November: Zitcomfort weken bij Vegro!

donderdag 06 november 2014

Zithouding wordt onderschat

De helft van ons leven brengen we zittend door. Waarom besteden we hier dan toch te weinig aandacht aan?

Uit onderzoek blijkt dat 80-90% van de Nederlanders een verkeerde zithouding aanneemt. Met name de zithouding op de bank, waar gemiddeld 3-4 uur per dag wordt besteed, zorgt voor klachten. De onderuitgezakte houding die vaak wordt aangenomen zorgt voor druk op de rug- en nekspieren. Na een tijdje kunnen zelfs klachten optreden als afgeknelde aderen, weefselirritatie, spijsverteringsklachten en moeite met opstaan.

De gemiddelde bank is 53/54 cm diep. Dit is veel te diep voor de meeste mensen om een goede houding aan te nemen. Dit maakt het opstaan tevens een stuk moeilijker. ‘Hoog zitten’ is niet per definitie beter. Het opstaan uit een hogere stoel vergt meer van het lichaam. Het gewicht moet immers eerst naar voren worden geplaatst voor grip met de voeten op de vloer. Vervolgens kost het kracht om daadwerkelijk op te staan.

Naarmate men ouder wordt, stijgt het aantal uren per dag dat men zit. Hiermee wordt de zithouding nog belangrijker. Klachten door een verkeerde zithouding kunnen het beste worden opgelost door het aanschaffen van een stoel of bank die die de natuurlijke vorm van het lichaam ondersteunt. Daarnaast moet er voldoende mogelijkheid zijn om een andere houding aan te nemen. Een op maat gemaakte comfortstoel met sta-opfunctie kan uitkomst bieden.

De komende weken wordt er in de Thuiszorgwinkels extra aandacht besteed aan het onderwerp zitten. Bij Vegro vindt u in het assortiment diverse artikelen waarmee u uw zitcomfort kunt verbeteren. Kom langs en informeer hoe hulpmiddelen u kunnen ondersteunen. Kijk hier voor de winkeladressen.

Profiteer de gehele maand november van de volgende acties in de Thuiszorgwinkels*:

- Bij aanschaf van een Fitform sta-opstoel ontvangt men een gratis luxe hoofd- of nekkussen, reserve accu of draaiplateau t.w.v. € 425,00.
- 20% korting op Defa kussens.
*Deze acties zijn niet geldig op www.vegro.info.

Laat ons u helpen optimaal zitcomfort te ervaren!

 

8.5
568 Thuiswinkel reviews

De klantvriendelijkheid is fantastisch! Locatie OLVG West haalde ik m'n spullen voor zwangerschap en huurde er mijn kolf, ben er prima geholpen.

Esther 12-12-2017 20:30:42 meer...

Veilig winkelen

  • Veel producten op voorraad
  • Snelle levering
  • Veilig online betalen
  • Gratis klantenservice (24 uur / 7 dagen per week)