Filters

Zelfstandige oudere
Gerda wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven


“Vorige maand bezocht ik overdag Madurodam. Heerlijk dat ik dat nog zelfstandig kan doen op mijn leeftijd. Na een lange dag wilde ik ’s avonds een warme douche nemen. Maar toen ging het mis. Ik gleed met mijn voet uit over de gladde badkamervloer. Gelukkig kon ik mij nog net aan de wasbak vastpakken, anders was het misschien minder goed afgelopen.

Ik was erg geschrokken van het incident. Dagjes uit kostten mij blijkbaar veel meer energie dan een aantal jaar geleden. Hoewel ik gelukkig alles zelfstandig kon doen, had ik misschien wat hulpmiddelen nodig.

De volgende ochtend wilde ik een oplossing vinden voor het uitglijden. Daarom ging ik op mijn gemak op zoek naar hulpmiddelen die uitglijden voorkomen. Ik kwam op de website van Vegro terecht. Daar vond ik een uitgebreid aanbod aan antislipmatten, wandbeugels en badplanken. Via de chat heb ik eerst aan een medewerker van Vegro gevraagd welke maat wandbeugel de juiste was voor mijn badkamer. Hij heeft mij heel vriendelijk geholpen. Daarna heb ik de producten besteld.

Omdat ik merkte dat lopen veel energie kostte, ben ik ook gaan zoeken naar een rollator. Ik vond het lastig om die via internet te kopen, dus ben ik langsgegaan bij een Vegro thuiszorgwinkel bij mij in de buurt. Daar heb ik een rollator gekocht – die is zó fijn! Klusjes als boodschappen doen, eten koken en een wandeling maken gaan nu veel eenvoudiger.

Gelukkig kan ik zelfstandig blijven doen wat ik wil, zonder dat ik er uitgeput van raak of bang hoef te zijn voor een nare val. Voor de zekerheid heb ik een gratis afspraak gemaakt met de woonconsulent die binnenkort bij mij aan huis meer advies komt geven over extra hulpmiddelen voor mijn situatie.”

Uitgelichte Producten

Veelgestelde vragen

Er zijn diverse hulpmiddelen en diensten ontwikkeld die ervoor zorgen dat u zelfredzaam en mobiel blijft. Meer vragen hierover? Bel voor het maken van een afspraak met een woonconsulent naar het gratis telefoonnummer 0900 – 2 88 77 66
Bewegingsvrijheid is een groot goed. Wilt u op het door u gewenste moment op pad, dan is een rollator of een scootmobiel misschien iets voor u.
U moet de besturing van de scootmobiel eerst onder de knie krijgen. Onze woonconsulent bij Vegro zegt: “Niet iedereen kan rijden in een scootmobiel, maar veel mensen wel.” Wanneer hij bij mensen thuis een scootmobiel demonstreert, behoort een testrit altijd tot de opties. De woonconsulent ziet dan direct of iemand het rijden onder de knie kan krijgen.
Wilt u meer weten over rijden in een scootmobiel? Veilig Verkeer Nederland biedt informatie en scootmobieltrainingen aan op haar website. De training start met een stukje theorie. U leert onder andere wat de juiste plek op de weg is. Wanneer u de theorie onder de knie heeft volgt de rijvaardigheid. Op het rijvaardigheidsparcours leert u op een veilige manier sturen en omgaan met obstakels die u onderweg kunt tegenkomen. Hierna volgt een oogtest en wordt de training afgesloten met een praktijkrit. De inhoud van de training kan per gemeente enigszins variëren.
Vegro realiseert zich dat in contact komen en blijven met anderen bijdraagt aan de gewenste kwaliteit van leven. Met diverse samenwerkingspartners zorgt Vegro voor verbinding op dit vlak. Zo is Vegro al jarenlang trouwe partner van de Zonnebloem. De Zonnebloem zet zich in voor activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking, maar zorgt ook voor een gezellig samenzijn in de buurt. Vrijwilligers zetten zich in om samen met u naar het winkelcentrum te gaan of even lekker uit te waaien op het strand.
Zoek de gezelligheid weer op - dat is het motto. De gemeente waarin u woonachtig bent heeft vaak een vrijblijvend programma. Uitjes naar bijvoorbeeld een voetbalclub of kaart- en breimiddagen worden georganiseerd door vrijwilligers. Het leuke van deze activiteiten is dat u hier gelijkgestemden ontmoet en nieuwe contacten opdoet.
Veel bibliotheken organiseren cursussen om u wegwijs te maken in de digitale omgeving. Via internet kunt u ook uw sociale netwerk uitbreiden en ontdekken welke digitale platformen u vanuit huis kunt bezoeken om meer mensen te leren kennen.
Bent u al bekend met de Zilverlijn van Ouderenfonds? Via de Zilverlijn kunt u een gezellig gesprek voeren of dagelijkse zaken bespreken via de telefoon. Professionele vrijwilligers bieden graag een luisterend oor, het enige dat u hoeft te doen is bellen met de Zilverlijn 0800 1325 (gratis).
Alle vragen
Relevante onderwerpen
Positieve gezondheid

Wat is positieve gezondheid?

Yoga

Top 5 yoga-oefeningen

Nachtrust

Voldoende slaap is belangrijk

Alarmering

Is personenalarmering iets voor u?

Meten is weten

Wat kunt u meten?

Op reis?

Een compleet georganiseerde reis iets voor u?

Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden