een groot goed. Wilt u op het door u gewenste moment op pad, dan is een rollator of een scootmobiel misschien iets voor u.
U moet de besturing van de scootmobiel eerst onder de knie krijgen. Onze woonconsulent bij Vegro zegt: “Niet iedereen kan rijden in een scootmobiel, maar veel mensen wel.” Wanneer hij bij mensen thuis een scootmobiel demonstreert, behoort een testrit altijd tot de opties. De woonconsulent ziet dan direct of iemand het rijden onder de knie kan krijgen.
Wilt u meer weten over rijden in een scootmobiel? Veilig Verkeer Nederland biedt informatie en scootmobieltrainingen aan op haar website. De training start met een stukje theorie. U leert onder andere wat de juiste plek op de weg is. Wanneer u de theorie onder de knie heeft volgt de rijvaardigheid. Op het rijvaardigheidsparcours leert u op een veilige manier sturen en omgaan met obstakels die u onderweg kunt tegenkomen. Hierna volgt een oogtest en wordt de training afgesloten met een praktijkrit. De inhoud van de training kan per gemeente enigszins variëren.
Vegro realiseert zich dat in contact komen en blijven met anderen bijdraagt aan de gewenste kwaliteit van leven. Met diverse samenwerkingspartners zorgt Vegro voor verbinding op dit vlak. Zo is Vegro al jarenlang trouwe partner van de Zonnebloem. De Zonnebloem zet zich in voor activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking, maar zorgt ook voor een gezellig samenzijn in de buurt. Vrijwilligers zetten zich in om samen met u naar het winkelcentrum te gaan of even lekker uit te waaien op het strand.
Zoek de gezelligheid weer op - dat is het motto. De gemeente waarin u woonachtig bent heeft vaak een vrijblijvend programma. Uitjes naar bijvoorbeeld een voetbalclub of kaart- en breimiddagen worden georganiseerd door vrijwilligers. Het leuke van deze activiteiten is dat u hier gelijkgestemden ontmoet en nieuwe contacten opdoet.
Veel bibliotheken organiseren cursussen om u wegwijs te maken in de digitale omgeving. Via internet kunt u ook uw sociale netwerk uitbreiden en ontdekken welke digitale platformen u vanuit huis kunt bezoeken om meer mensen te leren kennen.
Bent u al bekend met de Zilverlijn van Ouderenfonds? Via de Zilverlijn kunt u een gezellig gesprek voeren of dagelijkse zaken bespreken via de telefoon. Professionele vrijwilligers bieden graag een luisterend oor, het enige dat u hoeft te doen is bellen met de Zilverlijn 0800 1325 (gratis).
Bij onze leverancier Otolift heeft u de mogelijkheid om een traplift aan huis uit te proberen. Wij vinden het belangrijk dat u eerst de kwaliteit en het gemak van de trapliften ervaart, voordat u een traplift bestelt. Op uw verzoek schakelt Vegro een adviseur van Otolift in, die graag vrijblijvend langskomt om u van alle informatie te voorzien.

Met een traplift blijft u zelfstandig in uw eigen vertrouwde omgeving wonen. De traplift maakt het u mogelijk om probleemloos gebruik te maken van de bestaande trap. U kunt hierdoor opnieuw uw hele huis bewonen. Voor de plaatsing van een traplift van Otolift zijn geen structurele bouwkundige aanpassingen nodig. De traplift wordt bij voorkeur aan de binnenzijde gemonteerd zodat de brede zijde van de trap vrij beloopbaar blijft.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten