Van idee tot succes

woensdag 09 oktober 2013

Op de werkvloer lopen professionals soms tegen problemen of irritaties aan. Als zij gaan nadenken over verbeteringen, ontstaan vaak goede ideeën en nieuwe productconcepten. Door gebrek aan kennis, distributie en geld blijven deze ‘verbeteringen’ op de plank staan. Zonde, vond Hans Kamphuis en daarom startte hij in 2011 Open Design Aanpak. Open Design Aanpak helpt productconcepten uit de beroepspraktijk op de markt te brengen.

Dat goeie ideeën op de werkvloer worden, geboren weet Vegro als geen ander. Wijkziekenverzorgster Simone van Veen zag in 1985 dat hulpmiddelen niet beschikbaar waren of in slechte staat verkeerden. Zij besloot hier wat aan te doen en richtte samen met Corien de Groot Vegro Verpleegartikelen op. Open Design Aanpak helpt mensen als Simone met het vertalen van hun idee en dit succesvol op de markt te brengen. Dat doet zij met behulp van de Open Design Business Club, een netwerk van adviesbureaus en instellingen. Hierin zitten onder andere onderzoekers, marketeers en financierders. Sinds haar oprichting heeft Open Design Aanpak al meer dan 130 concepten beoordeeld. Vijf producten zijn inmiddels op de markt gebracht. Zo kunnen mensen met een melkallergie eindelijk genieten van een boterham met (melkvetvrije) kaas, ook wel Kees genoemd.


Een andere innovatie is de Krullaards Perfect Reset (KPR) plate. Dit behandelapparaat werd ontwikkeld door fysiotherapeut Rob Krullaards en neemt rug- en nekklachten van patiënten weg. Inmiddels zijn er in Nederland zes KPR behandelcentra gestart en zijn honderden mensen van hun rugpijn verholpen, waaronder wielrenster Marianne Vos. Na een succesvolle behandeling aan haar chronische rugpijn won zij een week later de wereldbekerwedstrijd wielrennen in Zweden.

Van Kees tot KPR-plate, de ideeën die bij Open Design Aanpak binnenkomen zijn divers. Loopt u ook met een idee of octrooi rond? Iedereen is welkom voor een vrijblijvend gesprek (hans@opendesignaanpak.nl). Kijk voor meer informatie op www.opendesignaanpak.nl.

8.4
661 Thuiswinkel reviews

vriendelijk en behulpzaam personeel, snelle levering.

yvon 24-2-2018 11:06:17 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)