Valangst bij ouderen


Veel ouderen hebben valangst. Ze zijn bang om te vallen, of zijn al een keer gevallen en durven daardoor niet zelfstandig de dagelijkse dingen te doen. Uit onderzoek van het LUMC blijkt dat meer dan de helft van de ouderen die hun heup gebroken heeft, enorme last van valangst ondervindt. De gevolgen hiervan zijn dat zij verkrampen en minder in beweging blijven. Daardoor wordt het lichaam zwakker en neemt het valrisico toe.

Heeft u valangst? De beste oplossing voor valangst is om erover te praten. Dan maakt u het probleem bespreekbaar en kunnen mensen in uw omgeving u helpen. Bovendien is het uitermate belangrijk om te blijven bewegen. Uw spieren en gewrichten blijven dan sterk. Ook krijgt u meer zelfvertrouwen, waardoor u zich beter gaat voelen. Hoe u in beweging blijft, ongeacht uw leeftijd, leest u op onze adviespagina over bewegen. Kijkt u ook eens naar het onderstaande aanbod valpreventie cursussen.


Valpreventie cursus: overzicht cursussen 

Er worden door het hele land cursussen georganiseerd die u leren hoe u vallen voorkomt. Deze cursussen leggen uit hoe u uw evenwicht verbetert, wat de oorzaken zijn van vallen en hoe u stabieler kunt lopen. Bij veel van deze cursussen worden ook praktische oefeningen gedaan in groepsverband. Via de volgende websites kunt u zich oriënteren en aanmelden op cursussen valpreventie:
Naast deze cursussen kunt u voor persoonlijk advies over valpreventie terecht bij de meeste fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten.

Let op! Valpreventie cursussen en trainingen worden vaak vergoed. Raadpleeg voor meer informatie uw zorgverzekeraar.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtMet ruim 60 winkels altijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0800 - 2 88 77 66 (gratis)
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten