MantelzorgerKleindochter Sylvia staat altijd voor haar oma klaar


“Drie jaar geleden kreeg mijn oma een hersenbloeding. Zij was toen 79 jaar en al een beetje vergeetachtig; de bloeding heeft haar hersenen blijvend beschadigd. Sindsdien heb ik de rol van mantelzorger op mij genomen.

Nadat mijn oma was opgenomen in het ziekenhuis, moest ze een maand lang revalideren in een verpleeghuis. Verschrikkelijk vond ze het. Oma wilde niets van de medebewoners hebben, was erg tegendraads tegen de verpleging en vaak chagrijnig.

Toen oma weer zelfstandig naar het toilet kon, hebben we in overleg met de huisarts besloten haar naar huis te halen. Mijn gedachte was dat zij in haar eigen omgeving weer zou opvrolijken en zou opknappen. Eenmaal thuis fleurde ze inderdaad op. Maar ze zal nooit meer de oude worden.

Ik probeer er altijd voor mijn oma te zijn. Hoe fit en zorgzaam zij altijd was, hoe afhankelijk ze nu is. De rollen zijn omgedraaid. Nu sta ik ineens voor haar wasjes te draaien en eten te koken. Maar hulp van de thuiszorg hebben we niet nodig - we zorgen voor elkaar! Samen met mijn zus staan we altijd voor oma klaar en zorgen we voor haar met liefde.

Met de juiste hulpmiddelen kan oma zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat is haar allergrootste wens. Op de website van Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen vond ik veel producten die deze wens konden vervullen. Omdat de keuze zo breed was, ben ik naar de winkel gegaan om het een en ander aan te schaffen. De woonconsulent is langsgekomen om advies te geven over de perfecte rollator voor mijn oma.

Gelukkig heeft ze alles zelf niet zo in de gaten. Als je vraagt hoe het met haar gaat, dan zegt ze altijd: “Het gaat goed, alleen dat lopen hè.”

Uitgelichte Producten
Relevante onderwerpen
Tips voor mantelzorgers

Zo houd u de zorgtaak beter vol

Samenwerken met professionals

Levert duidelijkheid, rust, vertrouwen, energie en veiligheid op.

Nachtrust

Voldoende slaap is belangrijk

Positieve gezondheid

U staat centraal

Handige hulpmiddelen tegen vallen

Wij geven graag tips en advies

Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 288 77 66 (lokaal tarief)
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten