Filters

Ouders en kindVoor Emma en Mark begint een spannende periode


“In week 11 van mijn zwangerschap bezocht ik samen met mijn man de verloskundige. Na een korte intake en toelichting over hoe de komende periode eruit zou gaan zien, nam de verloskundige ons mee voor een echo. Daar was ons kindje op te zien! Het eerste moment dat we het hartje hoorden kloppen was zó bijzonder, dat er tranen in mijn ogen schoten en een gevoel van geluk mij overspoelde. Ging het dan echt gebeuren? Konden wij ons klaarmaken voor een nieuwe periode in ons leven?

In mijn 20ste week zwangerschap bezocht ik de website van Vegro en sprak via de chat met een expert. Zij gaf aan dat ik de hulpmiddelen die ik zocht, zoals een bedverhoger, het beste in week 35 kon bestellen. Ik kon kiezen of ik de producten liet bezorgen of af zou halen in de dichtstbijzijnde thuiszorgwinkel. Ik heb de producten in de winkel afgehaald. Bij Vegro haalde ik alvast wat basisbenodigdheden in huis voor de kraamperiode en de borstvoeding.

Na de bevalling bleek dat mijn borstvoeding niet zo gemakkelijk op gang kwam. De kraamzorg adviseerde een borstkolf te gebruiken. Ik stuurde mijn man op pad, die in de Vegro thuiszorgwinkel werd geholpen door een expert. Zij adviseerde exact dezelfde huurkolf die ik ook in het ziekenhuis mocht gebruiken. De kolf werkte fantastisch, en mijn man kreeg het gevoel dat hij kon bijdragen aan iets waar hij normaal gesproken geen invloed op heeft. Nu kon ook hij onze zoon een fles geven. De band tussen mijn twee mannen werd daardoor steeds hechter.

De experts van Vegro hadden veel begrip voor onze situatie en wisten in een hectische periode met ons mee te denken.”

Uitgelichte Producten

Veelgestelde vragen

Volgens de Zorgverzekeringswet heeft iedere Nederlander recht op een kosteloos verpleegpakket. Op vertoon van uw legitimatie en zorgverzekeringspas kunt u verschillende producten gratis lenen bij een Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen. Uw partner kan natuurlijk ook voor deze hulpmiddelen bij ons terecht. Sommige hulpmiddelen kunnen gratis worden geleend. Dit betreft onder meer bedverhogers, rugsteunen, douchekrukken en ondersteken. Daarnaast zijn er diverse producten te huur.
Jazeker, in diverse winkels organiseren wij bijeenkomsten met experts en verloskundigen. Vaak kunt u tijdens deze bijeenkomsten ook een echo laten maken of vragen stellen over borstvoeding. Het is tevens mogelijk om bij deze informatiedagen hulpmiddelen te reserveren, zodat u deze op tijd in huis heeft.
Indien je borstvoeding wenst te geven, adviseren we in ieder geval de Medela Startersset in huis te halen. Verder is het ook heel handig om voor de eerste week een babyweegschaal te huren en een voedingskussen aan te schaffen. Het voedingskussen is makkelijk voor bij het voeden van de baby en ook heerlijk om mee te slapen tijdens uw zwangerschap. Hij kan zelfs gebruikt worden om er een comfortabel nestje van te maken voor uw baby. Ook is het voor de eerste week na de geboorte van uw baby goed om één of twee kruiken in huis te hebben. De baby is gewend aan de warme omgeving in uw buik en daarom is het verstandig om zijn of haar bedje even op te warmen.
 Overige handige producten zijn babywatchers, sluitbanden en bedverhogers.

Alle vragen
Relevante onderwerpen
Zwanger, kraamtijd, baby

Hulpmiddelen voor tijdens de zwangerschap en daarna

Advies over borstkolven

Welke kolfapparaten zijn er?

Zelfstandig thuis echo's maken

De Babywatcher maakt het mogelijk

Breed Medela assortiment

O.a. borstkolven, flessen, spenen, tepelhoedjes

Bedverhogers lenen

Wanneer bedverhogers bestellen?

Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden