Filters

Krukken kopen of huren

Ben je onlangs aan je heup, knie of been geopereerd? Dan heb je krukken nodig. In dit artikel lees je waar je de krukken van Vegro kunt krijgen. Ook lees je hoe je je krukken kunt bemachtigen en wanneer je beter voor huren of kopen kunt kiezen.

Wat kosten krukken?


Heb je de krukken maar een korte tijd nodig? Dan is huren vaak goedkoper. Krukken huur je bij Vegro namelijk al vanaf €0,50 per dag. Kopen is voordeliger als je ze voor een langere tijd nodig hebt (bijvoorbeeld langer dan een maand). De prijs hangt af van
  • hoe lang je de krukken nodig hebt (indien je ze huurt);
  • het type kruk (elleboog-, onderarm- of okselkruk);
  • de afwerking (kwaliteit van de gebruikte materialen).

Hoe kom ik aan krukken?


Krukken krijg je meestal op advies van een arts, bijvoorbeeld als je bent geopereerd of op de spoedeisende hulp bent beland. Voordat ze  worden meegegeven vanuit het ziekenhuis moet je een formulier invullen. Hierop kun je aangeven of je de krukken wil huren of wil kopen. Dit formulier moet je ondertekenen voordat je de krukken mee naar huis krijgt. De formulieren worden door het ziekenhuis naar ons opgestuurd.

Heb je ervoor gekozen om de krukken te huren? Lever ze dan na afloop weer in in één van de zorgwinkels van Vegro. Met de Vegro winkelzoeker vind je de dichtstbijzijnde winkel bij jou in de buurt. De huurperiode start op de dag dat je de krukken ontvangt en de huur wordt stopgezet zodra de krukken weer zijn ingeleverd. Let op: Gebruik je de krukken maar één of twee dagen? Dan kan het zijn dat je bij het inleveren nog niet in het systeem staat. Bewaar de innamebon dus goed.

Denk je dat je krukken nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je moeite hebt met lopen? Neem dan altijd eerst contact op met je (huis)arts. Daarna helpen de medewerkers van onze klantenservice (0900 - 288 77 66) je om de juiste keuze te maken.

Waar zijn Vegro krukken verkrijgbaar?


Krukken zijn verkrijgbaar bij verschillende ziekenhuizen in Nederland en bij de zorgwinkels van Vegro. Vind jouw dichtstbijzijnde zorgwinkel.

Kunnen we jou helpen?


Bij Vegro hebben we een ruim assortiment van krukken. Deze hulpmiddelen kun je bij ons hurenof kopen. Meer hulp of advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice via 0900 288 77 66. We helpen je graag. Kijk ook eens bij onze andere artikelen over krukken. Bijvoorbeeld over welke krukken je moet kiezen, en hoe je veilig op krukken loopt.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden