Hulpmiddelen voor in de badkamer

Hulpmiddelen voor in de badkamer zorgen voor een veilige badkamer.

De meeste valongelukken onder senioren vinden plaats in de badkamer. De gladde tegels in combinatie met nattigheid creëren een hoog risico op valgevaar. Er zijn gelukkig een hoop medische hulpmiddelen beschikbaar om het risico op vallen te verkleinen. Denk bijvoorbeeld eens aan het aanschaffen van een douchekruk, wandbeugel of een anti-slipmat. Zo kun je op oudere leeftijd zo lang mogelijk zelfstandig én veilig blijven douchen.

Veilig douchen voor ouderen

Met veilig douchen voor ouderen wordt bedoeld dat alle mogelijk gevaarlijke situaties in de badkamer worden aangepakt. De eerste stap naar een veilige badkamer is het verwijderen van het ligbad. De meeste ongelukken in de badkamer gebeuren tijdens het in- en uitstappen van een ligbad. Kies liever voor een inloopdouche om veilig en comfortabel te kunnen douchen.

Daarnaast kun je de badkamer voorzien van verschillende hulpmiddelen. Denk hierbij aan het installeren van een douchestang of wandbeugel, een opklapbare douchestoel aan de muur en het plaatsen van anti-slipmatjes op de vloer. Het toevoegen van deze laagdrempelige hulpmiddelen aan de badkamer verkleint de kans op ongelukken aanzienlijk.

Meest gebruikte badkamerhulpmiddelen tegen vallen en uitglijden

Badkamers zijn in de meeste gevallen niet heel ruim en hebben gladde en harde tegels. Doordat de ruimte vaak vochtig is, is het val- en slipgevaar zeer groot. Gelukkig zijn er allerlei simpele oplossingen om uitglijden en levensgevaarlijke valpartijen in de badkamer te voorkomen.

Om de badkamer voor senioren veiliger te maken, bieden een tal van hulpmiddelen een uitstekende en vaak voordelige oplossing. Denk hierbij niet alleen aan hulpmiddelen voor veilig douchen, maar ook bijvoorbeeld aan hulpmiddelen om veilig de badkamer en doucheruimte binnen te stappen en te verlaten.

Dit zijn de meest toegepaste oplossingen voor oudere in de badkamer:

Veilig de badkamer in- en uitstappen met een vlakke instap

Zorg ervoor dat je veilig jouw badkamer binnenstapt met behulp van een vlakke instap. Anders gezegd: een instap zonder drempel. Wat wij ook adviseren is een veilige inloopdouche, dus bij voorkeur een cabine zonder instap. Met deze aanpassingen stappen senioren de badkamer veilig binnen, en verlaat je de badkamer eveneens veilig.

"

De meeste ongelukken in de badkamer gebeuren tijdens het in- en uitstappen van een ligbad.

Antislipstrips en –matten in de badkamer plaatsen

Veiligheid in de badkamer creëer je ook met behulp van antislipstrips of een antislipspray. De zelfklevende antislipstrips zijn speciaal ontworpen voor gebruik in natte ruimtes. De antislipstrips zijn gemakkelijk aan te brengen in bad, de douche, op badkamervloeren en andere oppervlaktes waar het regelmatig nat en glibberig wordt.

Een andere laagdrempelige oplossing is het plaatsen van een antislipbadmat met zuignappen voor je toilet, douche en gootsteen. Zo kun je met een gerust hart op blote voeten de badkamer betreden.

Extra steun en veiligheid met behulp van wandbeugels in de badkamer

Extra steun bij het gaan zitten en opstaan is voor senioren geen overbodige luxe. Het plaatsen van handgrepen en wandbeugels zorgt voor steun en veiligheid, vooral in bad of in de douchecabine.

Bij Vegro kun je terecht voor een groot assortiment aan wandbeugels in verschillende kleuren en maten. Sommige wandbeugels dienen met behulp van schroeven aan de muur gemonteerd te worden, andere wandbeugels bevestig je gemakkelijk op de muur met zuignappen.

  Wandbeugels voor de badkamer voorkomen dat je uitglijdt.

Veilig zittend douchen met een douchekruk of opklapbare douchestoel

Ben je (tijdelijk) niet meer in staat om zelfstandig onder de douche te staan? Denk dan eens aan het gebruiken van een douchekruk of douchestoel. Zittend douchen op een douchekruk of douchestoel is veilig en comfortabel.

Daarnaast is de kans op uitglijden of omvallen een stuk kleiner. Vooral als je moeite hebt met je evenwicht, kan een douchekruk of douchestoel meer zelfvertrouwen geven tijdens het douchen.

Met of zonder armleuningen, met of zonder rugleuning, in hoogte verstelbaar, verrijdbaar, aan de muur bevestigd of niet: bij Vegro vind je allerlei verschillende douchekrukken, douchestoelen en douchezitjes in diverse afmetingen en prijsklassen.

Sta-op toiletten, toiletstoelen en toiletverhogers

Wanneer het zelfstandig gaan zitten en opstaan steeds uitdagender wordt, is het kopen van een toiletverhoger of toiletstoel een goede keuze. Er zijn toilethulpmiddelen verkrijgbaar in diverse hoogtes. Naarmate de afstand tussen de vloer en de zitting van het toilet groter wordt, is het makkelijker om te gaan zitten. Soms is het hierdoor zelfs mogelijk ook weer zelfstandig op te staan.

Er bestaan ook speciaal ontworpen sta-op toiletten voor senioren, maar deze zijn wel wat prijziger dan een toiletverhoger.

Onze meest verkochte badkamerhulpmiddelen

Douchestoel Swift
Nr. A02943
€ 225,00
PRODUCTTILE
€ 105,00
PRODUCTTILE
Douchestoel Swift
Nr. A02942
€ 225,00
PRODUCTTILE
Douchestoel Swift
Nr. A02944
€ 225,00
PRODUCTTILE

Veelgestelde vragen

Je kunt een artikel opzoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert simpelweg de naam van het artikel in en klikt daarna op het vergrootglas.

Je kunt ook een product opzoeken door gebruik te maken van de tabbladen in het menu bovenaan homepage. 
 Je kunt een artikel zoeken door gebruik te maken van de zoekbalk bovenaan de pagina. Je voert in waar je naar op zoek bent en klikt daarna op enter. Het hele assortiment van Vegro vind je hier. Je kunt daar filteren op leenproducten, koopproducten en huurproducten.
Online kun je betalen met Ideal, Riverty (Afterpay) en met een creditcard. Voor leenproducten hoef je niet te betalen. De betaling wordt gedaan door je zorgverzekering.

In de Vegrowinkels kun je ook betalen met bankpas en met contant geld. 
Je kunt je bestelling alleen telefonisch annuleren. Je kunt deze bestelling niet meer annuleren als deze al verzonden is.
Alle vragen

Veelgestelde vragen

Laden
Laden