Filters

Sensara HomeCare
HomeCare van Sensara is leefstijlmonitoring en alarmering voor alleenwonende ouderen in een eigen- of seniorenwoning. Naast een alarmknop voor noodsituaties registreert en analyseert het systeem de dagelijkse activiteiten in huis. Mantelzorgers krijgen via een gemakkelijke app inzicht in hoe het gaat met hun dierbaren, waar zij ook zijn.

Wat doet Sensara?

Sensara slaat direct alarm bij noodgevallen, door bediening van de alarmknop. Slaat automatisch alarm bij gebeurtenissen als:

  • Vallen (op basis van inactiviteit) en dwalen;

  • Niet thuiskomen;

  • Niet terugkeren uit de badkamer;

  • Niet uit bed komen.


Preventie door signalering in vroeg stadium van:

  • Valrisico (vertraging van loopsnelheid);

  • Ondervoeding (keukenlade of koelkastdeur minder vaak open);

  • Uitdroging (minder sanitair gebruik);

  • Urineweginfectie (meer sanitair gebruik).


Er zijn twee varianten van het HomeCare Systeem.

Sensara voor een appartement

Sensara HomeCare appartement is geschikt voor een woning met één buitendeur, één toilet (mogelijk gecombineerd met badkamer), één hal, één keuken en één woonkamer. In de slaapkamer hoeft geen sensor opgehangen te worden, omdat het Sensara systeem zichzelf leert wat de gebruikelijke slaaptijden van de gebruiker zijn. Daarnaast is er een deursensor, die op de koelkast of keukenkast gemonteerd wordt.
Dit abonnement kost € 15,- per maand (het abonnement is maandelijks opzegbaar).

Sensara voor een woonhuis

Sensara HomeCare woonhuis is geschikt voor een woning met twee buitendeuren, één hal, twee toiletruimtes (mogelijk gecombineerd met badkamer), één keuken, één woonkamer en één hobbyruimte, waarin de gebruiker meer dan één uur per dag in verblijft. In de slaapkamer hoeft geen sensor opgehangen te worden, omdat het Sensara systeem zichzelf leert wat de gebruikelijke slaaptijden zijn. Daarnaast is er één deursensor, die op de koelkast of keukenkast gemonteerd wordt.
Dit abonnement kost €17,50 per maand (het abonnement is maandelijks opzegbaar).

Naast draadloze sensoren en een app voor het signaleren van preventieve zorg voorziet Sensara beide varianten standaard van een alarmknop voor noodsituaties. Beide varianten kunnen uitgebreid worden met verschillende sensoren, zoals een bedsensor voor betere slaapmonitoring en noodsituatiedetectie en een spreek-luisteralarmknop voorzien van GPS-tracking.
Sensara HomeCare geeft meldingen 'notificaties' aan de mantelzorger bij verdachte afwijkingen in het gedrag van de bewoner. Denk daarbij aan notificaties als: niet opgestaan uit bed, niet thuisgekomen en verdachte inactiviteit overdag. Let op: deze laatste fungeert als noodsituatiedetectie via de leefstijlmonitoring en werkt in deze basisvariant alleen overdag en 's avonds, maar niet 's nachts. De reactietijd van het systeem is afhankelijk van het actieve individuele leefpatroon overdag en 's avonds. Hoe actiever de cliënt, hoe sneller het systeem een melding geeft. De melding ligt gemiddeld tussen dertig minuten en twee uur.


       


Hoe werkt Sensara HomeCare precies? U bekijkt het hier. Voor een instructie van de app klikt u hier.
Verzekerden bij Zorg en Zekerheid met een aanvullende verzekering krijgen een deel van de kosten vergoed.


AV

Vergoeding

AV-Basis, AV-Standaard

€ 3,50 per maand

AV-Top, AV-GeZZin, AV-Plus, AV-Prima en AV-Master

€ 4,00 per maand

AV-Totaal of AV-Cum Laude

€ 5,00 per maandVul onderstaand contactformulier in als u meer informatie wenst te ontvangen over Sensara HomeCare. Uiteraard is het ook mogelijk om u telefonisch uitgebreid te laten informeren door één van onze medewerkers, via 0800 - 2 88 77 66 (gratis), maak een afspraak met een Woonconsulent voor een gratis thuisdemonstratie of kom langs in de voor u dichtstbijzijnde winkel.

Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaar
Snelle levering
Winkels door heel Nederland
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij jou in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Mis geen van onze acties, nieuwtjes en relevante ontwikkelingen en schrijf je in voor onze nieuwsbrief


Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden