Filters

Handige hulpmiddelen tegen vallen


De juiste hulpmiddelen tegen uitglijden en vallen


Valpartijen kunnen met de juiste hulpmiddelen relatief eenvoudig voorkomen worden. Hier geven wij u graag enkele tips voor:
  • Maak gebruik van beugels in uw toilet en badkamer. Vooral in uw badkamer, wanneer u heeft gedoucht of in bad bent geweest, is de vloer glad. Hierdoor is de kans groter dat u valt. Een wandbeugel biedt u meer ondersteuning en verkleint de kans op vallen aanzienlijk. Maak eventueel gebruik van een antislipmat of antislipspray.
  • Voor alle verplaatsingen binnenshuis biedt een binnenhuisrollator zoals de Let's Go Indoor rollator goede ondersteuning, tot in de meest kleine ruimtes.
  • Zorg voor goede verlichting in huis zodat u alles goed kunt zien en niet tegen onverwachte obstakels loopt.
  • Haal losliggende snoeren weg, zodat u hier niet over kunt struikelen.
  • Kijk goed waar u loopt. Zeker buiten zijn niet alle stoepen of tegels gelijk. Door hier goed op te letten, verkleint u de kans dat u valt.

Alarm voor ouderen


Ook al volgt u onze tips voor valpreventie en gebruikt u hulpmiddelen tegen vallen; er is altijd een kans dat u een keer struikelt of uitglijdt. Het is fijn voor uw zelfverzekerdheid om gebruik te maken van personenalarmering. Met dergelijke apparaten kunt u met een druk op de knop in contact komen met uw contactpersonen of alarmcentrale. Uw positie wordt aan hen bekendgemaakt en u kunt op afstand met elkaar spreken. Mocht u vallen, dan kunt u altijd hulp inroepen via deze handige apparaten. Zo voorkomt u dat u wellicht een hele tijd op grond ligt en u niet overeind komt.

Verder bestaan er ‘sensoring’ hulpmiddelen. Deze producten monitoren de dagelijkse activiteiten in het huis van alleenwonende ouderen in een zelfstandige woning of seniorenwoning. Ziet het systeem dat u bent gevallen en niet overeind komt, dan wordt uw contactpersoon naar keuze gealarmeerd. Het systeem kan bovendien valrisico in een vroeg stadium signaleren. Lees hier meer over sensoring hulpmiddelen. Wilt u sensoring hulpmiddelen vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak met onze woonconsulent.
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Winkels door heel Nederland
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Mis geen van onze acties, nieuwtjes en relevante ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden