Filters

Langdurig thuiszitten


Het zijn aparte tijden voor ons allemaal: we moeten zoveel mogelijk binnenblijven. Dit roept bij ons allen veel vragen op als: ‘Wat kan ik thuis doen?’ of ‘Hoe houd ik toch contact houden met mijn familie?’. Maar deze situatie geeft ons ook een gevoel van verbintenis; het idee dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, en er samen alles aan doen om elkaars gezondheid te beschermen. Hoe kunnen we met deze situatie omgaan? Wij geven tips!

1. Verlies de ouderen niet uit het oog


Vooral ouderen hebben het in deze tijd moeilijk. We moeten er nu – nog meer dan ooit – met elkaar voor zorgen dat zij zich niet eenzaam voelen.
  • Heb jij een opa of oma die alleen thuiszit? Stuur hem of haar dan een kaartje met de Vegro omapost! Of stuur gewoon eens een kaartje naar een oudere die je niet kent. Deze kun je bijvoorbeeld sturen naar een verpleeginstelling, met als aanhef: ‘aan een bijzondere meneer of mevrouw die nu geen bezoek heeft’. Je kaartje zal ongetwijfeld op de juiste plek terechtkomen. Of ken jij een zorgprofessional die heel hard aan het werk is? Of misschien wel een vriend, familielid of kennis die het nu lastig heeft? Ook daar kun je natuurlijk een kaartje naartoe sturen.

    *Het versturen van de kaartjes gaat op een veilige en hygiënische manier. Zo ben je toch nog dichtbij degene die dat verdient. Je kunt jouw persoonlijke kaartje versturen via vegro.omapost.nl.
  • Voor jongeren is het vrij simpel om met elkaar in contact te blijven. Die bellen of whatsappen elkaar iedere dag. Maar voor veel ouderen is dit nog niet zo makkelijk. De Vegro SimPhone seniorentelefoon kan in deze situatie uitkomst bieden. Deze smartphone voor senioren is speciaal ingericht om alle afbeeldingen en teksten goed te kunnen lezen. Hiermee kunnen ouderen makkelijk gebeld of ge-sms’t worden, maar ook e-mailen, spelletjes spelen en internetten. Zo hoeven zij hun kinderen en kleinkinderen niet helemaal te missen.

2. Blijf in beweging – dit kan ook thuis!


Het RIVM heeft bekendgemaakt dat je best naar buiten mag om te hardlopen of te wandelen, zolang je maar genoeg afstand van elkaar houdt en dit niet in een groep doet. Maar als je toch liever binnenblijft en wel wil bewegen, zijn onze thuistrainers misschien iets voor jou. Daarnaast hebben wij bewegingstips waarvoor je geen apparaten nodig hebt. Dit zijn oefeningen voor jong en oud!

Tunturi fietstrainer opvouwbaar


Met de Tunturi fietstrainer train je gemakkelijk je armen en benen. Dit trainingsapparaat is ideaal om jouw gewrichten soepel te houden, en de doorbloeding van de benen, of armen en schouders te stimuleren. 

Tunturi gymbal


De Tunturi gymbal corrigeert jouw houding en zorgt dat je de juiste zithouding aanneemt. Rugklachten worden hierdoor verminderd en zelfs voorkomen. Dat is heel fijn, nu je waarschijnlijk veel thuiswerkt. 

3. Leer om gezond te zitten


Veel en lang zitten is niet gezond, maar soms kan het niet anders. Zeker nu een groot deel van de bevolking thuis aan het werk is. Maar hoe zorg je er dan voor dat je een goede zithouding hebt bij het thuiswerken? Lees hier onze tips.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden