Advies bij uw keuze


Bed verhogen: alles wat u moet weten


Gaat u binnenkort (thuis) bevallen? Als uw bed lager is dan 80 centimeter (inclusief bovenkant matras) bent u volgens de Arbowet in de zorg verplicht om uw bed te verhogen. Hiervoor kunt u gratis bedverhogers (bedklossen) lenen.

Of u nu thuis bevalt of in het ziekenhuis, bedklossen zijn altijd handig tijdens de kraamperiode. Met bedklossen zorgt u ervoor dat de verloskundigen en kraamzorg hun werk goed kunnen uitvoeren. Voorbeelden van werkzaamheden zijn inknippen en hechten, en het opvangen van de ontsluiting. In de tussentijd kunt u tijd doorbrengen met uw pasgeboren baby.


Hoe hoog moet mijn bed zijn voor kraamzorg?


Voor kraamzorg moet uw bed opgehoogd worden tot 80 centimeter of meer. Als u een boxspring heeft, kan het zijn dat uw bed al hoger is dan 80 centimeter. In dat geval bent u niet verplicht bedverhogers te gebruiken. Het is daarom handig om de hoogte van uw boxspring even op te meten.

Heeft u meer dan vier poten onder uw bed? Bestel dan extra bedklossen, zodat er één onder elke poot komt te staan.

De nieuwe hoogte van uw bed is afhankelijk van de maat bedverhogers die u gebruikt. Vegro heeft een divers aanbod bedverhogers. Wilt u ook andere meubels verhogen, dan is het raadzaam om ook stoel-en tafelverhogers aan te schaffen.


Wanneer moet mijn bed op klossen?


U moet uw bed verhogen vanaf week 37 van uw zwangerschap, maar dat mag u natuurlijk ook eerder doen. U weet dan zeker dat de verloskundige niet veel hoeft te bukken om u te verzorgen. Hij of zij kan bijvoorbeeld kijken hoeveel ontsluiting u heeft en kan beter inknippen of hechten. Ook na de bevalling is het belangrijk dat uw bed op klossen blijft staan.

U kunt uw bed ook verhogen zonder klossen, door bijvoorbeeld kratten te gebruiken. Het gebruik van een extra matras is niet aanbevolen; uw bed wordt dan instabiel.

Bedverhogers gratis lenen


U kunt al onze bedklossen gratis online aanvragen of in een van onze winkels ophalen. Wij raden aan om dit te doen in week 36 van uw zwangerschap, want vanaf week 37 bent u volgens de Arbowet verplicht een verhoogd bed te hebben. Neem bij een bezoek aan de winkel altijd een geldig legitimatiebewijs en uw verzekeringspas mee.

Bekijk hier de bedverhogers van Vegro
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten