Filters

Publieksacademie over geboorte en opvoeding

woensdag 26 september 2018
Op 26 september was de derde publieksacademie van dit jaar. Tijdens deze inspirerende avond is er gesproken over geboorte en opvoeding van een kind. Het programma van deze avond kunt u hieronder nog terugkijken.
Heb jij deze avond gemist? Gelukkig krijg je dan nog een kans!
Op woensdag 3 oktober organiseert Vegro een webinar. Deze kan je thuis bekijken en kan je eenvoudig heel veel relevante informatie opdoen over de geboorte en de opvoeding van jouw kind. Tijdens dit webinar spreken diverse experts over het (aanstaande) ouderschap en hoe je dit positief kan benaderen.


Laat je verrassen en bekijk op woensdag 3 oktober vanaf 20.00 de livestream.Het programma van de publieksacademie van 26 september


Nieuw leven in de brouwerij!
Zwanger zijn is spannend. Een zwangere partner, dochter, vriendin of zus hebben is ook spannend. Of je nu zelf zwanger bent of iemand kent die een baby krijgt, je zit altijd met vragen. Hoe zorg je goed voor jezelf of je zwangere partner? Want je wilt natuurlijk zelf gezond blijven, zowel tijdens als na de zwangerschap. Hoe kun je je het beste voorbereiden op de bevalling en hoe ga je om met je andere kinderen, als je die al hebt?

Internet weet alles. Je kunt er alle informatie vinden die je nodig hebt. Jammer genoeg levert dat vaak meer verwarring dan duidelijkheid op. Beter idee: op 26 september delen deskundigen hun kennis tijdens de Vegro Publieksacademie over geboortezorg.

Zwangerschap, bevalling, kraamtijd en opvoeding
Vegro organiseert deze gratis informatieavond in samenwerking met Maasstad Ziekenhuis, Verloskundigen en Kraamzorg Rotterdam (de partners van Geboortehuis Maas). Hier hoor je alles wat je wilt weten over zwanger zijn, bevallen en de opvoeding van je pasgeboren kindje. De Publieksacademie is niet alleen voor zwangere vrouwen interessant. Neem dus vooral je partner, aanstaande opa’s en oma’s, zussen, broers en andere familieleden mee. Die willen ook niets missen!

De kracht van een positieve houding 
We leven in een drukke wereld. Daarin kunnen we wel wat duidelijkheid gebruiken. Ook een positieve houding is belangrijk. Duidelijkheid en positiviteit vormen het uitgangspunt voor de Vegro Publieksacademie over geboortezorg. Positieve gezondheid, bijvoorbeeld, gaat over ons vermogen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven om te gaan en zo veel mogelijk de eigen regie te voeren. We brengen een groep deskundigen bij elkaar die alles vertellen wat jij wilt weten.
 
Programma
De Vegro Publieksacademie biedt een informatief programma voor iedereen die belangstelling heeft voor gezondheid. Experts op het gebied van zwangerschap, bevalling, kraamtijd en opvoeding geven een interactieve presentatie. De presentatie van de Publieksacademie is opnieuw in handen van voormalig tweede-kamerlid Sabine Uitslag.


Cynthia Meevis, districtsleidster van Vegro, geeft een presentatie over positieve gezondheid. Dit concept werd in 2012 door Machteld Huber in Nederland geïntroduceerd. Cynthia vertelt hoe zij dit als full-time werkende moeder van drie kinderen toepast in haar eigen leven en legt uit hoe je dit zelf toe past op de zwangerschap, bevalling, geboorte en opvoeding.


Zelfstandig verloskundige Djanifa da Conceicao neemt je mee door de zwangerschap. Wat doet een verloskundige precies? Wat is het verschil met een gynaecoloog? Blijdschap, onzekerheid, ongerustheid – alle gevoelens stormen door je lijf. Djanifa’s rol als verloskundige is om jou te begeleiden.


Jolise Martens, gynaecoloog in het Maasstad Ziekenhuis, vertelt over haar werk als gynaecoloog en over pijnbestrijding tijdens de bevalling. Heb jij al nagedacht over pijnstilling? Je kunt Jolise al je vragen stellen.


Steven Pont is ontwikkelingspsycholoog en bekend van het tv-programma 'De Opvoeders'. Hij verzorgt een presentatie over opvoeding. Waar worden je kinderen gelukkig van en wat zijn de beste opvoedingstips?


Ook is er een panelgesprek met kraamverzorgenden vanuit Kraamzorg Rotterdam. Onder leiding van dagvoorzitter Sabine Uitslag vertellen zij over hun werk tijdens de bevalling en in de kraamtijd.

Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen
Wat je lichamelijke conditie ook is, bij Vegro kijken we naar wat je wél kunt. Als het aan ons ligt, maken we je leven zo comfortabel mogelijk en houd je zelf de regie over je gezondheid. Daarom zijn de gratis Publieksacademies zo belangrijk voor ons: we delen graag onze kennis over gezondheid en gezond blijven met jou. Ook met het thema van 26 september, geboortezorg, willen we de kracht van een positieve houding laten zien.
Tijdens de pauze en na afloop van de presentaties ben je van harte welkom in ons Expertisecentrum. Bekijk de nieuwste producten die je kunnen ondersteunen tijdens je zwangerschap en ga met de deskundigen in gesprek.

Meld je aan voor de Vegro Publieksacademie van 26 september 2018
Deelnemen aan de Publieksacademie over geboortezorg is gratis. Maar let op: het aantal plaatsen is beperkt. Meld je daarom snel aan door het registratieformulier hieronder in te vullen. Hoe eerder je je inschrijft, hoe groter de kans op een plek. De praktische gegevens op een rij:


Meer lezen over de Publieksacademies en onze vorige edities.Onze partners


Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden