Filters

Veelgestelde vragen over de Babywatcher

Een echoapparaat zendt geluidsgolven uit. Bijvoorbeeld per seconde of per minuut aan aantal golven. Deze geluidsgolven vormen geen straling, zoals dit wel het geval is bij een röntgenapparaat.
De geluidsgolven worden uitgezonden naar een specifiek deel van het lichaam, bijvoorbeeld naar het hart of bij een zwangere vrouw naar de foetus. Deze geluidsgolven worden door het weefsel teruggekaatst naar het echoapparaat (de transducer). Middels deze geluidsgolven worden beelden of filmpjes gemaakt van het hart of van een foetus. Deze beelden kunnen 2-, 3- of 4-dimensionaal zijn en vormen het uiteindelijke resultaat: een echobeeld.
Bij het aspect 'veiligheid' van ultrageluid zijn twee zaken belangrijk:
  • De intensiteit: het aantal geluidsgolven per minuut (bijv. 1 minuut)
  • De tijdsduur: de duur dat de geluidsgolven worden uitgezonden (bijv. 50 golven per minuut)
Internationale gezondheidsorganisaties en medische toezichthouders hebben richtlijnen gegeven voor veilig gebruik van ultrageluid bij het maken van een 2D- en 3D/4D-echo rekening houdend met het aantal geluidsgolven per tijdseenheid en hoelang die geluidsgolven duren. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op jarenlang wetenschappelijk internationaal medisch onderzoek.
Babywatcher werkt op basis van de meest eenvoudige en meest veilige ultrageluid-techniek waarmee er 2D-beelden en filmpjes worden gemaakt. Voor medische toepassingen wordt gewerkt met echoapparaten voor 3D/4D-beelden met een (aanzienlijk) hoger aantal geluidsgolven en een langere tijdsduur.

Het aantal geluidsgolven per tijdseenheid (intensiteit) van de Babywatcher ligt gemiddeld 49% lager dan de normen van de 'Britse Ultrasound Associatie' en de Amerikaanse medische toezichthouder FDA (Food and Drug Administration). De tijdsduur van de geluidsgolven van de Babywatcher-echo ligt 83% onder de norm van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).

De intensiteit en duur van een Babywatcher-echo liggen ook (ruim) onder de normen zoals vastgesteld in 'The Essential physics of Medical Imaging'. Het maken van meedere Babywatcher-echo's heeft geen cumulatief effect op de gezondheid (The Essential physics of Medical Imaging).
Er is géén enkele kans dat de lichaamstemperatuur van het kindje stijgt door het gebruik van de Babywatcher. De intensiteit en tijdsduur van een Babywatcher-echo liggen ruim onder de gestelde normen.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden