Krukken: kopen of huren? 

Man met krukken stapt uit auto. Krukken huren of kopen?

Ben je tijdelijk slecht ter been, geblesseerd of geopereerd? Het gebruik van loopkrukken kan je helpen om mobiel te blijven en gelijktijdig het zere been te ontlasten. Bij Vegro kun je loopkrukken huren of kopen. 

Loopkrukken kopen of huren bij Vegro

Bij Vegro kun je terecht voor het zowel kopen als huren van loopkrukken. Er zijn soorten krukken die per twee geleverd worden en er zijn krukken die je per stuk kunt kopen of huren.

Krukken verkrijg je meestal op advies van een arts, bijvoorbeeld als je bent geopereerd of op de spoedeisende hulp bent beland. De krukken van Vegro worden vanuit verschillende ziekenhuizen in Nederland verstrekt. Denk je dat je krukken nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je moeite hebt met lopen? Neem dan ook contact op met je (huis)arts.

"

Heb je de loopkrukken voor een langere periode nodig? Dan is kopen vaak voordeliger dan huren.

Wat kosten krukken?

Of je beter loopkrukken kunt huren of kopen, hangt samen met de tijd die je ze nodig denkt te hebben. Heb je de krukken maar een korte tijd nodig? Dan is huren vaak goedkoper. Krukken huur je bij Vegro namelijk al vanaf €0,50 per dag.

Krukken zelf aanschaffen is voordeliger als je ze voor een langere tijd nodig hebt. De totaalprijs hangt af van:

  • Het type kruk (elleboog-, onderarm- of okselkruk);
  • De uitvoering van de kruk (gesloten manchet, open manchet of onderarmschaal);
  • De afwerking (kwaliteit van de gebruikte materialen);
  • De belastbaarheid van de loopkruk (lichaamsgewicht);
  • Het merk van de kruk.

Krukken huren

Het huren van krukken is met name handig indien je de loopkrukken nodig hebt tijdens een revalidatie- of herstelproces. Je huurt de krukken dan totdat je ze (hopelijk) niet meer nodig hebt.

Krukken kopen

Wanneer je krukken structureel als loophulpmiddel wil gaan inzetten, kun je beter overgaan tot aanschaf. Kopen is in dat geval namelijk voordeliger dan langdurig huren.

Huurkrukken of gekochte krukken?

Hoe kom je aan krukken?

Krukken krijg je meestal op advies van een (huis)arts, bijvoorbeeld als je bent geopereerd of op de spoedeisende hulp bent beland. Voordat de krukken worden meegegeven, moet je eerst een formulier invullen. Hierop kun je aangeven of je de krukken wil huren of wil kopen. De formulieren worden door het ziekenhuis naar ons opgestuurd, waarna je bij één van onze zorgwinkels de krukken kunt afhalen.

Altijd een Vegro zorgwinkel bij je in de buurt

Vegro zit met 37 zorgwinkels door heel Nederland. De fysieke zorgwinkels zijn van belang bij het uitzoeken van de juiste loopkrukken. Laat je adviseren door één van onze deskundige thuiszorgadviseurs, terwijl je de krukken tegelijkertijd uitgebreid uittest.

Laat je adviseren door een adviseur van Vegro 

Onze adviseurs weten veel over de medische hulpmiddelen die je kunt lenen en over het assortiment van Vegro. Ook als je in de zorgwinkel komt en (nog) niet goed weet welke hulpmiddelen in jouw situatie van pas komen, helpen onze adviseurs je graag. Het gebruik van de juiste medische hulpmiddelen kunnen je leven een stuk aangenamer maken!

Onze loopkrukken

€ 26,99
PRODUCTTILE
€ 36,99
PRODUCTTILE
€ 119,00
PRODUCTTILE
€ 36,99
PRODUCTTILE

Veelgestelde vragen

U kunt huurproducten online of telefonisch bestellen, of zelf ophalen in een van onze winkels.

Wilt u zelf uw product ophalen? Neem dan telefonisch contact op met onze klantenservice. Zij kunnen voor u de beschikbaarheid nakijken en eventueel een reservering maken. Het door u gewenste artikel laat u dan niet verzenden, maar kunt u zelf ophalen in een winkel of uitleenpunt naar keuze. 
Voor huurartikelen geldt: vandaag vóór 21:00 besteld, de volgende werkdag in huis. Wanneer u een hulpmiddel aanvraagt in een winkel of uitleenpunt, dan kunt u het in de meeste gevallen direct meenemen. De voorwaarden vindt u in onze algemene voorwaarden.
Laat u een huurproduct bezorgen, of haalt u er een af? Zorg dan dat u een geldig legitimatiebewijs en uw verzekeringspas bij zich heeft. 
Bij artikelen die u kunt huren staat de huurprijs vermeld die u per dag betaalt.
Alle vragen

Veelgestelde vragen

Laden
Laden