Vegro gelooft niet meer in huidige Wmo-regeling

vrijdag 30 augustus 2013

Vegro is sinds 2007 actief als leverancier van Wmo-hulpmiddelen namens gemeenten. Om leveranciers te selecteren, zijn gemeenten verplicht een aanbesteding te doen. Binnen de Wmo-dienstverlening staan de cliënt en de kwaliteit van de dienstverlening centraal. Met deze visie heeft Vegro als Wmo-leverancier goede resultaten geboekt. Dit wordt bevestigd door onafhankelijke onderzoeken waar Vegro als de meest klantgerichte leverancier uit de bus komt.

Binnen Wmo-aanbestedingen spelen een aantal ontwikkelingen die resulteren in een verminderde kwaliteit van dienstverlening. Tevens zijn er binnen de Wmo diverse trends zichtbaar waardoor men steeds meer een beroep op de eigen middelen en omgeving moet doen om passende zorg en hulpmiddelen te krijgen. Dit past binnen de ontwikkelingen die ‘De Kanteling’ met zich meebrengt. Vanuit dit gedachtegoed zal men steeds minder vaak direct aanspraak kunnen maken op een voorziening vanuit de Wmo.

Om de cliënt en de kwaliteit van dienstverlening niet uit het oog te verliezen, heeft Vegro echter besloten een andere koers te gaan varen. Vegro wil de cliënt de huidige kwaliteit blijven bieden en heeft daarom besloten niet meer deel te nemen aan Wmo-aanbestedingstrajecten. Daarvoor in de plaats zal Vegro het alternatief bieden,zodat er ook voor cliënten die geen aanspraak maken op een voorziening vanuit de Wmo een adequate oplossing is.

Achtergrondinformatie: De Kanteling
Sinds 2008 heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) “De Kanteling” geïntroduceerd. Twaalf gemeenten in Nederland gingen hiermee aan de slag. De trend die de VNG met deze introductie in gang zette is in Nederland goed voelbaar. De Kanteling staat voor een nieuwe manier van werken in de Wmo. Centraal bij De Kanteling staat een omslag van het claimen van voorzieningen ('Ik heb er recht op') naar resultaatgericht werken (‘Waar heeft de cliënt behoefte aan?’). De eigen kracht en verantwoordelijkheid van de cliënt worden hierbij ook in ogenschouw genomen: wat kan iemand met zijn familie, buren of vrienden nog voor elkaar krijgen?

8.5
607 Thuiswinkel reviews

Snel leverbaar, aflevering op een ander adres mogelijk

17-1-2018 13:47:30 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)