Advies bij uw keuze

Welke loopkrukken kan ik het best gebruiken?

Als u krukken nodig heeft is het noodzakelijk dat u kiest voor het juiste paar krukken. Bij Vegro hebben wij verschillende soorten loopkrukken in het assortiment. Hieronder vindt u een overzicht van alle soorten loopkrukken en in welke situatie u deze kruk als beste kunt gebruiken.

Elleboogkrukken: De elleboogkruk is de meest voorkomende kruk. Deze wordt in ziekenhuizen meegeven op de Spoedeisende Hulp. De elleboogkruk heeft een steun voor de onderarm en is aan de bovenzijde voorzien van een handvat en een onderarmsteun. Een nadeel van deze kruk is dat u niets mee kunt nemen wanneer u met allebei de krukken loopt. U gebruikt uw handen immers om de kruk vast te houden.

Onderarmschaal- en okselkrukken: Een onderarmkruk (ook wel onderarmschaalkruk genoemd) is een kruk waarbij uw onderarmen rusten op de kruk wanneer u loopt. De onderarm ligt namelijk in een schaal waardoor deze in een hoek van 90 graden rust op de kruk. Wanneer u last heeft van uw polsen, of juist snel hier last van krijgt, kunt u het beste voor onderarmkrukken kiezen. U belast de polsen helemaal niet met deze krukken.

Okselkrukken: Net als bij de onderarmkruk belast u bij de okselkruk nauwelijks uw polsen en handen. Deze krukken hebben een handgreep ter hoogte van de handen en u wordt ondersteund onder uw oksels. Het is belangrijk, wanneer u gebruik maakt van okselkrukken, dat u rechtop staat wanneer u loopt.

Wilt u meer informatie over de bovengenoemde artikelen? Of heeft u een hele andere vraag? Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Neem gerust een kijkje in een van onze winkelsof webwinkel. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice via 0800 – 2 88 77 66 (gratis). Zij beantwoorden graag uw vragen.

Meer keuzehulp

Wilt u meer informatie over het gebruik van krukken? Of heeft u een hele andere vraag? Neem dan contact met ons op. Neem ook gerust een kijkje in een van onze winkelsof webwinkel. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice via 0800 – 2 88 77 66 (gratis en 24 uur bereikbaar). Zij beantwoorden graag uw vragen.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten