Filters

Vegro scootmobiel: Advies bij jouw keuze

Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over scootmobielen. Zo weet je zeker dat je een scootmobiel kiest die aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Wat is een scootmobiel?


Een scootmobiel is een elektrisch aangedreven vervoermiddel, speciaal ontwikkeld voor mindervaliden. Het voertuig is voorzien van een accu en rijdt ongeveer 15 tot 20 kilometer per uur, afhankelijk van het model. Een scootmobiel is  vooral geschikt voor het afleggen van kleine tot middelgrote afstanden.

Waarom een scootmobiel?


Een scootmobiel maakt je zelfstandiger. Zo kun je toch zelfstandig op pad, ook als je (tijdelijk) minder mobiel bent. Denk bijvoorbeeld aan je dagelijkse boodschappen in de supermarkt. Of een bezoekje aan vrienden en kennissen in de buurt.

Best geteste scootmobiel


Alle scootmobielen bij Vegro zijn uitgebreid getest en gekeurd, zodat je zeker weet dat je een betrouwbaar model in huis haalt. Wil je een keer een proefritje maken? Kom dan langs in één van onze thuiszorgwinkelsof maak  een afspraak met onze woonconsulent. De woonconsulent komt vrijblijvend bij je langs om je te helpen met het vinden van een scootmobiel die bij je past. Op verzoek kan de woonconsulent ook beoordelen of je het rijden voldoende onder de knie hebt.

Welke scootmobiel past het best bij mij?


Welke scootmobiel het best bij jou past, is afhankelijk van hoe (vaak) je hem gebruikt. In de tabel hieronder vind je de voordelen per type scootmobiel.

Scootmobielfietsen
Opvouwbare scootmobielen
3-wiel scootmobielen
4-wiel scootmobielen
 • Op 3 manieren inzetbaar: zelfstandig trappenelektrische  trapondersteuning of volledig op motor 
 • Compact en wendbaar 
 • Gemakkelijk mee te nemen (demonteerbaar zonder gereedschap) 
 • Geschikt voor kortere afstanden of binnenshuis (kleine actieradius) 
 • Compacter en wendbaarder dan 4-wiel (kleine draaicirkel) 
 • Meer beenruimte dan bij 4-wiel 
 • Meest stabiele model 
 • Grootste actieradius (geschikt voor langere afstanden) 
 • Hoogste topsnelheid 

Wat kost een scootmobiel?


Bij Vegro kun je vanaf 1100 euro een nieuwe scootmobiel krijgen. De prijs van je nieuwe scootmobiel is onder andere afhankelijk van:
 • het aantal wielen;
 • de accu;
 • de motor;
 • de afwerking (kwaliteit van de gebruikte materialen);
 • de functionaliteiten.
In dit artikel lees je meer over de prijs van een scootmobiel.

Scootmobiel afmetingen


De afmetingen van een scootmobiel verschillen per model. Wil je jouw scootmobiel vooral binnenshuis gebruiken? Houd er dan rekening mee dat de meeste deuropeningen minimaal 63 centimeter breed zijn en dat je waarschijnlijk een compact model nodig hebt. Opvouwbare of 3-wiel scootmobielen zijn wat kleiner en soepeler dan een scootmobiel met 4 wielen.

Kunnen we jou helpen?


Bij Vegro vind je een ruim aanbod aan scootmobielen. Je kunt scootmobielen bij ons kopen, maar ook huren. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze website of neem vrijblijvend contact op met onze Klantenservice via 0900 288 77 66. We helpen je graag verder. Wil je meer lezen? Op onze adviespagina over scootmobielenvind je meer interessante artikelen, bijvoorbeeld over garantie, onderhoud en reparatie of over de accu van je scootmobiel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden