Hulpmiddelen voor in de keuken

Hulpmiddelen voor in de keuken zorgen dat je veel zelf kunt blijven doen.

Keukenhulpmiddelen maken het dagelijkse leven een stukje makkelijker. De hulpmiddelen ondersteunen je bij het zelfstandig bereiden en klaarmaken van maaltijden. Vegro heeft een ruim aanbod aan hulpmiddelen voor bij het eten en drinken, maar ook aangepast bestek voor mensen met bijvoorbeeld Parkinson, reuma, artrose of alzheimer. Daarnaast heeft Vegro een ruim aanbod aan medisch keukengerei, zoals snijplanken met zuignappen, verschillende openers en pannenhouders.

Hulpmiddelen voor ouderen in de keuken

Zelfstandig thuis blijven wonen en functioneren willen we allemaal. Er zijn veel ouderen die door een lichamelijke beperking of krachtverlies hulp nodig hebben bij het koken. Voor deze situaties zijn er medische hulpmiddelen op de markt die voor ondersteuning tijdens het koken zorgen.

ADL hulpmiddelen keuken

Hulpmiddelen voor in de keuken vallen onder de categorie ADL-hulpmiddelen. Dit staat voor 'Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen.' Dit type hulpmiddelen helpt bij het langer zelfstandig uitvoeren van de dagelijkse bezigheden en ondersteunen bij het langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Een aantal activiteiten die onder Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen vallen zijn onder meer:

  • Eten en medicijnen innemen;
  • Drinken;
  • Naar het toilet gaan;
  • Uit en in bed komen (en gaan zitten en weer opstaan);
  • Lopen en bewegen;
  • Aan- en uitkleden;
  • Persoonlijke hygiëne;
  • Mobiliteit.

"

ADL staat voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen

Hulpmiddelen in de keuken kunnen handig zijn als je minder kracht in je handen hebt.

Ergonomische hulpmiddelen keuken: aangepast bestek en keukengerei

Als eten lastiger wordt doordat kracht in je handen afneemt, kun je bij Vegro terecht voor een ruim aanbod aan ergonomisch bestek. Aangepast bestek is een fijne en praktische oplossing voor mensen met last van reuma, artrose of Parkinson.

Het ergonomisch ontworpen bestek heeft een dikkere handgreep, zodat je minder kracht hoeft te zetten. Daarnaast kun je kiezen voor horizontaal of verticaal gehoekt bestek.

Naast ergonomisch bestek is er ook ergonomisch ontworpen keukengerei op de markt. Denk hierbij aan dunschillers of broodmessen met een gehoekt handvat voor extra grip of speciaal ontwikkelde (elektrische) pot- en dopopeners.

Ook handig: onze snijplanken en borden met zuignappen, zodat deze goed op hun plek blijven tijdens het kokkerellen. Een warmhoudbord is uitermate geschikt voor mensen die langer doen over het eten van een maaltijd. Bijvoorbeeld omdat ze langer de tijd nodig hebben om het eten te laten zakken, of motorisch niet meer in staat zijn om snel te eten.

Veilige hulpmiddelen voor ouderen in de keuken

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ouderen die nog zelfstandig koken hebben vaak niet alleen baat bij ondersteunende hulpmiddelen, maar ook de veiligheid van de kookhulpmiddelen wordt steeds belangrijker.

Om je naaste te helpen bij het zo veilig mogelijk zelfstandig te blijven koken, kun je verschillende hulpmiddelen inzetten. Denk bijvoorbeeld aan kookplaatbeveiliging, snijhandschoenen, pannenhouders of Zweedse snijplanken.

Kookplaatbeveiliging voorkomt dat het gas aan blijft staan als het vuur uitgaat, bijvoorbeeld door het uitwaaien van de vlam. Bij elektrische kookplaten zorgt een kookduurbegrenzer ervoor dat de kookplaat na een bepaalde tijd automatisch uitgaat.

Onze meest verkochte keukenhulpmiddelen

€ 28,99
PRODUCTTILE
Beker Novo Cup
Nr. A03957
€ 5,99
PRODUCTTILE
€ 9,99
PRODUCTTILE
€ 21,99
PRODUCTTILE

Veelgestelde vragen

Je kunt een artikel opzoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert simpelweg de naam van het artikel in en klikt daarna op het vergrootglas.

Je kunt ook een product opzoeken door gebruik te maken van de tabbladen in het menu bovenaan homepage. 
 Je kunt een artikel zoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert in waar je naar op zoek bent en klikt daarna op enter. Het hele assortiment van Vegro vind je hier. Je kunt daar filteren op leenproducten, koopproducten en huurproducten.
Online kun je betalen met Ideal, Riverty (Afterpay) en met een creditcard. Voor leenproducten hoef je niet te betalen. De betaling wordt gedaan door je zorgverzekering.

In de Vegrowinkels kun je ook betalen met bankpas en met contant geld. 
Je kunt je bestelling alleen telefonisch annuleren. Je kunt deze bestelling niet meer annuleren als deze al verzonden is.
Alle vragen

Veelgestelde vragen

Laden
Laden