Advies bij uw keuze

Welk type rollator past bij mij?

Er zijn verschillende soorten rollators waardoor het lastig kan zijn de juiste rollator aan te schaffen. Waar moet u rekening mee houden en welke rollator is het best geschikt voor uw situatie? Daarin willen wij u graag adviseren. Op deze pagina vindt u een overzicht van de eigenschappen van de verschillende soorten rollators. Zo kunt u bepalen welke rollator het beste bij u past.


Standaardrollator
Standaardrollators zijn eenvoudig, praktisch en simpel. Wanneer u last heeft van balans- of evenwichtsproblemen, is de standaardrollator voor u de beste keus. Deze biedt alle ondersteuning die u nodig heeft. Een standaardrollator is echter wel zwaarder dan bijvoorbeeld een lichtgewichtrollator. Voorbeelden van uitstekende standaardrollators zijn:
Lichtgewicht rollator

Een lichtgewichtrollator is ideaal als u de rollator alleen ter ondersteuning bij het lopen nodig heeft. Als u last heeft van balans- of evenwichtsproblemen, kunt u beter kiezen voor de standaardrollator. Een lichtgewichtrollator heeft als voordelen dat de rollator gemakkelijk op te tillen, hanteerbaar en wendbaar is. Voorbeelden van uitstekende lichtgewicht rollators zijn:
Binnenrollator
De binnenrollator is speciaal ontworpen om in huis te gebruiken. Een binnen rollator is de beste keus als u de rollator alleen in huis wilt gebruiken. Deze is namelijk compacter, makkelijk te hanteren en gemakkelijk te gebruiken in smalle ruimtes. Let op: Deze rollators zijn alleen binnenshuis te gebruiken. Buitenshuis gebruik is onveilig en wordt afgeraden. Voorbeelden van uitstekende binnenrollators zijn:
Driewielrollator
De driewielrollator is de meest wendbare rollator uit het assortiment. U kiest voor een driewielrollator voor ondersteuning in huis. De rollator is licht van gewicht, ideaal in het gebruik. Vegro heeft één driewielrollator in het assortiment; de Rollator Delta.

Kom langs in een van onze winkels. Hier kunt u diverse modellen rollators uitproberen, om te ontdekken welke rollator het beste bij u past. Probeert u verschillende rollators liever uit in uw eigen omgeving? Vraag dan een gratis thuisdemonstratie aan. Onze woonconsulenten komen geheel vrijblijvend bij u aan huis, met de nieuwste modellen rollators. Voor vragen over het kopen van een rollator kunt u altijd gratis contact opnemen met één van onze medewerkers. Zij luisteren aandachtig en beantwoorden al uw vragen.

Uiteraard vindt u bij Vegro ook speciaal aangepaste rollators, zoals:
  • Eenzijdig geremde rollators
  • Parkinson rollator
  • Rollators voor slechtzienden
  • Rollators met omgekeerde handvatten
  • Rollator met onderarmschalen
  • Rollators voor kinderen

Voor meer informatie kunt u te allen tijde contact met ons opnemen of de dichtstbijzijnde winkel bezoeken.Advies binnenrollators: alles wat u moet weten

Een binnenrollator is speciaal ontworpen voor gebruik binnenshuis. Bij het ontwerp is rekening gehouden met een aantal belangrijke factoren die in huis een grote rol spelen, zoals de compactheid van de rollator.


Wanneer kies ik voor een binnenrollator?
Een binnenrollator is de beste keuze als de ruimtes in huis vrij krap zijn, zoals in de keuken, de badkamer of het toilet. Let op! Een binnenrollator is nooit geschikt voor gebruik buitenshuis.Welke voordelen levert een binnenshuis rollator?
Een binnenshuis rollator is:
- Compacter;
- makkelijker te manoeuvreren;
- biedt minder rolweerstand dankzij de dunnere wielen.


Welke binnenrollator kies ik?
In ons assortiment bieden we diverse binnenrollators aan. Welke u kiest hangt af van onderstaande factoren:

  • Wendbaarheid. Hoe kleiner de ruimte binnenshuis is hoe grotere rol de wendbaarheid van de rollator speelt. 
  • Binnen huiselijke verplaatsingen. Wilt u eenvoudig uw bord met ontbijt, lunch of avondeten verplaatsen van de keuken naar de eet-/woonkamer? Kies voor een Let’s Go indoorrollator. De indoorrollator is vaak standaard voorzien van een dienblad.

In welke situaties wil ik een rollator gebruiken?

Bent u minder mobiel, bijvoorbeeld door een val, evenwichtsprobleem of aandoening? Een rollator kan u helpen uw zelfstandigheid te behouden. Dit hulpmiddel is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, denk daarbij aan drie- of vierwiels, standaard of lichtgewicht en wel of niet opvouwbare exemplaren. Een rollator moet voorkomen dat u valt. Het is daarom belangrijk dat u een rollator aanschaft die stevig is en goede remmen heeft.

De rollators van Vegro zijn allemaal CE-gecertificeerd, wat betekent dat ze aan de eisen voldoen die de Europese Unie stelt. Dit zijn basiseisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming. Hierdoor weet u zeker dat u veilig op pad kunt met een rollator van Vegro.

Bekijk hier het rollatorassortiment van Vegro.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtMet ruim 60 winkels altijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten