Filters

Advies bij jouw rollatorkeuzeDe juiste rollator kiezen

Een rollator is een hulpmiddel voor bij het lopen. Het houdt je zelfstandig en kan voorkomen dat je valt. Rollators zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: met twee, drie of zelfs vier wielen, of wel of niet opvouwbaar. We vertellen alles wat je moet weten om de juiste rollator te kiezen.


Welke soort rollators zijn er?

Bij Vegro zijn er vier soorten rollators verkrijgbaar: de standaardrollator (1), de lichtgewichtrollator (2), de binnenrollator (3) en de driewielrollator (4). De standaardrollator en de lichtgewichtrollator zijn geschikt voor zowel binnens- als buitenshuis. Een binnen- en driewielrollator zijn alleen binnen te gebruiken. Hieronder vind je de eigenschappen per rollator op een rijtje!

Welk model je ook kiest: de rollators van Vegro zijn allemaal CE-gecertificeerd. Dit betekent dat ze voldoen aan alle Europese eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en consumentenbescherming. Zo ga jij veilig op pad met de rollator!

1. De standaardrollator

Standaardrollators zijn voordelig en bieden alle ondersteuning die je nodig hebt. Ze zijn - net als een lichtgewicht rollator - geschikt voor zowel binnen als buiten, maar wel iets zwaarder. Maak je veel wandelingen in de natuur of over ongelijk terrein? Denk dan na over een rollator met grote, zachte wielen.

 • .Simpel in gebruik
 • .Voordelig
 • .Geschikt voor binnen en buiten

2. De lichtgewichtrollator

Ga je vaak met de auto of bus op pad? Dan is een lichtgewichtrollator handig. De meeste lichtgewicht rollators zijn namelijk inklapbaar en daardoor gemakkelijk om mee te nemen.

 • .Licht van gewicht en daarom makkelijk op te tillen
 • .Opvouwbaar, dus makkelijk mee te nemen
 • .Geschikt voor binnen en buiten

3. De driewielrollator

De driewielrollator is de meest soepele rollator uit het assortiment. Deze rollator is licht in gewicht en handig te gebruiken in kleine en smalle ruimtes in huis, zoals de keuken, badkamer of het toilet. Let op: deze rollators zijn alleen binnenshuis te gebruiken; gebruik buiten de deur is onveilig en wordt afgeraden.

 • .Zeer soepel
 • .Geschikt voor smalle ruimtes, zoals het toilet
 • .Alleen geschikt voor binnenshuis

4. De binnenrollator

De binnenrollator is speciaal ontworpen om in huis te gebruiken. De binnenrollator is speciaal ontworpen om in huis te gebruiken. Hij is licht en klein van stuk, zodat je er gemakkelijk mee door het huis kunt bewegen. Let op: deze rollators zijn alleen binnenshuis te gebruiken; gebruik buiten de deur is onveilig en wordt afgeraden.

 • .Compact
 • .Alleen geschikt voor binnenshuis
 • .Biedt minder rolweerstand dankzij de dunnere wielen

Kunnen we jou helpen? 

Denk je erover om een rollator te kopen? Bij Vegro hebben we een uitgebreid rollatoraanbod! In onze zorgwinkels kun je verschillende modellen uitproberen. Ontdek je liever in je eigen omgeving welk model het beste bij je past? Vraag dan een gratis thuisdemonstratie aan. Onze adviseur aan huis komt gratis en vrijblijvend bij je langs. Voor vragen over rollators kun je ook altijd contact met ons opnemen. We denken graag met je mee!

Zoek je aanvullend advies?

Lees al onze artikelen over rollators!

Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden