Valpreventiecursus voor ouderen

Veel ouderen ervaren valangst. Ze zijn bang om te vallen, of zijn al een keer gevallen en hebben daardoor valangst ontwikkeld. In dat geval kan een cursus valpreventie uitkomst bieden. Tijdens deze cursus wordt uitgelegd wat de meest voorkomende valoorzaken zijn, welke valrisico's je kunt tegenkomen, maar ook hoe je je evenwicht kunt verbeteren en stabieler kunt lopen.

Valpreventiecursussen in Nederland

Er zijn veel zorgorganisaties in Nederland die cursussen in valpreventie aanbieden. Je kunt je daarvoor via de volgende websites aanmelden:

Marente biedt de cursus ‘Valpreventie’ aan. Deze cursus bestaat uit tien bijeenkomsten waarbij je voorlichting krijgt, maar ook verschillende praktijkoefeningen doet. Zo zul je oefeningen voor beenversterking doen, maar ook balansoefeningen en oefenen met opstaan. Daarnaast krijg je tijdens deze cursus informatie over onveilige situaties in jouw eigen woning, en ontvang je verschillende suggesties om vallen te voorkomen.

VeiligheidNL biedt de cursus ‘In Balans’ aan. Deze cursus is geschikt voor zelfstandig wonende ouderen die zich onzeker op de been voelen, of misschien al eens gevallen zijn. Tijdens deze cursus zul je in groepsverband bewust worden gemaakt van valrisico’s en balansverstoring. Je zult een beweegprogramma volgen dat gebaseerd is op Tai Chi, waarvan het doel is om de algehele fitheid, spierkracht en balans te verbeteren.

Vitras biedt de cursus ‘Valpreventie’ aan. Deze cursus is bestemd voor mensen die onzekerheid bij het lopen ervaren, of voor mensen nog wel een goede balans hebben, maar alvast tips voor valpreventie willen ontvangen. Deze cursus bestaat uit drie bijeenkomsten, waarbij je onder begeleiding van een deskundige docent nuttige tips, theorie, en praktijkgerichte oefeningen krijgt, waarmee je thuis aan de slag kunt.

"

Tijdens de cursus valpreventie leer je wat de meest voorkomende valoorzaken zijn, welke valrisico's je kunt tegenkomen, maar ook hoe wat je zelf kunt doen aan valpreventie.

Cursus valpreventie bij fysiotherapie

Naast deze cursussen, die vaak in groepsverband worden gegeven, kun je voor persoonlijk advies over valpreventie meestal ook terecht bij de meeste fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten.

Valpreventie cursus vergoeding

De meeste valpreventiecursussen en -trainingen worden eenmalig vergoed door de zorgverzekering. De hoogte van de maximale vergoeding hangt af van je aanvullende verzekering.

Indien je aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie, kun je een aantal sessies met een fysiotherapeut meestal ook laten vergoeden. Raadpleeg je zorgverzekeraar hiervoor voor meer informatie.

Een greep uit ons assortiment

€ 84,99
PRODUCTTILE
€ 95,00
PRODUCTTILE
€ 149,00
PRODUCTTILE
€ 69,99
PRODUCTTILE

Veelgestelde vragen

Je kunt een artikel opzoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert simpelweg de naam van het artikel in en klikt daarna op het vergrootglas.

Je kunt ook een product opzoeken door gebruik te maken van de tabbladen in het menu bovenaan homepage. 
Zodra u een artikel op de website hebt gekozen klikt u op 'kopen'. Wilt u een artikel huren of lenen, dan kunt u dit vinden onder de knoppen huren en lenen in de webwinkel. Volg verder de aanwijzingen in het scherm. De prijzen die u ziet zijn inclusief BTW.
Op de pagina die verschijnt na aanmaken van een account kunt je je gegevens bekijken en eventueel wijzigen. Ook je orderhistorie is daar zichtbaar. Dit is ook de plek om je aan of af te melden voor de nieuwsbrief.
Dat kan zeker en is kosteloos. Alle informatie vindt u op onze adviespagina over lenen.
Alle vragen

Veelgestelde vragen

Laden
Laden