Veelgestelde vragen voor de sportieveling

Een brace is een hulpmiddel die wordt gebruikt om gewrichten te ondersteunen. Dit is fijn bij een gebrek aan stabiliteit en stevigheid, of bij pijn en zwelling. Een goed aangemeten brace beperkt gewrichtsbewegingen zonder dat het noodzakelijke bewegingspatroon in de betreffende sport onnodig wordt beperkt. Bijna elke brace geeft uitwendige druk (compressie) en mechanische steun. Verschillende gewrichten kunnen op deze manier worden ondersteund, zoals de enkel, knie, pols, elleboog, schouder, nek en onderrug.
Om de druk op een gewricht te kunnen 'dempen' is een brace een handig en simpel te gebruiken hulpmiddel. Uiteraard kan hiermee niet elk nieuw letsel worden voorkomen. Dempen betekent niet dat krachten op een gewricht volledig worden weggenomen, maar gelukkig wel de meeste.


Uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen veel zitten en de kans op het krijgen van diverse aandoeningen. Mensen die veel zitten hebben bijvoorbeeld 112% meer kans op diabetes, 147% meer kans op hart- en vaatziektes en 49% meer kans op overlijden.
De gemiddelde Nederlander brengt gemiddeld 8,7 uur per dag zittend door. Helaas compenseert af en toe sporten niet de nadelige effecten van lang zitten. Niet alleen de totale duur, maar vooral ook de tijd dat iemand achter elkaar zit heeft nadelige effecten op de gezondheid. Probeer daarom regelmatig even te lopen of te staan als u lang achter een bureau zit of regelmatig op de bank zit of ligt.


Actief blijven is beter dan bij de pakken neerzitten. Zo voorkomt u dat uw conditie achteruit gaat. Raadpleeg wel eerst uw arts of fysiotherapeut voor advies over de sport en bewegingen die u kunt doen.

Dat hangt af van uw wensen. Wat wilt u graag meten en welke functies zijn voor u belangrijk? Vegro heeft een ruim aanbod aan meetapparatuur met verschillende mogelijkheden. Kijk voor alle meetapparatuur op onze website.

Voor persoonlijk advies kunt u ons bezoeken in een Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen of contact opnemen met onze klantenservice via telefoonnummer 0900 - 2 88 77 66.Door thuis regelmatig bloeddrukmetingen te doen met een betrouwbare meter, kan een arts beter inzicht krijgen in uw situatie. Dit komt doordat u zelf vaker de bloeddruk kunt meten op verschillende dagen gedurende een lange periode. Daarnaast meet u thuis uw bloeddruk in normale omstandigheden. Vraag de huisarts om advies over wanneer en hoe vaak u uw bloeddruk moet meten en wanneer uw bloeddruk te hoog is.

Sommige mensen vinden het fijn om uit nieuwsgierigheid hun bloeddruk op elk gewenst moment te kunnen meten. Ook in dat geval is het handig om betrouwbare meetapparatuur in huis te halen.
Laden
Laden
Waarom Vegro?
Uit voorraad leverbaarUit voorraad leverbaar
Snelle leveringSnelle levering
Met ruim 60 winkels altijd in de buurtAltijd in de buurt
Klantenservice 24/7Klantenservice 24/7 0900 - 2 88 77 66 
Winkels
  • Bezoek één van onze winkels.
  • Altijd een winkel bij u in de buurt!
Vegro Nieuwsbrief
Ontvang regelmatig tips over positieve gezondheid en blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen en evenementen.

Max. 1 nieuwsbrief per week, uitschrijven altijd mogelijk


Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten