Filters

Handige hulpmiddelen tegen vallen


Valpartijen kunnen met de juiste hulpmiddelen goed voorkomen worden. Wij zetten per valgevaarlijke situatie in huis graag tips en/of hulpmiddelen op een rijtje.

Vallen in huis voorkomen

  • Ben jij minder stabiel op de benen? Voor het verplaatsen binnenshuis biedt een binnenrollator goede ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan de Let's Go Indoorrollator, die zelfs past in kleinere ruimtes, zoals het toilet.
  • Een drempelhulp, verkrijgbaar in verschillende hoogtes, helpt jou om drempels te overbruggen. Ideaal voor binnen, maar ook voor buiten.
  • Zorg voor goede verlichting in huis, zodat je alles goed kunt zien en niet tegen onverwachte obstakels loopt. Misschien is een vloerlamp of sensorlamp iets voor jou?
  • Haal losliggende snoeren weg of berg deze goed op, zodat je hier niet over kunt struikelen.
  • Kijk goed waar je loopt. Binnen, maar ook zeker buiten, waar niet alle stoepen of tegels gelijk zijn. Door hier goed op te letten, verklein je de kans dat je valt. Maak voor extra stabiliteit ook buiten gebruik van een rollator.
  • Gaat traplopen misschien niet meer zo makkelijk? Dan kan jouw trap een grote hindernis worden. Maak jouw trap weer veilig en bereikbaar met een traplift van Otolift!

Vallen in de badkamer voorkomen

  • Vooral in de badkamer, wanneer je hebt gedoucht of in bad bent geweest, is de vloer glad. Hierdoor is de kans groter dat je valt. Maak gebruik van beugels in jouw toilet en badkamer. Een wandbeugel biedt meer ondersteuning en verkleint de kans op vallen.
  • Voorkom uitglijden in de badkamer met anti-sliphulpmiddelen, zoals een anti-slipmat of anti-slipspray.
  • Als je niet lang kunt staan, of onstabiel op de benen bent, kan douchen een uitdaging zijn. Met een douchestoel of douchekruk kun jij toch een comfortabele douche nemen.

Uit bed vallen voorkomen


Ben jij bekend met vallen uit bed? Dit kan erg gevaarlijk zijn, zeker voor ouderen. Maak gebruik van een bedhek om vallen uit bed te voorkomen. Een bedhek geeft jou veiligheid en maakt de kans op een val uit bed een stuk kleiner.

Alarm voor ouderen


Ook al volg je onze tips voor valpreventie en gebruik je hulpmiddelen tegen vallen; toch is het mogelijk dat je een keer struikelt of uitglijdt. Dan is het een fijne idee dat je alarm kunt slaan. Voor jou, maar ook voor jouw naaste. Gebruik hiervoor onze personenalarmering.

Met deze alarmapparaten kom je met een druk op de knop in contact met jouw contactpersonen of de alarmcentrale. Jouw positie wordt aan hen bekendgemaakt en je kunt op afstand met elkaar spreken. Mocht je vallen, dan kun je altijd hulp inroepen via deze handige apparaten. Zo voorkom je dat je een hele tijd op grond ligt en niet overeind komt.

Wil jij persoonlijk advies bij het voorkomen van valongelukken in huis? Of wil je meer weten over hoe jij je huis veilig kunt inrichten? Maak dan een vrijblijvende afspraak met onze adviseur aan huis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!


Wil jij op de hoogte blijven van alle acties, evenementen en ontwikkelingen van Vegro? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden