Advies bij uw keuze

In welke situaties wil ik een rollator gebruiken?


Bent u minder mobiel, bijvoorbeeld door een val, evenwichtsprobleem of aandoening? Een rollator kan u helpen uw zelfstandigheid te behouden. Dit hulpmiddel is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, denk daarbij aan drie- of vierwiels, standaard of lichtgewicht en wel of niet opvouwbare exemplaren. Een rollator moet voorkomen dat u valt. Het is daarom belangrijk dat u een rollator aanschaft die stevig is en goede remmen heeft.

De rollators van Vegro zijn allemaal CE-gecertificeerd, wat betekent dat ze aan de eisen voldoen die de Europese Unie stelt. Dit zijn basiseisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming. Hierdoor weet u zeker dat u veilig op pad kunt met een rollator van Vegro.


Welk type rollator past bij mij?


Er zijn verschillende soorten rollators waardoor het lastig kan zijn de juiste rollator aan te schaffen. Waar moet u rekening mee houden en welke rollator is het best geschikt voor uw situatie? Daarin willen wij u graag adviseren. Op deze pagina vindt u een overzicht van de eigenschappen van de verschillende soorten rollators. Zo kunt u bepalen welke rollator het beste bij u past.

Standaard rollator


Standaard rollators zijn eenvoudig, praktisch en simpel. Wanneer u last heeft van balans- of evenwichtsproblemen, is de standaard rollator voor u de beste keus. Deze biedt alle ondersteuning die u nodig heeft. Een standaard rollator is echter wel zwaarder dan bijvoorbeeld een lichtgewicht rollator.

 • Simpel in gebruik
 • Een voordelige keuze
 • Geschikt voor binnen en buiten

Driewielrollator


De driewielrollator is de meest wendbare rollator uit het assortiment. U kiest voor een driewielrollator voor ondersteuning in huis. De rollator is licht van gewicht, ideaal in het gebruik. • Zeer wendbaar
 • Lichtgewicht
 • Gebruik enkel binnen

Lichtgewicht rollator


Een lichtgewichtrollator is ideaal als u de rollator alleen ter ondersteuning bij het lopen nodig heeft. Als u last heeft van balans- of evenwichtsproblemen, kunt u beter kiezen voor de standaardrollator. Een lichtgewichtrollator heeft als voordelen dat de rollator gemakkelijk op te tillen, hanteerbaar en wendbaar is.

 • Lichtgewicht en daarom gemakkelijk op te tillen
 • Gemakkelijk mee te nemen
 • Op elk terrein te gebruiken. Zowel binnen als buiten
Binnenrollator


De binnenrollator is speciaal ontworpen om in huis te gebruiken. Een binnen rollator is de beste keus als u de rollator alleen in huis wilt gebruiken. Deze is namelijk compacter, makkelijk te hanteren en gemakkelijk te gebruiken in smalle ruimtes. Let op: Deze rollators zijn alleen binnenshuis te gebruiken. Buitenshuis gebruik is onveilig en wordt afgeraden.
 • Compacter
 • Makkelijker te manoeuvreren
 • Biedt minder rolweerstand dankzij de dunnere wielen
Voorjaarsactie: Rollator Olympos off road incl rugsteun


 • Zeer geschikt voor oneffen terreinen
 • Met één hand opbvouwbaar
 • Nu extra voordelig tijdens de najaarsactieWaar kan ik mijn rollator kopen?


Kom langs in een van onze winkels. Hier kunt u diverse modellen rollators uitproberen, om te ontdekken welke rollator het beste bij u past. Probeert u verschillende rollators liever uit in uw eigen omgeving? Vraag dan een gratis thuisdemonstratie aan. Onze woonconsulenten komen geheel vrijblijvend bij u aan huis, met de nieuwste modellen rollators. Voor vragen over het kopen van een rollator kunt u altijd gratis contact opnemen met één van onze medewerkers. Zij luisteren aandachtig en beantwoorden al uw vragen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
 • Bezoek één van onze winkels.
 • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten