Advies over scootmobiel reparatie, garantie en onderhoud

Op deze pagina vind je de meestgestelde vragen over de reparatie, garantie en het onderhoud van een scootmobiel. Wil jij jouw scootmobiel laten repareren en ben je benieuwd naar de garantievoorwaarden? Of ben je op zoek naar handige onderhoudstips? Je vindt ze hier.

Wat zijn de beste tips voor het onderhouden en repareren van mijn scootmobiel?


Als je jouw scootmobiel regelmatig naloopt, kun je voorkomen dat een kleine beschadiging een groot probleem wordt. Loop dus regelmatig, maar in ieder geval maandelijks, de volgende punten na:
  • Hoe zit het met de bandenspanning? Banden die te zacht zijn slijten sneller en dat kost veel energie. Dit is slecht voor de accu. De juiste bandenspanning voor scootmobielen ligt tussen de 2 en 3.5 bar.
  • Controleer de verlichting. Dit niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van andere weggebruikers. 
  • Verwijder vuil op de banden met een ruwe borstel en viezigheid op de lak of de zitting met een zachte doek. Gebruik geen schuurmiddelen, want dat kan je scootmobiel beschadigen.
  • Controleer of alle kabels en stekkers nog goed vastzitten. Hangt er ergens een draadje los? Neem dan contact op met de leverancier.
  • Bescherm je scootmobiel tegen het weer door deze op een warme, droge plek neer te zetten, bijvoorbeeld in de schuur of de gang. Zo heb je er langer plezier van.
  • Zorg ervoor dat je de accu op de goede manier oplaadt. Op de pagina ‘Advies over scootmobielen’ lees je er alles over.


Mijn scootmobiel is kapot. Hoe kan ik deze laten repareren?


Is je scootmobiel defect? In Nederland zijn er verschillende onderhoudsservices die jouw scootmobiel kunnen repareren; van het plakken van een band tot het vervangen van de accu. Er bestaan ook verschillende reparatieservices voor aan huis, zodat je niet zonder scootmobiel de deur uit hoeft. Op het internet of via de fabrikant kun je verschillende reparatieservices vinden.


Hoe zit het met de garantie van mijn scootmobiel? Zijn de reparatiekosten voor mijn scootmobiel aftrekbaar?


Reparatiekosten voor je scootmobiel zijn niet aftrekbaar. Is de scootmobiel niet wat je ervan had verwacht? Een scootmobiel moet goed werken; je moet hem normaal kunnen gebruiken en er moeten geen problemen ontstaan, die niet bij de verwachte levensduur horen. Gaat je scootmobiel buiten jouw schuld om veel te vroeg kapot, dan zijn we verplicht je scootmobiel gratis te repareren of een vervangend model te leveren. Op de pagina ‘Ruilen en retourneren’ vind je alle voorwaarden voor de garantie en het retouren van je product.

Kunnen we jou helpen?


Bij Vegro vind je een ruim aanbod aan scootmobielen. Je kunt scootmobielen bij ons kopen, maar ook huren. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze website of neem contact op via 0900 2 88 77 66. We helpen je graag verder.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 288 77 66 (lokaal tarief)
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten