Handige hulpmiddelen tegen vallen


De juiste hulpmiddelen tegen uitglijden en vallen


Valpartijen kunnen met de juiste hulpmiddelen relatief eenvoudig voorkomen worden. Hier geven wij u graag enkele tips voor:
  • Maak gebruik van beugels in uw toilet en badkamer. Vooral in uw badkamer, wanneer u heeft gedoucht of in bad bent geweest, is de vloer glad. Hierdoor is de kans groter dat u valt. Een wandbeugel biedt u meer ondersteuning en verkleint de kans op vallen aanzienlijk. Maak eventueel gebruik van een antislipmat of antislipspray.
  • Voor alle verplaatsingen binnenshuis biedt een binnenhuisrollator zoals de Let's Go Indoor rollator goede ondersteuning, tot in de meest kleine ruimtes.
  • Zorg voor goede verlichting in huis zodat u alles goed kunt zien en niet tegen onverwachte obstakels loopt.
  • Haal losliggende snoeren weg, zodat u hier niet over kunt struikelen.
  • Kijk goed waar u loopt. Zeker buiten zijn niet alle stoepen of tegels gelijk. Door hier goed op te letten, verkleint u de kans dat u valt.

Alarm voor ouderen


Ook al volgt u onze tips voor valpreventie en gebruikt u hulpmiddelen tegen vallen; er is altijd een kans dat u een keer struikelt of uitglijdt. Het is fijn voor uw zelfverzekerdheid om gebruik te maken van personenalarmering. Met dergelijke apparaten kunt u met een druk op de knop in contact komen met uw contactpersonen of alarmcentrale. Uw positie wordt aan hen bekendgemaakt en u kunt op afstand met elkaar spreken. Mocht u vallen, dan kunt u altijd hulp inroepen via deze handige apparaten. Zo voorkomt u dat u wellicht een hele tijd op grond ligt en u niet overeind komt.

Verder bestaan er ‘sensoring’ hulpmiddelen. Deze producten monitoren de dagelijkse activiteiten in het huis van alleenwonende ouderen in een zelfstandige woning of seniorenwoning. Ziet het systeem dat u bent gevallen en niet overeind komt, dan wordt uw contactpersoon naar keuze gealarmeerd. Het systeem kan bovendien valrisico in een vroeg stadium signaleren. Lees hier meer over sensoring hulpmiddelen. Wilt u sensoring hulpmiddelen vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak met onze woonconsulent.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten