Filters

Invloed op verandering met impact

Verandering is van alle tijden. Toch roept het vaak weerstand en onzekerheid op bij uzelf of bij u of uw cliënt. Hoe kunt u hiermee omgaan?

Beschrijving
“Verandering is de enige constante factor” is tegenwoordig een quote die we veelvuldig tegen komen. We leven in een tijdperk waarin we van de ene verandering in de andere terecht komen. Ook de (zorg-)markt is volop in beweging en organisaties veranderen continu. Naast de algemene maatschappelijke veranderingen, veranderen er misschien ook zaken in de privésfeer of de eigen leef-, gezondheidssituatie. Op veel van deze veranderingen heeft u zelf geen invloed, en creëren een normale menselijke reactie; namelijk onzekerheid en weerstand tegen deze verandering. Maar is verandering niet een fenomeen van alle tijden? Wat is de reden dat we hier onzeker van worden? En hoe kunt u hier zelf mee omgaan of hoe kunt u uw medewerkers of cliënten hierin begeleiden? Welke invloed heeft dit op u en uw medewerker of cliënt?

Inhoud
De training geeft inzicht in het ontstaan van angsten en onzekerheden. Daarnaast worden tools aangereikt om met onzekerheid om te gaan, zowel vanuit het perspectief van het individu als vanuit het perspectief van een leidinggevende/collega.

Tijdens deze training staan de volgende onderwerpen centraal;
- angsten inzetten als productief middel om situaties te voorspellen;
- relatie tussen angsten en ervaren vrijheid;
- ervaren onzekerheid als gevolg van ervaren verlies;
- omgaan met onzekerheid;
- selffulfilling prophecy.

Doelgroep
De training is geschikt voor mensen die zelf onzekerheid of weerstand ervaren als gevolg van (negatieve) veranderingen of een gevoel van verlies  in de werk- of privé situatie, maar ook voor mensen die inzicht willen in waar de onzekerheid of weerstand bij anderen vandaan komt en hoe u hiermee om kunt gaan.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden