Filters

Advies over scootmobiel reparatie, garantie en onderhoudTips over het onderhouden en repareren van een scootmobielBen je op zoek naar handige onderhoudstips voor jouw scootmobiel? Of wil jij jouw scootmobiel laten repareren en ben je benieuwd naar de garantievoorwaarden? Op deze pagina vind je belangrijke informatie over de reparatie, garantie en het onderhoud van een scootmobiel.

Als je jouw scootmobiel goed onderhoudt, kun je voorkomen dat een kleine beschadiging een groot probleem wordt. Loop dus regelmatig, maar in ieder geval maandelijks, de volgende punten na:

1. Controleer de bandenspanning

Banden die te zacht zijn slijten sneller en dat kost veel energie van de scootmobiel. Ook is dit slecht voor de duur van de accu. En als de accu achteruitgaat, kun je steeds minder lang rijden nadat de accu volledig opgeladen is. De juiste bandenspanning voor scootmobielen ligt tussen de 2 en 3.5 bar.

2. Controleer de verlichting

Goedwerkende verlichting is niet alleen belangrijk voor jouw eigen veiligheid, maar ook voor die van andere weggebruikers. Controleer de verlichting aan de voor- en achterkant. Heeft een scootmobiel twee voor- en/of achterwielen, dan moeten er twee voor- en/of achterlichten aanwezig zijn. Het voorlicht moet geel of wit zijn en het achterlicht rood.

3. Zijn de banden schoon?

Verwijder vuil op de banden met een ruwe borstel en viezigheid op de lak of de zitting met een zachte doek. Gebruik geen schuurmiddelen, want dat kan je scootmobiel beschadigen.

4. Controleer of alle kabels en stekkers nog goed vastzitten

Hangt er ergens een draadje los? Of zie je beschadigingen aan de kabels of stekkers? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

5. Bescherm je scootmobiel tegen het weer

Als je de scootmobiel even niet gebruikt, zet deze dan op een warme en droge plek neer. Bijvoorbeeld in de schuur of de gang. Zo heb je er langer plezier van.

6. Zorg ervoor dat je de accu op de juiste manier oplaadt

Weet jij hoe je de accu van een scootmobiel moet opladen? Alles over scootmobiel accu's lees je hier!

Wil jij graag een onderhoudsbeurt aan jouw scootmobiel laten uitvoeren? Dat kan bij Vegro! We adviseren een kleine onderhoudsbeurt bij geen klachten en regelmatig onderhoud aan scootmobiel, maar anders is het advies altijd een grote beurt. De kosten van een kleine onderhoudsbeurt aan de scootmobiel zijn €105,00. Voor een grote onderhoudsbeurt zijn de kosten €210,00. Bel of mail ons voor het inplannen van een onderhoudsbeurt aan jouw scootmobiel!

Mijn scootmobiel is kapot. Hoe kan ik deze laten repareren? En hoe zit het met de garantie van mijn scootmobiel?

De reparatiekosten voor je scootmobiel zijn helaas niet aftrekbaar. Maar doet de scootmobiel niet wat hij zou moeten? Een scootmobiel moet goed werken; je moet hem normaal kunnen gebruiken en er moeten geen problemen ontstaan, die niet bij de verwachte levensduur horen. Gaat je scootmobiel buiten jouw schuld om veel te vroeg kapot, dan zijn we verplicht je scootmobiel gratis te repareren of een vervangend model te leveren. Gaat jouw scootmobiel kapot buiten de garantieperiode? Neem dan contact op met onze Klantenservice via 0900 - 288 77 66. Dan bekijken we samen hoe we het kunnen oplossen.

Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden