Filters

Over ons

In 1985 liep wijkziekenverzorgende Simone van Veen tegen een probleem aan. Hulpmiddelen voor haar cliënten waren er niet, of verkeerden in slechte staat. Dat moest anders!

Simone van Veen besloot samen met Corien de Groot om Vegro op te richten. De doelstelling: goede en schone hulpmiddelen aanbieden. De missie: de levenskwaliteit van klanten verbeteren.

Simone begon Vegro als eenmanszaak. Bij nacht en ontij trok ze erop uit om rolstoelen en bedden aan te schaffen en die vervolgens bij hulpbehoevende klanten te bezorgen. Haar bevlogen uitspraak ‘’zieke mensen kunnen niet wachten’’ was destijds het credo.

In de jaren negentig bereikte Simone eindelijk haar doel: hulpmiddelen en verpleegartikelen werden als serieus en essentieel onderdeel beschouwd in het zorgverleningproces. Vegro werd geselecteerd door diverse thuiszorgorganisaties in Zuid-Holland als voorkeursleverancier voor de uitleen van hulpmiddelen aan hun klanten.

Vegro groeide enorm. In 2000 leverde dat de derde vennoot op; René Kamerbeek trad toe aan het team. Na een jarenlange succesvolle samenwerking was het tijd om het stokje over te dragen. René werd door Corien en Simone in 2010 aangewezen om de ‘Vegrokar’ verder te trekken.

Ruim drie decennia later is Vegro hét Expertisecentrum voor Hulpmiddelen. Met een landelijke dekking aan winkels en uitleenpunten, een webwinkel en meerdere distributiecentra voor de uitleen, verkoop en verhuur van verpleegartikelen en hulpmiddelen. We stellen klanttevredenheid voorop en hebben een regionale invulling van de organisatie. Zo staat de klant altijd centraal bij Vegro.

En wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar!


Onze missie

Wij willen graag dat jij de kwaliteit van leven zelf bepaalt. Positieve gezondheid – dat is ons uitgangspunt.

We zien vaak dat mensen (nog) veel willen doen, maar zich beperkt voelen door hun lichamelijke conditie. Bij Vegro willen wij graag een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen en kijken we naar wat iemand nog wel kan. Persoonlijke veerkracht van mensen staat hierbij centraal. Wij helpen jou de regie over jouw gezondheid te laten houden en je leven zo comfortabel mogelijk te maken. We kijken niet graag naar de aanwezigheid van ziekte en beperkingen, maar leggen de nadruk op gezondheid en mogelijkheden.

Naast positieve gezondheid, staat ook duurzaamheid centraal bij Vegro. Vegro is een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij nemen onze verantwoording en leveren een bijdrage aan de generatie van nu en straks op het gebied van milieu en duurzaamheid. Dit doen wij door hulpmiddelen opnieuw in te zetten via uitleen en verhuur. Is er een mankement aan een hulpmiddel? Dan repareren wij het. Kunnen we het hulpmiddel niet meer repareren? Dan hergebruiken we de goede onderdelen. Zijn onderdelen niet meer bruikbaar? Dan voeren wij deze af via gescheiden afvalstromen. Zo draagt Vegro graag bij aan positieve gezondheid, duurzaamheid en milieu voor de generatie van nu en straks.

Onze uitgangspunten:

  • De mens staat centraal.
  • Uitgaan van het positieve, niet van obstakels en belemmeringen. 
  • Focus op gezondheid in plaats van ziekte. Wat is er wél mogelijk? 
  • Eigen regie voeren over fysieke, emotionele en sociale uitdagingen. 
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden