Filters

Eerder nieuws

 • Betaalbaar aangepast vervoer voor rolstoelgebruikers in Gouda
  woensdag 20 april 2022
  Vanaf nu haal je na reservering een gloednieuwe Zonnebloemauto op bij de Vierstroom/Vegro Thuiszorgwinkel aan de Bodegraafsestraatweg 3 in Gouda. De oude verhuurlocatie bij het Groene Hart Ziekenhuis is komen te vervallen.
  Lees verder
 • Vegro en Vierstroom thuiszorgwinkel partner van Samen voor Woerden
  woensdag 26 mei 2021
  Vegro en Vierstroom thuiszorgwinkel sluiten zich aan bij het netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers van Samen voor Woerden! De partijen kwamen met elkaar in contact naar aanleiding van het evenement Rollatorloop Woerden. Een vrolijk en laagdrempelig evenement met muziek en gezelligheid, waarbij ouderen worden aangemoedigd in beweging te komen door een parcours af te leggen. Met rollator, op een loopfiets voor volwassenen of in een rolstoel met een begeleider.
  Lees verder
 • Opening uitleenpunten Breukelen en Amsterdam
  donderdag 01 april 2021
  Vanaf 1 april kan je voor de uitleen van hulpmiddelen ook terecht bij Mango Mobility in Breukelen en in Amsterdam.
  Lees verder
Terug naar het nieuwsoverzicht

Vegro is 35 jaar!

dinsdag 8 september 2020
35 jaar…. Zoveel bijzondere momenten!

In 1985 hees Simone van Veen samen met Corien de Groot de eerste Vegro vlag in Voorschoten, ter ere van de opening van Vegro Verpleegartikelen. Zouden Simone, Corien of de gasten die aanwezig waren ooit gedacht hebben dat nu in 2020 ongeveer 700 medewerkers met veel passie en plezier in de naam van Vegro dagelijks honderden klanten helpen? Simone en Corien kennende…. Zij denk ik wel 😊.

Vanaf 1998 mocht ik de cijfertjes voor mijn rekening nemen. Met Simone in de operatie en Corien achter de marketing. Het begin van een periode waarin we velen ‘thuiszorgen’ aan onze opdrachtgevers mochten toevoegen, met veel nieuwe Vegro winkels en Vegro medewerkers daarbij natuurlijk. Dit team knalde lekker door tot 2010 toen zij het stokje aan mij overgaven. De mogelijkheid die zij mij toen gunden is iets waar ik ze altijd dankbaar voor zal zijn.

Een roerige tijd brak toen aan; beëindiging van het uitlenen van krukken, geen gratis rollator meer van de zorgverzekeraar en het, na een te lang uitstel, vervangen van het computersysteem. Heel wat korte nachten en lange vergaderingen verder werden ook deze uitdagingen door de Vegro organisatie overwonnen. En zo was de route naar het Vegro van nu. Een plattere en meer regionaal ingericht bedrijf waarin naast de klant nu ook de medewerker centraal staat.

De jaren voor ons zullen niet veel rustiger zijn denk ik. Dit jaar is begonnen met een wereldwijde waarschuwing, een waarschuwing in de vorm van een ‘reality-check’: ‘’Zieke mensen kunnen niet wachten!’’. Hoe typisch dat deze spreuk van Simone uit 1985 nu nog steeds zo actueel is. Wanneer eenmaal de zorgvraag er is volgen de kritische vragen over het zorgaanbod. Als zorgaanbieder heeft Vegro dus nog genoeg uitdagingen voor zich liggen.

Hoe mooi dat wij nu als professionele zorgverleners hierin onze verantwoordelijkheid mogen pakken: wij laten ze niet wachten!

Rene Kamerbeek
Vegro Verpleegartikelen
September 2020
Nieuwsbrief
Geef uw e-mailadres op en ontvang onze gratis nieuwsbrief.
Laden
Laden