Thuiszorgwinkel Florence/Vegro wint aanmoedigingsprijs toegankelijkheid 2013

donderdag 10 oktober 2013

Thuiszorgwinkel van Florence / Vergro aan de Kon. Julianalaan 40 te Voorburg krijgt dit jaar de Aanmoedigingsprijs Toegankelijkheid van de Stichting Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg en MKB Leidschendam-Voorburg. De uitreiking vond plaats op 9 oktober jl. – niet toevallig in de landelijke Week van de Toegankelijkheid, met als thema Klantvriendelijkheid.

Winkelmanager Jonkman ontving de bijpassende oorkonde uit handen van Jos Polders, voorzitter a.i. werkgroep Openbare Toegankelijkheid, onderdeel van Stichting Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg. Zij werd terzijde gestaan door bestuurslid Hilde Vogelzang van MKB Leidschendam-Voorburg en wethouder Gregor Rensen.

De Aanmoedigingsprijs Toegankelijkheid is een voortzetting van de gemeentelijke Toegankelijkheidsprijs. Door verandering van het beleid binnen de gemeente in 2012 hebben Stichting Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg en MKB Leidschendam-Voorburg de organisatie van deze prijs anders vormgegeven, om het idee – blijvend aandacht vragen bij ondernemers voor het belang van verbetering van de toegankelijkheid van hun bedrijf – overeind te houden. De selectie van in aanmerking komende bedrijven wordt nu bepaald aan de hand van scorelijsten van ‘mysterie’-bezoekers. 

De Thuiszorgwinkel van Vegro / Florence is onlangs uitgebreid naar twee panden. Bij deze verbouwing is meteen heel kritisch gekeken naar allerlei aspecten die de toegankelijkheid van de winkel zouden kunnen verbeteren. Het souterrain is als winkelgebied opgeheven. Hoogpolige deurmatten zijn vervangen door laagpolige, omdat deze minder rolweerstand geven bij de diverse rollende hulpmiddelen. De vloeren zijn verder egaal (parket) en makkelijk begaanbaar. Een klein niveauverschil tussen de beide panden is opgevangen door een hellingbaan in de vloer. Verder is de inrichting  scootmobiel/rolstoelproof. Een koffiehoek, speelhoekje voor kinderen, gemakkelijke stoelen en een bureau waar je ook met een rolstoel aan kunt zitten, maken de winkel klantvriendelijk.

8.4
661 Thuiswinkel reviews

vriendelijk en behulpzaam personeel, snelle levering.

yvon 24-2-2018 11:06:17 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)