Afvallen door wandelen

We doen het allemaal: roepen dat we gaan beginnen aan een nieuw dieet. Er zijn dan ook veel verschillende momenten waarop we ons allemaal voornemen te gaan diëten; bijvoorbeeld na oud en nieuw, de verjaardag, vakantie, of gewoon na elk weekend.

Maar hoe doen we dat nou, afscheid nemen van de kilo’s? Er wordt vaak gedacht dat veel sporten dé manier is om die extra kilo’s te verliezen, maar afvallen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Door bijvoorbeeld alleen al regelmatig te wandelen, is de kans op afvallen zelfs groter.


Hoe zorg je ervoor dat je afvalt door wandelen?


1. Probeer 10.000 stappen per dag te zetten


Dit betekent natuurlijk niet dat je altijd een stevige wandeling moet maken. Je kunt bijvoorbeeld ook eens lopend boodschappen doen, of tijdens de lunch een wandeling maken. Lees voor meer tips over bewegen op kantoor ook eens ons artikel '10 tips voor meer beweging op kantoor'.

2. Gebruik alle spieren bij het lopen


Dit doe je door een actieve loophouding aan te nemen: zorg dat je rechtop loopt, jouw armen mee laat bewegen, en dat je jouw buikspieren aanspant. Ook kun je gewicht meenemen tijdens het wandelen, zodat je zoveel mogelijk spieren gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een zware rugzak meenemen, maar ook gebruikmaken van pols- of enkelgewichten, of van een gewichtsvest.

3. Stel een wandelschema op


Soms wil je wel wandelen, maar heb je toch geen tijd of zin. Met een wandelschema plan je van tevoren jouw wandelmomenten in, zodat je er al mentaal op voorbereid bent. Om je aan dit wandelschema te houden, is het misschien ook een idee om hem te delen met een vriend of vriendin. Zo wordt het ook nog een leuke activiteit om samen te doen.

4. Houd rekening met je voeding


Als jij graag wil afvallen, is letten op voeding ook belangrijk. Daarvoor geldt: neem minder calorieën in dan dat je verbrandt. Probeer om vlak voor het sporten geen grote maaltijden te eten. Daar kun je tijdens het sporten namelijk last van krijgen. Twee tot drie uur voor het sporten een maaltijd eten is wel aan te raden. Dan heb jij een goede basis om te verbranden.


Hulpmiddelen voor afvallen of wandelen


Tunturi Cardio Fit B25


In beweging blijven, revalideren of trainen om gewicht te verminderen; de Tunturi Cardio is jouw hometrainer! Geschikt voor lichte tot matige trainingen. De boek- of tablethouder maakt jouw training nog leuker!

Rollator Quatro


De Quatro is een simpele, maar praktische rollator, waarmee je binnens- en buitenshuis kunt wandelen. Even uitrusten tijdens het wandelen? Ook geen probleem. Zet de rollator op de parkeerrem en neem plaats op het zitje!

Voetdemper


Wil jij graag wandelen, maar heb je enkel-, heup- of kniepijn? De Softy Plant voetdemper verlicht deze pijn door kracht op te vangen tijdens lopen en staan. Ook vermindert de hielcup spanning op de achillespees.

Wandelstok TPR


Een wandelstok is een ideaal hulpmiddel om het lopen te vergemakkelijken. Ga jij graag wandelen, maar kun je wel wat extra steun gebruiken? Gebruik een wandelstok! Ook handig om jezelf iets af te zetten tegen de grond.De voordelen van wandelen


Wandelen vermindert het risico op bepaalde ziektes

 
Door regelmatig te wandelen wordt het cholesterolgehalte, de kans op overgewicht, en een hoge bloeddruk verlaagd. Aandoeningen zoals hart- en vaatziekte, maar ook suikerziekte kunnen daarmee voorkomen worden.

Wandelen is beter vol te houden


Hoe vaak is het al niet gebeurd dat je een abonnement op de sportschool aanschafte, maar er vervolgens niets mee deed. Naar de sportschool gaan is voor mensen namelijk een obstakel. Maar wandelen is erg makkelijk vol te houden. Doordat je niet het gevoel hebt dat jij je intensief inspant, kun je vaak langere stukken wandelen en verbrand je uiteindelijk meer calorieën.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 288 77 66 (lokaal tarief)
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten