Filters

In 5 stappen een simpele smartphone voor ouderen kiezen

De beste smartphone voor ouderen is een gebruiksvriendelijke smartphone voor ouderen. Let bij het kopen van een seniorentelefoon daarom goed op de bediening (1), het scherm (2), de toetsen (3), het geluid (4) en de aanwezigheid van een noodknop (5). In dit artikel vertellen we je er meer over.

1. Bediening


Een senioren smartphone moet gemakkelijk en zonder voorkennis te gebruiken zijn. Ingewikkelde keuzemenu’s kunnen het gebruik van de telefoon onnodig lastig maken. Zorg er daarom voor dat je een telefoon uitkiest waarmee je in ieder geval makkelijk belt, jouw contacten kunt vinden en sms’t.


2. Scherm


Let erop dat het scherm van de seniorentelefoon een groot formaat en een hoog contrast heeft. Een groot, goed en leesbaar lettertype kan het gebruik van de smartphone voor ouderen veel gemakkelijker maken.

3. Toetsen


Ook voor de toetsen van de smartphone geldt: hoe groter, hoe beter. Goed verlichte toetsen maken het gebruiken van de senioren smartphone een stuk gemakkelijker. Blijft het gebruiken van de telefoon een grote hindernis, overweeg dan een smartphone met spraakbesturing. Het gebruik hiervan kost vaak wel wat oefening.


4. Geluid


Goed, helder geluid maakt het voeren van een telefoongesprek een stuk prettiger. Draagt de smartphone-eigenaar een gehoorapparaat? Zorg dan dat de seniorentelefoon hier geschikt voor is. Let er ook op dat de telefoon over duidelijke, extra luide beltonen beschikt. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke telefoontjes misloopt.

5. Noodknop


Sommige seniorentelefoons hebben een noodknop (ook wel ‘assistentieknop’). De functie van deze knop verschilt per toestel. Soms gaat er alleen een alarm af; bij andere toestellen wordt er automatisch gebeld naar een vooraf ingevoerd mobiel noodnummer (geen 112) en wordt er een locatie gedeeld. Wij adviseren om de knop altijd een keertje uit te proberen op een rustig moment, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Kunnen we jou helpen?


Bij Vegro hebben we verschillende mobiele seniorentelefoons in ons assortiment. Deze smartphones hebben alle eigenschappen die in dit artikel worden genoemd. Zo weet je zeker dat je een gebruiksvriendelijke smartphone voor ouderen in huis haalt.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden