Filters

Eerder nieuws

 • Opening zorgwinkel Den Haag Betje Wolffstraat
  maandag 01 augustus 2022
  Eind juli heeft Vegro weer een vernieuwde zorgwinkel geopend. Kom naar onze winkel op de Betje Wolffstraat in Den Haag, geniet van de nieuwe sfeer en ontvang in de maand augustus minstens 15% korting. Kom snel een kijkje nemen!
  Lees verder
 • Feestelijke opening zorgwinkel Maastricht Herculeshof
  vrijdag 18 februari 2022
  Op 3 februari heeft Vegro de tweede zorgwinkel in Maastricht officieel geopend. Vanuit Envida werd door Judith Mertens (directeur Wijkzorg) het lintje doorgeknipt. Wij zijn blij met deze nieuwe winkel. Kom snel een kijkje nemen!
  Lees verder
 • Vegro en Vierstroom thuiszorgwinkel partner van Samen voor Woerden
  woensdag 26 mei 2021
  Vegro en Vierstroom thuiszorgwinkel sluiten zich aan bij het netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers van Samen voor Woerden! De partijen kwamen met elkaar in contact naar aanleiding van het evenement Rollatorloop Woerden. Een vrolijk en laagdrempelig evenement met muziek en gezelligheid, waarbij ouderen worden aangemoedigd in beweging te komen door een parcours af te leggen. Met rollator, op een loopfiets voor volwassenen of in een rolstoel met een begeleider.
  Lees verder
Terug naar het nieuwsoverzicht

Betaalbaar aangepast vervoer voor rolstoelgebruikers in Gouda

woensdag 20 april 2022
Vanaf nu haal je na reservering een gloednieuwe Zonnebloemauto op bij de Vierstroom/Vegro Thuiszorgwinkel aan de Bodegraafsestraatweg 3 in Gouda. De oude verhuurlocatie bij het Groene Hart Ziekenhuis is komen te vervallen.

De Zonnebloemauto is aangepast om mensen in een rolstoel of scootmobiel comfortabel te vervoeren. De auto is uitgerust met een navigatiesysteem, achteruitrijcamera en parkeersensoren. Iedereen die afhankelijk is van een loophulpmiddel kan de Zonnebloemauto huren via www.welzorg.nl.

Totaalpakket
Vincent van Staaijeren, filiaalleider van de Vierstroom/Vegro Thuiszorgwinkel nam de autosleutel in ontvangst van Desiree Rooijakkers, van Welzorg. Van Staaijeren is enthousiast: “Dat wij voortaan de uitgifte van de Zonnebloemauto mogen verzorgen, vind ik prachtig. We willen graag een totaalpakket bieden voor mensen met een lichamelijke beperking en daar hoort deze aangepaste rolstoelauto zeker bij. Zo dragen we ons steentje bij om mensen in Gouda en omgeving nog mobieler te maken.”

Meer bewegingsvrijheid
De Zonnebloemauto geeft meer bewegingsvrijheid aan mensen met een lichamelijke beperking. Dát maakt de Zonnebloem mogelijk met de 50 auto’s die in Nederland rijden. Samenkomen met familie of vrienden? Op vakantie of een dagje uit? Een uitvaart of kerkdienst bezoeken? Het kan met de Zonnebloemauto! Het huren van de aangepaste rolstoelauto kost 45 euro per dag.

Nationale Vereniging de Zonnebloem
De Zonnebloem verrijkt de levens van ruim 92.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al meer dan zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. 30.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. De vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen. De Zonnebloem zegt niet voor niets: ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’. Vragen over de Zonnebloemauto? Hier vind je alle informatie over de Zonnebloemauto.
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden