Advies bij jouw keuze

In welke situaties wil ik een rollator gebruiken?


Ben je minder mobiel, bijvoorbeeld door een val, evenwichtsprobleem of aandoening? Een rollator kan jou helpen jouw zelfstandigheid te behouden. Dit hulpmiddel is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Denk daarbij aan drie- of vierwiels, standaard of lichtgewicht en wel of niet opvouwbare exemplaren. Een rollator moet voorkomen dat je valt. Het is daarom belangrijk dat je een rollator aanschaft die stevig is en goede remmen heeft.

De rollators van Vegro zijn allemaal CE-gecertificeerd, wat betekent dat ze aan de eisen voldoen die de Europese Unie stelt. Dit zijn basiseisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming. Hierdoor weet jij zeker dat je veilig op pad kunt met een rollator van Vegro.


Welk type rollator past bij mij?


Er zijn veel verschillende soorten rollators, waardoor het lastig kan zijn de juiste aan te schaffen. Waar moet je rekening mee houden en welke rollator is het best geschikt voor jouw situatie? Daarin willen wij jou graag adviseren. Op deze pagina vind je een overzicht van de eigenschappen van verschillende soorten rollators. Zo kun jij bepalen welke rollator het beste bij jou past.

Standaard rollator


Standaard rollators zijn eenvoudig, praktisch en simpel. Wanneer je last hebt van balans- of evenwichtsproblemen, is de standaard rollator voor jou de beste keus. Deze biedt alle ondersteuning die jij nodig hebt. Let op: een standaard rollator is wel zwaarder dan bijvoorbeeld een lichtgewicht rollator.

 • Simpel in gebruik
 • Een voordelige keuze
 • Geschikt voor binnen en buiten

Driewielrollator


De driewielrollator is de meest soepele rollator uit het assortiment. Je kiest voor een driewielrollator voor ondersteuning in huis. De rollator is licht van gewicht, ideaal in het gebruik. • Zeer soepel
 • Lichtgewicht
 • Gebruik enkel binnen

Lichtgewicht rollator


Een lichtgewichtrollator is ideaal als je de rollator alleen ter ondersteuning bij het lopen nodig hebt. Als je last hebt van balans- of evenwichtsproblemen, kun je beter kiezen voor de standaardrollator. De voordelen van een lichtgewichtrollator zijn: soepel, fijn in gebruik en gemakkelijk op te tillen.

 • Lichtgewicht en daarom gemakkelijk op te tillen
 • Gemakkelijk mee te nemen
 • Op elk terrein te gebruiken. Zowel binnen als buiten
Binnenrollator


De binnenrollator is speciaal ontworpen om in huis te gebruiken. Een binnenrollator is de beste keus als je deze alleen in huis wilt gebruiken. De binnenrollator is namelijk compacter, makkelijk te gebruiken en geschikt voor smalle ruimtes. Let op: Deze rollators zijn alleen binnenshuis te gebruiken. Buitenshuis gebruik is onveilig en wordt afgeraden.
 • Compacter
 • Makkelijker te besturen
 • Biedt minder rolweerstand dankzij de dunnere wielen

Waar kan ik mijn rollator kopen?


Kom langs in een van onze winkels. Hier kun je verschillende modellen rollators uitproberen, om te ontdekken welke het beste bij jou past. Probeer je verschillende rollators liever uit in jouw eigen omgeving? Vraag dan een gratis thuisdemonstratie aan. Onze woonconsulenten komen geheel vrijblijvend bij jou aan huis, met de nieuwste modellen rollators. Voor vragen over het kopen van een rollator kun je altijd gratis contact opnemen met één van onze medewerkers. Zij luisteren aandachtig en beantwoorden al jouw vragen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

De perfecte rollator voor jou?

Doe de rollator keuzetest
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
 • Bezoek één van onze winkels.
 • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten