Gezonde voeding voor ouderen

Waar moet u op letten?


Een gezonde voeding is voor ouderen extra belangrijk, omdat zij een grotere behoefte hebben aan voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één in Nederland, terwijl deze ziekten vaak te voorkomen zijn door gezond te eten. Maar wat is nu precies gezonde voeding voor ouderen? Wij informeren u over de belangrijkste voedingsrichtlijnen:
  • Beperk de inname van voeding met een hoge energiedichtheid. Naarmate u ouder wordt, heeft u minder behoefte aan energierijke producten zoals snacks, alcohol en frisdrank.
  • Eet dagelijks veel groenten, fruit en volkorenproducten. Dergelijke voeding verlaagt de kans op hart- en vaatziekten en allerlei andere aandoeningen. 
  • Eet een keer per week vette vis. Dit verlaagt de kans op hartziekten.
  • Beperk de hoeveelheid zout in uw voeding. Een teveel aan zout verhoogt uw bloeddruk, wat op den duur voor hart- en vaatziekten kan zorgen.

Het belang van vitamine D


Vitamine D zorgt ervoor dat uw botten sterk blijven. Dit verlaagt onder meer het risico op vallen. Uw lichaam maakt vitamine D aan als het wordt blootgesteld aan zonlicht en de buitenlucht. Daarnaast is vitamine D in mindere mate terug te vinden in voeding, bijvoorbeeld in vette vis, vlees en eieren.

Ouderen komen gemiddeld minder vaak buiten dan jongeren en daardoor maakt het lichaam minder vitamine D aan.  Dit terwijl ouderen juist een verhoogde behoefte hebben aan vitamine D!  De Gezondheidsraad adviseert daarom alle ouderen om extra vitamine D in te nemen via supplementen. Deze zijn vrijwel altijd verkrijgbaar bij uw lokale drogist of apotheek.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?


Vegro organiseert regelmatig publieksacademies, waaronder de publieksacademie over een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl is ontzettend belangrijk, maar waar moet je dan eigenlijk allemaal rekening mee houden? Tijdens deze publieksacademie wordt dit besproken.

Voeding is niet alles!


Een gezonde voeding is ontzettend belangrijk voor uw lichamelijke- en geestelijke gesteldheid. Het is echter net zo belangrijk om voldoende te bewegen en te zorgen voor goede nachtrust. Meer informatie over deze onderwerpen vindt u op onze adviespagina over vitaliteit
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten