Vegro tekent intentieovereenkomst samenwerking DistriZorg

donderdag 30 mei 2013

Zeven gerenommeerde bedrijven in de (zorg)logistiek ondertekenen in aanwezigheid van Annemarie Jorritsma op 30 mei 2013 in Almere een intentieovereenkomst tot samenwerking in het programma DistriZorg. DistriZorg is een programma van de Economic Development Board Almere (EDBA) om te komen tot innovatieve proposities op het gebied van inkoop en logistiek voor zorginstellingen.

De zorgkosten stijgen en de budgetten dalen. Voor niet medische activiteiten in de zorg, zoals de logistiek van goederen, zijn nog aanzienlijke kwaliteitsslagen te maken en financiële besparingen te realiseren. DistriZorg wordt gevormd door een consortium van bedrijven die zich op verschillende onderdelen in de zorglogistiek richten. De intentieovereenkomst bekrachtigt een tweejarige samenwerking die moet leiden tot een integrale en innovatieve aanpak en uiteindelijk een nieuw distributiecentrum voor zorglogistieke dienstverlening in Almere voor de Metropoolregio Amsterdam.

De kracht van DistriZorg is een totaalaanbod van logistieke dienstverlening voor verschillende productstromen die worden gebruikt binnen zorginstellingen en/of tot op het huisadres van de patiënt. Zorginstellingen kunnen kiezen uit een modulair aanbod van diensten voor bijvoorbeeld medicijnen, (sterilisatie van) medisch instrumentarium, revalidatiehulpmiddelen, (niet) steriele verbruiksgoederen, (de)centrale magazijn functies, in- en extern transport, kleding en linnengoed. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk dat op afdelingsniveau dagelijks per trolley exact de juiste voorraden worden geleverd. De logistiek wordt gekoppeld aan alle samenhangende secundaire diensten, zoals onderhoud en service, waarbij de patiënt centraal staat.
Het consortium bestaat bij de start uit de bedrijven: Vegro Verpleegartikelen, Mediq (Mediq Apotheek, Distrimed en Medeco), Welzorg, Hospital Logistics, Vos Logistics, Synergy Health en CleanLeaseFortex. In de komende maanden zal het consortium mogelijk worden aangevuld met geïnteresseerde partijen.

Namens de EDBA ondertekent de voorzitter, Annemarie Jorritsma, de intentieovereenkomst tot samenwerking. De EDBA zal het programma maximaal ondersteunen, door een bijdrage te leveren aan het projectmanagement, de communicatie, het gebruiken van het netwerk van de leden van de board en het interesseren van zorginstellingen in de regio voor nieuwe proposities.

8.4
661 Thuiswinkel reviews

vriendelijk en behulpzaam personeel, snelle levering.

yvon 24-2-2018 11:06:17 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)